Test: Vaude Aqua Back Plus cykeltaske

Samlet karakter

Vi skal her se på endnu et sæt cykeltasker fra tyske Vaude. Vi skal se nærmere på deres Aqua Back Plus tasker, et sæt tasker beregnet til montage på bagerste bagagebærer. De er endvidere 100% vandtætte.

Design og funktionalitet

Vaude Aqua Back Plus er lavet i 100% vandtæt coated polyester. Den findes i 4 farver, sort, rød, blå og grøn. De rummer tilsammen over 50 liter oppakning. For at holde den høje vandtæthed, så er der ingen syninger i tasken, de forskellige dele er simpelthen svejset sammen. Åbningen er lavet som en rulle-lukning, og det betyder at den også holder vandet ude, bedre end en lynlås løsning. Man ruller simpelthen toppen af tasken samme, og spænder en rem hen over for at holde den lukket.

LLO_9290_Lars

Nemt i brug, og en god sikkerhed mod indtrængende vand. Der sidder et lille rum på ydersiden af tasken (ligeledes svejset på) til småting, og også med en rulle-lukning.

LLO_9297_Lars

På tre af siderne er Vaude logoet trykt med en reflekterende overflade for bedre synlighed i trafikken. Inde i det store hovedrum, finder vi et lille rum med lynlås lukning og et åbent rum til f.eks. vejkort eller andet man gerne vil have lige ved hånden. Bagsiden er en hård plastplade der holder tasken fri af hjulet, og som rummer det smarte QMR monteringssystem som vi også så på Road Master Front taskerne.

LLO_9284_Lars

Øverst ser vi de to kroge der griber om et rør på bagagebæreren. De kan gribe om rør med en diameter fra 8 mm til 16 mm med de medfølgende indlæg. De kan justeres ved at løsne den orange fingerskrue og så trækkes de nemt frem og tilbage indtil de passer til bagagebæreren. Her er et lille tip, lad være med at løsne dem alt for meget, for man kommer nemt til at skrue dem helt af. Og jeg ved fra personlig erfaring, at det er svært at få dem skruet på igen. Det kan lade sig gøre, men det var ikke nemt, så pas hellere på med at få dem skruet af. Nederst ser vi en krog der skal gribe om et støtte rør på bagagebæreren, så tasken ikke vipper ud når man kører over bump. Krogen kan nemt justeres ved løsne skruen i den, med det medfølgende værktøj. De øverste kroge låser fast omkring bagagebæreren, og holder tasken godt fast. De låses op ved at man løfter tasken i bærehåndtaget. Det betyder at taskerne er meget nemme at tage af, man løfter dem bare og så er de fri.

LLO_9285_Lars

LLO_9299_Lars

Vaude Aqua Back Plus har også en aftagelig skulderrem, så man nemt kan bære cykeltaskerne, selv når de er pakket tungt. Remmen virker, men er ikke super komfortabel hvis der er lidt vægt i taskerne. Vaude Aqua Back Plus har også en smart sikkerhedsdetalje, nemlig en stålwire i hver taske, så man kan låse dem fast til sin cykel med en lille hængelås, eller kabellåsen til cyklen. Så kan evt. tyve ikke stikke af med hele tasken hvis uheldet er ude.

LLO_9300_Lars

 

Konklusion

Vaude Aqua Back Plus er lavet i nogle kraftige, vandtætte materialer. Det betyder også at den er lidt mere stiv i det, og lidt besværlig at lukke når den er godt pakket. Men fordelen ved rulle-lukningen er at man behøver ikke rulle den helt ned hvis vejret er godt, og så får man lige pludselig en del mere plads i tasken. Hvis man skal finde noget negativ, så må det være at det er lidt svært at lukke og åbne spænderne. Den faste del af spænderne på tasken er svejset på, så de er flade og parallelle med med tasken, så det kan være lidt besværligt at få klikket den løse del fast i den. Og så er det lille rum lukket med en strop med en krog, der skal ind i en løkke, noget der også kan drille lidt. Men disse ting er absolut i småtingsafdelingen, og taskerne er som helhed rigtigt lækre, og virker solide. Jeg har testet dem på min daglige cykeltur på arbejde, og på hverdagens indkøbsture. Og de kan virkelige rumme en del. Tror jeg fik klemt en hel indkøbspose med varer ned i hver. Men så skal man også passe på vægtfordelingen på cyklen, og køre forsigtig. Med et sæt Vaude Aqua Back Plus bagpå, og et sæt Road Master Front foran, så kan man virkelig pakke meget ned hvis man tager på cykelferie!

LLO_9296_Lars

 

Pris og tilgængelighed

Vejl. pris: 1199,-

Fås bl.a. hos Eventyrsport

Karakter

Skribent på CykelStart.dk, bruger cykel som hverdagstransport og spinner i det lokale motionscenter.

1 kommentarer

  • […] Test: Vaude Aqua Back Plus cykeltasker | CykelStart.dkLars Lund Olsen har testet Vaude Aqua Back Plus, et sæt rummelige og vandtætte cykeltasker. Læs anmeldelsen.Gå til www […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.