Test: BikeWorkx rengøringssæt

Det er vigtigt at vaske og vedligeholde sine cykler, hvilket jeg selv går meget op i. Det betyder for det meste, at tingene holder meget længere, og man behøver hermed ikke at bekymre sig om følgeskader, der kan forekomme efter mislighold. I den forbindelse har vi testet et helt rengøringssæt fra BikeWorkx, der er ret ny på det danske marked. BikeWorkx er et tjekkisk firma, der producerer forskellige rengøring- og smøremidler til cykler. Vi har som sagt testet et helt sæt fra BikeWorx.

Hvad indeholder sættet?

  • 500ml Greener Cleaner cykel vask
  • 200ml Shiner “glossy” cykelpolish
  • 200ml Cleaner og degreaser 
  • 50ml Chain Star “normal” kædesmørrelse 
  • En spand med låg 
  • 3 Pro børster 
  • En svamp 
  • En poleringsklud 

Sættet i praksis

Som sagt er jeg typen, der vasker cykel efter stortset alle cykelture, hvorfor det er fedt at prøve nye produkter, der kan holde cyklen ren. Hertil vil jeg mene, at BikeWorkx er i den bedre ende af skalaen – specielt når det kommer til Greener Cleaner vasken, der virker til at komme godt i bund, når man bruger den. Den er både testet direkte i vandet, men også testet ved påføring på cykel. Begge dele virker super fint, men ved mange snegle, har jeg brugt det både i vandet og på skrårøret. 

Sæben skummer rigtig fint, og det kan jeg personligt godt lide, så man føler, at cyklen bliver dækket og skrubbet rigtig godt. De tre børster er rigtig fine og fungerer godt, dog er jeg mest til svamp – svampen er også af fin kvalitet. 

De 200ml degreaser kommer i en spaydåse, der har god spayeffekt, så man får det helt derind, hvor det skal virke. Endvidere får man det ikke ud over det hele, så det forbliver der, hvor det skal være. Generelt gør det sit job. 

Cykelpolis er normalt ikke noget jeg bruger, men jeg har brugt det på det blanke steder på cyklen. Det fungerer fint og gør, at de blanke steder bliver endnu mere blanke. Det er sjovt nok også meningen. 

Afslutningsvis har vi afprøvet BikeWorkx kædesmørelse, der er et fedtbaseret smøremiddel, der skal klare de fleste udfordringer i dagligt brug. Kædeolien er ikke specielt udviklet til regn, men den har en okay holdbarhed under fugtige forhold. Ellers er den forholdsvis tynd og nem at påføre – det gør også, at den er nem at påføre, når man har vasket sin cykel. 

Konklusion

Alt i alt er BikeWorkx rengøringssæt et rigtig fint og prisbilligt sæt, hvor man får alle de ting, man skal bruge, for at holde cyklen ren og pæn. Det, at man får børster og svamp med, er en kæmpe fordel og gør det hele super nemt. Har man ikke en spand i forvejen, er det også super fint, at man kan bruge spanden til vand og sæbe. Sammenholdt med andre produkter på markedet, så klarer BikeWorkx sig rigtig fint – specielt til prisen. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 379,-

9 Funktionalitet

8 Effekt

8 Indhold

9 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Cybex Zeno multivogn

Henover sommeren har vi haft en lidt speciel ting til test her...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.