Test: Goodyear Connector Ultimate graveldæk

Goodyear kender de fleste formentlig i forvejen, men at de også laver cykeldæk er nok nyt for mange. Goodyear har dog været igang en rum tid og har nu et ret omfattende sortiment af dæk til både landevej, gravel, mountainbike og endda også pendling.

Deres gravel-serie består pt. af 3 modeller, County, Connector og Peak. Connector-modellen som vi her har haft til test, er all-round udgaven som med et rimelig tæt mønster midt på og lidt grovere sideknopper burde give fornuftig rullemodstand på asfalt og hårdt pakket grus, men der stadig er fint greb i løst underlag og sving. Men holder det? Læs med og bliv klogere!

Udvalgte specifikationer

  • Connector fås i 700C i 35, 40, 45 og 50mm og 650C dog kun i 50mm.
  • Fås med sorte eller brune dæksider
  • 120 tpi
  • Vægt fra 460 gram
  • Alle modeller er både tubeless og hookless kompatible

Montering og opsætning

Vi har testet Connector i 40mm udgaven på et sæt Reynolds ATR carbonfælge med 23mm indvendig bredde. Dækkene er opsat tubeless med brug af Milkit ventiler, tubeless tape (Der blev skiftet i samme ombæring) og deres tubeless sealant. Opsætningen gik som en leg, de var nemme at få på og til at sætte sig ved brug af kompressor. Jeg har dog måtte pumpe et par gange imellem turene, førend de sluttede helt tæt.

Efterfølgende har jeg opsat samme dæk på et sæt Zipp 303 S fælge, modsat Reynolds fælgene er de hookless. Det var lidt af et mareridt at få dem til at sætte sig, ja faktisk måtte vi være 2 mand – en til at “massere” og en til at blæse luft i via kompressor, inden det lykkedes. Her havde jeg nok foretrukket det var lidt mere bøvlet at få dem på – mens det var nemt at få dem til at sætte sig efterfølgende. Da de havde sat sig, var de så til gengæld 100% tætte fra dag ét – altså hold de luft helt fra start!

Dækkets opbygning og design

Connector dækket er designet med 120 tpi, det gør dækket meget fleksibelt og blødt – uden at det går ud over dækkets holdbarhed. Siderne er med “anti-cut” beskyttelse og i center af dækket er der R:Shield beskyttelsesbælte for at modstå cuts og punkteringer midt på dækket.

I midten af dækket er knopperne mange og flade, mens de bliver lidt højere og vinklede, inden de bliver næsten trekantede og lidt højere igen ude på siderne. Denne opbygning gør at man har en forholdvis lav rullemodstand på fast underlag, men stadig fornuftigt bid i sving, samt mere løst og blandet underlag.

Connector vejer, i 40mm udgaven, 515 gram, hvilket er ganske rimeligt for et all-round dæk med god beskyttelse.

Connector Ultimate i praksis

Jeg har kørt på Connector Ultimate siden august, altså ca. 6 mdr., og har dermed kørt på al slags underlag. Fra helt tørt godt pakket grus, til småfedtet og frosne skovstier samt alt derimellem. Connector Ultimate er “all-round” dækket der skulle kunne klare lidt af det hele – og det synes jeg roligt man kan sige det klarer til UG! Ganske vist er det ikke det bedste dæk jeg har prøvet i mudder, ligesom det heller ikke er det bedste og hurtigste dæk til hårdt pakket grus – men det kan til gengæld det hele og det fungerer ret godt for mig, og danske forhold. På en graveltur vil jeg typisk møde alt fra små snørklede skovstier, hårde grussstier, bløde mark eller engstykker , sand samt asfalt. Derfor er allround dæk klart mere attraktivt for mig, end end dæk til ét specifikt underlag.

Dækket har været opsat med Milkit tubeless væske og ventiler og det har også bestået, for jeg har endnu ikke haft en plug i dækket. Har der været et lille cut, er det blevet lukket hurtigere af væsken end jeg har nået at opdage det!

Konklusion

Connector Ultimate er et ret godt bud på et allround-dæk, til dem der kører lidt af det hele og gerne vil på eventyr udenfor de hårdt pakkede grusstier. Dækket kan sådan set bruges året rundt, men er naturligvis ikke “det bedste” til dyb mudder – men med det sagt så skal man nok komme igennem det!

Under blandede forhold har jeg oplevet et dæk der ruller ret godt, også på asfalt, og har et glimrende greb i underlaget – særligt i svingene grundet de lidt højere og vinklede sideknopper.

Med gode egenskaber i blandet føre, en fair pris, god beskyttelse mod punkteringer og en fornuftig rullemodstand på asfalt kan jeg varmt anbefale Connector Ultimate til dem der søger et dæk der kan bruges året rundt!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-
Fås i 700×35/40/45/50c samt 650×50

Holdbarhed 9
Rullemodstand 8
Greb 8
Punkteringsbeskyttelse 9
Vægt 8
Pris 7
8.2
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
De bedste julegave idéer til mountainbikeren
Julen står for døren og det kan være svært at finde den...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.