Test: MagicShine MJ-872

MagicShine er nok bedst kendt for Deres højtydende LED cykel forlygter til meget rimelig priser, modellen som vi her har haft under kærlig behandling har fået modelnavnet MJ-872 og bag dette gemmer sig en 1600 lumens forlygte med et eksternt batteri og ”60 sekunders” montering.

Til en pris på omkring 1200,- (Direkte omregnet fra UK -> DK valuta) virker det til man får smæk for skillingerne, så forventningerne er høje!

Unboxing og første indtryk

I kassen til MagicShine MJ-872 finder man følgende;

  • MagicShine MJ-872 forlygte
  • Ekstern batteri med gummi-stropper til montering
  • O-ringe til montering/fastgørelse
  • 220 volt oplader
  • Manual

Se vores unboxing og få vores første indtryk af MagicShine MJ-872 i videoen nedenfor.

Design og funktionalitet

MagicShine MJ-872 er en lille og let sag, i et elegant, sort, aluminiums hus der både gør den pæn at se på, robust og ikke mindst er med til at sikre en god køling af lygten da den kan blive forholdsvis varm under brug.

magicshine-mj872-01

Den fylder meget lidt, er kun ca. 5 cm dyb, faktisk fylder den nogenlunde det samme som Sigma’s POWERLED EVO som vi anmeldte tidligere på året, som ”kun” yder 900 lumens, mod MagicShine MJ-872’s 1600 lumens.

På bagsiden af lygten er der 2 knapper, der bruges til at tænde/slukke og justere lygtens intensitet, der er i alt 4 modes, 25%, 50%, 75% og 100%, for at kunne holde øje med aktuel resterende batteri, skifter knappen bagpå farve alt efter hvor meget batteri der er tilbage – således bliver man advaret om lavt batteriniveau og har mulighed for at skrue lidt ned for blusset og trille lige så stille hjem af.

magicshine-mj872-02

Foran på MJ-872 sidder de 4 stk. Cree XP-G LED’er der giver en forventet levetid på 50.000 timer – man bør derfor være dækket ind mange år ud i fremtiden!

MJ-872 er naturligvis vandresistent, så den kan bruges i både sne, slud og regnvejr og det samme gør sig naturligvis gældende for batteri-pakken. Batteripakken består af 4 stk. – 18650 Li-ion batterier, samlet i en batteripakke udført i hård plast, der naturligvis også er modstandsdygtig over for vind og vejr. Batteriet vejer ca. 300 gram. Batteri og forlygte kobles sammen via et kabel, kablet er rimelig kort dog – 23 cm på batteripakken og ca. 45 cm på forlygten, så alt efter hvordan man ønsker at montere MJ-872 bør man overveje at tilkøbe et forlængerkabel, det koster ikke meget og man får lidt flere monterings muligheder.

magicshine-mj872-04

Batteriet er estimeret til at holde til 500 opladninger, men det oplyses ikke hvorvidt det så bare taber effekt eller om det er ubrugeligt derefter. 500 opladninger er ikke meget hvis den bruges som pendler-lygte, men bruges den kun i weekenderne er der til mange års brug. Det er dog nemt at få fat i et nyt batteri hvis det skulle være nødvendigt. Batteriet giver mellem 2,2 og 10 timers brændetid – afhængigt af lysstyrken (2,2 time ved 100% og 10 timer ved 25%) Det bør også være rigeligt til eksempelvis en god aftentur i skoven og turen til/fra skoven.

Batteriet oplades via den medfølgende 220 volt oplader og en opladning tager ca. 3½ timer – så man skal lige sikre sig at man får batteriet lagt til opladning aftenen før, hvis det skal bruges igen om morgenen.

