Test: EKOI Comp11 Jersey

Samlet karakter

Fra Franske EKOI har vi de seneste uger testet deres nye Comp11-serie, en serie der består af både jersey, bibshorts, handsker, hel-dragter og en masse tilbehør, med andre ord en serie hvor man kan blive klædt på fra top til tå, så det matcher!

Vi starter ud med Comp11 jersey’en der fås i mange forskellige farvekombinationer, alt fra den klassiske sorte, til grønne, blå og hvide farver.

Design og detaljer

Comp11 jersey’en er udført i 4 forskellige materialer, med hver sine særlige fordele. På fronten er brugt et materiale der er vindtæt og dermed beskytter mod vind og vejr, mens der på ryggen er brugt et materiale der er super åndbart og perforeret så sveden nemt kan ledes væk.

Jersey’en har gennemgående lynlås, fra YKK og ærmerne er med laserskårne afslutninger så man slipper for trælse elastikker og kanter og kanten ved livet er også en laserskåren elastik, istedet for den klassiske elastik, det giver en bedre komfort og så sidder det helt tæt omkring livet, uden at stramme. Ned langs begge sider et materiale med masse små ventilationshuller for at optimere åndbarheden og bagpå er ryggen, som tidligere beskrevet, i et super ventilerende materiale, mens der nederst er fundet plads til 3 ryglommer, samt endnu én med lynlås hvor nøgler, telefon eller lign. passende kan opbevares.

I livet er naturligvis silikoneprint, så man undgår trøjen ryger op og den er designet således den er lidt længere bagpå, så den nederste del af ryggen er beskyttet når man ligger foroverbøjet over cyklen. Alle materialerne er fremstillet i Italien, hvilket er “stedet” hvis vi snakker materialer til cykeltøj, der er altså brugt materialer fra øverste hylde og det mærker man straks man får den mellem hænderne. Materialerne er lette, lækre at se op og ikke mindst røre ved og så er der brugt så mange forskellige materiale for at få den bedst mulige beskyttelse, uden at gå på kompromis med hverken komfort eller åndbarhed.

Pasform og komfort

Comp11 jersey’en er lavet til konkurrencebrug og til den kræsne motionist, så den er tætsiddende for at optimere vindmodstanden – dette understøttes også af ærmerne med laserskårne afslutninger så man undgår både syning og en elastikkant, det samme gør sig gældende foran ved livet, hvor en bred elastikkant sikrer en tæt og dog behagelig pasform.

Jersey’en har lidt længere ærmer end mange andre, men det gør bestemt ikke noget, og så er den lidt længere bagpå som de fleste andre jersey’er til cykelbrug.

Pasformen er glimrende, den sidder som den skal – og materialet er, som forventet, meget strækbart så en tæt pasform er mulig. Brugen af flere forskellige materialer sikrer en god åndbarhed, kombineret med beskyttelse af eksempelvis kold vind – hvilket fungerer rigtig fint i praksis. Vi har de seneste uger haft noget varmere vejr i Danmark end vi er vant til i maj/juni, men der har stadig været dage og aftener hvor det har været rigtig rart med den ekstra beskyttelse mod vinden på fronten, men uden at skulle kører med vindvest.

Jersey’en er testet i en str. M som er meget passende til mine ca. 65 kg. fordelt på 173 cm.

Konklusion

Comp11 Jersey’en fra EKOI har en vejledende pris på 670,- så det er ikke en billig cykeltrøje! Til gengæld er den udført i materiale af top-kvalitet, fremstillet i Italien og så får man flere forskellige features med i købet, bl.a. den vindtætte front, brugen af super ventilerende og sved-transporterende materialer på sider og ryg, samt 3 ryglommer og en ekstra lomme med lynlås. Derudover er der laserskårne ærmer og bred elastik ved livet.

Der er intet at udsætte på kvalitet og finish, den er i topklasse og jersey’en har alle de feaures man forventer af en high-end jersey, men for den almindelige motionist kan en pris på knap 700,- måske godt virke afskrækkende, så man kan værdsætte at der her er brugt materialer fra øverste hylde og der har været fokus på alle detaljerne ved produktionen.

Samlet set er Comp11 Jersey’en en virkelig fed jersey hvor der ikke kan sættes en finger på noget, prisen er dog i den høje ende – som det er forventligt når vi snakker high-end cykeltøj.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 670,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.