Test: Garmin Index BPM blodtryksmåler

Garmin har endnu engang udvidet produktsortimentet og denne gang er det Index-serien der er udvidet med en blodtryksmåler.

Index BPM er en smart blodtryksmåler der, udover at kunne måle blodtrykket, også kan connectes med Garmin Connect app’en hvor al sundhedsdata samles. Samtidig er der, som med Index vægten, mulighed for at oprette flere brugere så den kan bruges af hele familien.

Hvad er der i kassen?

Index BPM kommer i en kasse med selve enheden, med integreret manchet, 4x præinstalleret AAA-batterier og trykt vejledning.

Opsætning af Index BPM

Når man tager Index BPM ud af kassen er den mere eller mindre køreklar, man skal blot fjerne den lille “træktap” der sidder ved batterierne – så kan den tændes og bruges!

Opsætning foregår via Connect App’en og har man en bruger i forvejen er det ret hurtigt overstået. Man guides, trin for trin, igennem opsætningen og kan derefter oprette evt. andre brugere end en selv. Der er mulighed for tilknytte helt op til 16 forskellige brugere med hver deres Garmin Connect konto, så den kan nemt deles med hele familien – selvom den er stor.

Alt-i-ét design

Index BPM er udført i mat, sort plast af en kraftig kvalitet. Displayet øverst er monokromt, men nemt at aflæse – og skærmen er vinklet lidt så aflæsning er bekvem som muligt, selvom den sidder på overarmen. Manchetten er indbygget og trækkes nemt ud og sættes omkring overarmen – hvorefter den lukkes med velcro. Manchetten passer fint til både store og små overarme.

Ved displayet er 3 knapper der bruges til betjening, den øverste skifter mellem de forskellige brugere der er oprettet, den næste starter blodtryksmåling og den sidste aktiverer menuen hvor man bl.a. kan starte opsætningen.

Den drives af 4x AAA batterier og Garmin “lover” op til 9 måneders batteritid, så det er ikke umiddelbart noget man behøver bekymre sig om at skulle skifte løbende – og skulle det ske, er AA og AAA batterier noget de fleste har liggende derhjemme.

Index BPM understøtter Wi-Fi, så når først den er sat op og koblet på ens Wi-Fi, vil den automatisk synkronisere data med Connect kontoen, så længe man er indenfor rækkevidden af ens Wi-Fi. Er man på ferie eller lign., væk fra det “kendte” Wi-Fi, så kan enheden synkroniseres via Garmin Connect App’en på ens smartphone.

Sådan virker Index BPM

Index BPM er virkelig nem at betjene, den monteres på overarmen og manchetten lukkes med velcro. Enheden tændes herefter, brugeren vælges og man starter en blodtryksmåling. Som udgangspunkt laves én måling, men holder man knappen med hjertet nede, laves der 3 målinger i træk med 60 sekunders pause imellem – hvorefter det er gennemsnittet heraf der er målingen. Denne metode er nok lidt mere præcis og har, for mig, givet de bedste målinger, da man tvinges til at sidde stille og slappe af.

Når man skal måle sig blodtryk er det vigtigt man er rimelig afslappet, helst skal man have forholdt sig nogenlunde i ro i et par minutter. Dernæst skal man sidde med begge fødder på jorden og gerne kunne hvilke begge arme på et bord eller lign. Under måling er det vigtigt man slapper af, undgår at snakke og bevæge sig – igen for at få det mest korrekte billede af ens tilstand.

Efter endt måling får man resultatet vist direkte på skærmen og data’en overføres til Garmin Connect app’en hvor du kan se udviklingen, tendenser og evt. lave rapporter til dig selv, din læge eller lign. – de kan nemlig nemt eksporteres fra app’en! App’en kan du også indstille til at minde dig om at måle dit blodtryk løbende, eksempelvis ugentligt, enten for at holde styr på blodtrykket, eller ifm. lægekontrol eller lign.

Ens blodtryk alene kan naturligvis ikke sige alt omkring ens sundhedstilstand, men det er en god indikator og man kan måske blive opmærksom på om der er periode eller situationer hvor det har tendens til at være for højt, eller er det blot en god idé at holde lidt øje med ens blodtryk, da det kan give en indikation omkring ens generelle sunhedstilstand.

Konklusion

Index BPM er en kompakt og virkelig brugervenlig blodtryksmåler – den er nemt at betjene og meget nemt at have med rundt. Batteritiden er virkelig lang og den kan nemt bruges af hele familien, med hver sin profil der – hvis man ønsker det – connecter med ens Garmin Connect konto. Her kan data’en nemt analyseres og eksporteres hvis man ønsker det, eksempelvis til brug ifm. lægekontrol eller lign.

Det der gør Index BPM smartere end gennemsnittet, er uden tvivl integrationen med Garmin Connect, så man har mulighed for at samle al ens sundhedsdata én sted, hvor man nemt og enkelt får overblik og kan se udvikling, tendenser og lign.

Bruger man i forvejen Garmin Connect ifm. cykling, løb eller lign. og har man en Index smartvægt – så er Index BPM en oplagt tilføjelse til Garmin økosystemet – og at holde øje med sit blodtryk er altså ikke længere noget for gamle mennesker, det er aktuelt for alle der ønsker at holde styr på deres helbred, så man kan nå at reagere i tide, hvis det skulle vise sig at det bevæger sig i en forkert retning.

Jeg har forsøgt at lave kontrolmålinger med en Soehnle Systo MonitorConnect400 blodtryksmåler og resultaterne er umiddelbart ens, så med forbrugerøjne vil jeg sige at den er præcis!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Brugervenlighed 10
Design 8
Pris 7
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Få hjælp til cykelreparationerne med ny dansk app
Pressemeddelelse Cykel Reparation” App’en til Iphone, Ipad  og Android er den eneste...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.