Test: Isadore Merino Handsker

Isadore‘s tilbehørssortiment er ikke kæmpe stort, men derimod nøje udvalgt og bestående af “essentials”, herunder 2 par handsker med lange fingre til de kolde måneder, samt 3 par med korte fingre.

Vi har testet Merino Gloves der er Isadore’s bud på en tynd handske med god beskyttelse i deres favorit-materiale, nemlig (bl.a.) merinould.

Materiale

  • 80% merino uld
  • 20% lycra
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Design og detaljer

Materialet som Merino Gloves er lavet i, er en kombination af Cordura nylon og merinould, en sammensætning som giver det bedste fra begge verdener. Merinoulden som er blød, lækker og isolerende, samt nylon der giver stræk og slidstyrke.

Handskerne kommer i 4 størrelser, S, M, L og XL, men kun i én farve nemlig gråmeleret.

Handskerne er lavet i sømløst design, hvilket betyder man slipper for irriterende og generende syninger, det giver en bedre og mere komfortabel pasform. Omkring håndleddet er en bred elastik og de går tilpas langt op.

I håndfladen og på fingrene er silikoneprint for optimal greb omkring styr, såvel som bremser og gearskifter, mens der i 3 fingre er konduktive fibrer så du kan betjene touchskærmen på din smartphone eller cykelcomputer – hvilket for mig er tæt på essentielt.

Pasform og komfort

Handskerne er forholdsvis tynde og materialet super fleksibelt, så man bevarer bevægelighed og føling med cyklen med handskerne på – det er et kæmpe plus. Materialet er derudover bare blødt og lækkert, så de føles rigtig rare at have på. Handskerne har en tæt pasform og sidder rigtig godt på mine hænder, tæt – men uden at stramme eller generer på anden vis.

Silikoneprint i håndflade og på fingrene sikrer at man har god kontrol over cyklen, da kombinationen af merinould og nylon ellers har en ret glat overflade.

Materialevalget gør også at handskerne har gode isolerende egenskaber og tørrer ret hurtigt hvis de skulle blive lidt våde. Handskern er dog ikke vandtætte, men kan sagtens klare lidt vand uden at blive gennemblødte.

Handskerne er primært testet på gravelcyklen, samt et par enkelte ture på landevejen og indtrykket er samlet set positivt. Handskerne er virkelig behagelige at have på, de føles tynde og lette og så giver de en overraskende god beskyttelse mod vind og vejr, så hænderne holdes lune og tørre. Er vi under 5 grader, eller regner det mere end bare en hurtig byge – så ville jeg nok overveje en anden løsning, men ellers er Merino handskerne fra Isadore super lækre til de kølige ture i efteråret og vinteren – til alle os som ikke har behov for polsering/gelpuder i håndfladen.

Konklusion

Merino Gloves er et helt klassisk produkt, uden alt for mange dikkedarer, men bare veludført og af høj kvalitet. Lækre materialer kombineret med god pasform og fine detaljer såsom silikoneprint i håndfladen og touch-kompabilitet så man kan betjene touchskærm på smartphone eller cykelcomputer uden at skulle have handskerne af.

Jeg er personlig ret vild med produkt der i et eller andet omfang indeholder uld, fordi det har nogle super gode temperaturregulerende egenskaber, samtidig med at det er blødt, lækkert og tørrer lynhurtigt. Derfor kan jeg også give Merino Gloves mine bedste anbefalinger, til både mid-season og vinter, alt efter hvor kuldeskær man er, naturligvis.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 319,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 10
Design 8
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
MTB: Vælg de rigtige pedaler
Står som som begynder og vil i gang med MTB, kan det...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.