Test: JBL Tour Pro+ TWS hovedtelefoner

Tour Pro+ TWS fra JBL er ét af deres seneste True Wireless headsets med støjreduktion, også kendt som “Noise Cancelling”.

Med Tour Pro+ TWS får du et headset der kan bruges til både arbejde, derhjemme og til lettere træningsbrug, alt sammen pakket ind i et smart design og med op til 32 timer mellem opladningerne!

Hvad er der i kassen?

Tour Pro+ TWS kommer i den let genkendelige JBL emballage som kendetegner alle deres produkter i øjeblikket.

I kassen finder man følgende:

  • JBL Tour Pro+ TWS
  • Lade/opbevaringsetui
  • 4 ekstra sæt eartips i forskellige størrelser
  • 1 sæt bøjler
  • USB-C kabel til opladning
  • Vejledninger

Se vores unboxing af Tour Pro+ TWS nedenfor.

Design og funktioner

Designmæssigt skiller Tour Pro+ TWS sig ikke rigtig ud fra deres øvrige sortiment, de er udført i sort plast og kommer med en lille gummi-bøjle der gør at den sidder bedre fast i øret. Selve ear-tipsene er udskiftelige og der medfølger hele 4 ekstra sæt, så man kan finde lige præcist de eartips der passer ens ører bedst – i app’en er der endda mulighed for at lave en lyd-test efter udskiftning af eartips, for at sikre at de sidder optimalt i ørerne.

Der er en enkelt diode på hver earbud og JBL har placeret denne på “indersiden” hvilket er ret godt tænkt – for man kan jo alligevel ikke se dioden når de sidder i ørerne. Earbudsene vejer samlet set 16 gram og er så smart udført at magneter kan holde dem sammen når de ikke er i brug.

Earbudsene er af in-ear udgaven og sidder derfor fast i selve øregangen, men føromtalte gummi-bøjle hjælper med at holde dem fast, så de ikke falder ud hvis man bevæger sig. Når man har fundet den rette kombination af eartips og evt. skiftet bøjlen, så sidder de super godt i ørerne og man kan sagtens være aktiv uden at skulle være bekymret for at de falder ud.

Hver enkelt earbud har touchbetjening på siden og via app’en kan man selv bestemme hvad der skal ske når man trykker eller “tapper” herpå, igen en rigtig fin funktion, så man kan tilpasse dem til ens behov.

Tour Pro+ TWS kan naturligvis også bruges som headset og her er der hele 3 mikrofoner, 2 udvendige retningsbestemte samt en tredje der reducerer vinstøj. Altsammen for at give den bedst mulige stemmegengivelse, uden unødvendig støj fra omgivelserne.

Tour Pro+ TWS forbindes trådløst via Bluetooth og der skabes faktisk to forbindelser, én for hver earbud. Det betyder at du kan bruge dem uafhængigt af hinanden, hvis du ex. foretrækker kun at bruge ´en earbud til samtale. Det er også muligt at indstille dem til automatisk at pause hvis man tager en earbud ud – en praktisk detalje som jeg er rigtig glad for på mine AirPods hvis jeg skal føre en samtale. De understøtter også “Fastpair” og det er en feature jeg virkelig har sat pris på, for det betyder at de parres øjeblikkeligt når nan åbner etuiet. I praksis kan man derfor godt nå at åbne etuiet og smide dem i ørerne når telefonen ringer, uden den når at ringe ud…

Det medfølgende etui i hård sort plast bruges til opbevaring og beskyttelse af earbudsene. Der er strøm til 3 opladninger i etuiet og i alt 32 timers spilletid inden der skal oplades igen – det er ret imponerende når man ser på størrelsen af etuiet. Etuiet kan oplades via USB-C kablet der er med i pakken eller via en trådløs Qi-oplader som også bruges til flere smartphones.

Noise Cancelling (ANC)

Hvis man gerne vil fordybe sig og ikke forstyrres af udefrakommende støj, så kan ANC funktionen aktiveres. Al støj fra omgivelserne fjernes effektivt og man behøver således ikke skrue ret højt op for musikken eller samtalen. Noise cancelling funktionen er dog ret efffektiv, så jeg har flere gange oplevet at min kone har “forskrækket” mig da jeg simpelthen ikke har hørt hende komme snigende…

Bruger man Noise Cancelling på kontoret eller ude blandt andre mennesker, er det praktisk at kunne aktivere Ambient Sound Control (se nedenfor) enten via app’en eller blot ved at “tappe” på den ene earbud, så man hurtigt og nemt kan føre en samtale, uden at skulle have dem ud af ørerne.

