Test: Zebla Imprægneringsvask

Danske Zebla stiftede vi bekendtskab med sidste år i forbindelse med test af Deres sportsvask og lugtfjerner og de har nu udvidet Deres sortiment med 4 nye produkter, heriblandt Zebla Imprægneringsvask som vi her har testet.

Zebla Imprægneringsvask leveres i en 500 ml flaske og bruges til imprægnering/genimprægnering af åndbare materialer, det kunne eksempelvis være Gore-Tex.

Baggrundsviden

En imprægnering har flere funktioner, materialet forbliver vandtæt og der skabes en overflade der afviser skidt og vand. Vigtigst er dog at materialets åndbare funktioner bevares – ellers er imprægneringen ikke meget værd.

Zebla Imprægneringsvask er samtidig fri for parabener, flourforbindelser og methylisothiazolinone, derudover er det skånsomt mod miljøet og lugtfrit.

Zebla Imprægneringsvask i brug

Imprægneringsvask kan bruges til alle former for tekstiler, men er naturligvis oplagt til åndbare materialer som eksempelvis Gore-Tex, det kunne være en jakke eller et par bukser – så længe det er tekstiler der kan vaskes i vaskemaskinen.

Tekstilerne vaskes som normalt, man tilfører blot 40-50 ml. (Pr. kg. tøj) Zebla Imprægneringsvask i skuffen til skyllemiddel. Man kan også vaske rent tøj/tekstiler med Zebla Imprægneringsvask alene uden brug af vaskemiddel og/eller skyllemiddel, det er dog vigtigt at tøjet så er rent når det vaskes.

Imprægneringen virker som en “hinde” på tøjet og mister derfor sin effekt efter ca. 4-6 vaske, alt efter hvor hårdt brug tøjet udsættes for. Er det eksempelvis børnenes flyverdragter kan behandlingen evt. kombineres med Zebla Imprægneringsspray på udsatte steder såsom bagdel, knæ og albuer.

zebla-impraegnering-til-vask

Konklusion

Jeg har testet Zebla Imprægneringsvask på alt fra en Northface jakke til børnenes overtøj og der skabes en fin vandafvisende overflade som også virker en smule mere smudsafvisende. Det er utrolig nemt at bruge, da man blot kan tilsætte imprægnerings væsken til den normale vask – det gør arbejdsgangen meget nemmere og ikke mindst hurtigere.

Produktet virker glimrende, har den lovede effekt og prismæssigt ligger det også i den fornuftige ende – at det så samtidigt er et lugtfrit produkt der er fri for en række tilsætningsstoffer er jo blot et kæmpe plus, da det så kan bruges til og af hele familien.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 169,- (500 ml.)

Find lokal forhandler af Zebla Imprægneringsvask eller køb online hos CykelGear.dk

Funktionalitet 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyheder og indtryk fra CKM 2015
Vi brugte en grå og regnfuld søndag i DGI Huset ved Vejle på...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.