Selve monteringen på cyklen er netop et af de punkter som MagicShine fremhæver, for det er ret enkelt. På forlygten er den ene halvdel af holderen integreret og fastgørelsen sker ganske enkelt vha. en o-ring i gummi, der medfølger forskellige størrelser alt efter om den skal sidde på et tykt eller tyndt rør – det bliver ikke meget nemmere og på den måde er det også nemt at flytte lygten fra cykel til cykel. Udover at kunne sidde på styret, er der også mulighed for montering på hjelm eller kan man tilkøbe monterings grej dedikeret til hjelm og hoved (Tilbehør).

magicshine-mj872-03

Batteriet monteres normalvis på cyklens ramme efter samme princip, via medfølgende o-ringe i gummi. Batteriet skal naturligvis sidde i nærheden af forlygten, da kablets længde er afgørende for placeringen. Bruger man MagicShine MJ-872 på hjelmen, vil man normalt smide batteriet i sin rygsæk eller i en ryglomme og her vil et forlængerkabel gøre det hele lidt nemmere at have med at gøre.

Praktisk test af MagicShine MJ-872

Vi har brugt og testet MagicShine MJ-872 de sidste par uger og der er ingen tvivl om at der er tale om en ret potent forlygte. De 1600 lumens giver et enormt skarpt lys, så skarpt at man lige skal være opmærksom på at få skruet lidt ned for blusset, eller vende lygten mere mod jorden, hvis man cykler steder hvor man kan møde eksempelvis forgængere.

At skifte mellem de 4 settings er super enkelt og knapperne er faktisk store nok til at man kan betjene dem selv med handsker på – en kæmpe fordel så man hurtigt kan skrue op eller ned for lysstyrken, alt efter hvor man kører. I byerne oplyser gade lygterne ofte, mens man på øde cykelstier, i skoven eller andre steder vil have brug for fuld skrald på MagicShine MJ-872. Derudover er det nemt at justere vinklen på lygten, alt efter om man kører i skoven, på cykelsti eller på vejen – da beslaget sagtens kan justeres under brug.

MagicShine MJ-872 har en enorm god spredning og man får et lys der er ensartet, skarpt og som dækker hvad der svarer til en rimelig bred cykelsti, hvor man også kan se hvad der sker i “rabatten – ydermere rækker MagicShine MJ-872 enormt langt, så man kan se både hvad der sker lige foran en, men så afgjort også hvad der sker længere fremme.

Det er meget svært ikke at være imponeret over hvor meget lys en så lille enhed som MagicShine MJ-872 kan give, for den lyser virkelig op i landskabet, sne eller ej!

I videoen nedenfor kan du få et indtryk af hvor meget lys MagicShine MJ-872 kan give.

Konklusion

Er man på udkig efter en prisstærk LED cykel forlygte der virkelig giver noget lys, til mørke-kørsel i skoven, pendler-turen på den mørke landevej eller lign. – så bør MagicShine MJ-872 så afgjort være med i ens overvejelser.

Trods de kompakte dimensioner giver MagicShine MJ-872 enormt meget lys og bedst af alt er spredningen rigtig god og lyset meget ensartet, ligesom rækkevidden er absurd god til prisen.

Kvaliteten og finishen af både forlygte og batteri-pakke kunne måske godt være bedre, men kvaliteten har vi ikke haft noget at udsætte på og her må funktionaliteten simpelthen også være det der vægter højest.

Eneste “svage punkt” er vel i virkeligheden at 1600 lumens virkelig tærer på batteriet, som kun holder lidt over 2 timer, derudover er det det medfølgende batteri kun “godkendt” til 500 opladninger, så skal lygten bruges daglig bør man mane dette in mente.

Samlet set kan jeg kun anbefale MagicShine MJ-872 til alle med behov for en kraftig cykel forlygte – den er nem at montere, giver enormt meget lys og prisen er bestemt rimelig.

Pris og tilgængelighed

Vejl. pris: 1149,-

9 Funktionalitet

8 Design

8 Pris

Karakter

8.3
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Christensen

Giv et gavekort: Det kan nås endnu!

Har du endnu ikke fundet den helt rigtige gave til cykel-entusiasten, eller...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.