Ambient Sound Control

Ambient Aware: Lader dig lytte til musik, men uden at lukke helt af, dvs. du kan stadig følge med i hvad der sker omkring dig.

TalkThru: Kan bruges hvis du vil føre en samtale, uden at tage hovedtelefonerne ud af ørerne. Musikken skrues helt ned og de lader udfrakommende lyde komme igennem. Personligt vil jeg nok mene det er nemmere bare at tage én af eardbudsene ud af ørerne hvis der skal føres en kort samtale, istedet for at skulle aktivere TalkThru i app’en, eller tappe to gange på earbudsene.

Smart Audio & Video

Vælg mellem 3 forskellige modes: Normal, audio eller video, alt efter hvad man benytter hovedtelefonerne til. BT forbindelsen vil så optimeres til det formål man vælger.

Komfort og lydkvalitet

Som nævnt tidligere, så sidder Tour Pro+ TWS rigtig fint i ørerne, godt hjulpet på vej af de fine udvalg af eartips der kommer med i pakken fra start. Den lave vægt gør at de næsten ikke mærkes i ørerne og den lille gummi bøjle forhindre dem i at smutte ud når man bevæger sig.

Tour Pro+ TWS er egentlig ikke lavet til sport og aktivt brug, hvorfor man skal være opmærksom på at de ikke tåler vand og ej heller er decideret sved-resistente. I praksis betyder det at de nok ikke lige er oplagte til brug på hometraineren når sveden hagler af en, men til pendleren, gåturen, i hjemmet eller på kontotet er de helt oplagte. Bruger man Tour Pro+ TWS på cyklen vil funktionerne såsom Ambient Aware, hvor man stadig kan køre sine omgivelser, være helt oplagt at aktivere så man kan følge med i trafikken, mens man nyder en god podcast eller bliver opdateret på nyhederne til og fra arbejde eller skole eksempelvis.

Jeg har bl.a. benyttet Tour Pro+ TWS under støvsugning af bilen og her er det svært ikke at være imponeret over hvor effektiv Noise Cancelling funktionen er. Man behøver ikke skrue specielt højt op for musikken, da støjen fra støvsuger og omgivelserne er meget begrænsede. Det betyder så omvendt også at man bliver lukket inde i sin helt egen verden – så folk kan stå lige ved siden af en og snakke, uden man hører noget som helst.

Derudover er Tour Pro+ TWS også blevet benyttet til daglig som headset til mobilen, hvor samtalepartneren byder godt af de gode mikrofoner uden for meget udenomsstøj og man selv, hvis man ønsker det, også kan nyde godt af Nosie Cancelling så man har fuld fokus på samtalen. Ellers også til helt almindelig brug med PC, smartphone og iPad til musik, film og lign., hvor de også gør det rigtig fint.

Lydkvaliteten er det svært at sætte en finder på, det er helt tydeligt at JBL har en lang historik indenfor audio-produkter og bare kan det til fingerspidserne, for lyden er i topklasse. Lyden er rigtig fint afstemt og der er tilpas bund, men uden at man går på kompromis med alle detaljerne i musikken – en sand fornøjelse. Er man ikke helt tilfreds med lydbilledet, så kan man justere via equalizeren i app’en, hvis man vel at mærke er én af dem der nørder lidt med den slags – personligt er jeg meget tilfreds med lyden “ud af boksen”.

Konklusion

Tour Pro+ TWS er et ret alsidigt headset der har mange anvendelsesmuligheder, uanset om det er hjemme, på farten eller til mere aktivt brug. Du får lydløs lyd i topklasse, med mulighed for at tale i telefon eller klare et Teams møde også. Derudover en Noise Cancelling i topklasse og flere ret fede og funktionelle features, såsom Ambient Aware. De er nemme at betjene, enten via gestures på siden af enhederne, eller via app’en som også lader dig tilpasse lydbilledet.

Lyden er dog som udgangspunkt rigtig god og med gode detaljer, selvom der også er en fin bund til hurtig dance eller hvad man nu engang foretrækker – så jeg har personligt ikke haft grund til at bruge equalizeren.

Lig dertil super lang batteritid, trådløs opladning og en ret fornuftig pris og Tour Pro+ TWS må siges at være et ret godt køb – til den kræsne lytter der gerne vil have ud over det sædvanlige.

Skal man primært benytte headsettet til sport findes der bedre bud derudover, men til “all-round” og let træningsbrug vil jeg varmt anbefale Tour Pro+ TWS.

Pris og tilgængelighed

Funktioalitet 9
Design 8
Lydkvalitet 9
Pasform og komfort 8
Pris 7
8.2
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force Orca cykelhjelm
Fra tjekkiske Force har vi de sidste par måneder haft lejlighed til...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.