Test: Magicshine Seemee 200 V2.0 Smart Baglygte

“Mere simpel, men stadig stærk” er Magicshine’s egne ord om deres nye Seemee V2.0 smart baglygte med lys og bevægelsessensor. Magicshine lover 200 lumen fordelt i alle vinkler for maksimalt synlighed. Lad os se hvad den duer til ?

Hvad er der i kassen ?

I kassen finder man:

 • SeeMee 200 V 2.0 smart baglygte
 • Beslag til rund og aero sadelpind
 • Micro USB kabel
 • Plastik beslag til saddelbøjler
 • 2 strips
 • Vejledning

Lygtens design og funktion

Lygten er opbygget i en lille kompakt aluminium kasse. Den måler 32mmx28mmx42mm og vejer 39 gram. Øverst og nem tilgængelig er tænd/sluk knappen som også fungerer som manuel indstillingsknap. I bunden er der en gennemsigtig kuppel, som gør at lyset kan ses i alle retninger. På bagsiden finder man lygte beslaget, Magicshine’s egen “Quater turn” og lygten monteres med en integreret solid gummistrop. Quater turn kan monteres på både runde, d-formede og aero-sadelpinde. Under beslaget er indgangen til mikro USB stikket for opladning, og det tager kun ca 90 minutter at oplade den fuld. Lygten er IPX6 certificeret, hvilket betyder den er vandtæt og dermed kan bruges i al slags vejr uden at tage skade.

Lygten har 5 forskellige lygte lys tilstande. Man tænder og slukker lygten ved at holde tænd/sluk knappen nede og skifter mellem de forskellige tilstande ved at trykke en enkelt gang. Der er dog indbygget en lyssensor, som selv vælger den “rigtige” lysindstilling og justerer dermed lyset efter omgivelserne. Vil man ændre på det kan man selvfølgelig selv skifte manuelt imellem dem. De 5 forskellige lys tilstande er:

 • Lav: 10 lumen og kan være tændt i 27 timer i dagslys og 5 timer i mørke.
 • Høj: 60 lumen og kan være tændt i 5 timer i dagslys og 3 timer og 40 min i mørke
 • Blink: 60 lumen og kan være tændt i 17 timer i dagslys og 10 timer og 50 min i mørke
 • Gruppe kørsel: 10 lumen og 50 timer i dagslys og 6 timer og 30 min i mørke
 • Smart tilstand (dagslys): 200 lumen i 26 timer
 • Smart tilstand (mørke): 60-10 lumen i 4 timer og 30 min

Lygten har indbygget en “Memory” funktion, så den husker og starter i den lysfunktion den blev slukket i, således slipper man for at “trykke” sig igennem flere tilstande, hvis det er én bestemt tilstand man altid bruger. Derudover har lygten et indbygget accelerometer som kan opfange når du bremser og virker ved at lygten blinker hurtigt med fuld lysstyrke på 200 lumen. Her skal man lige huske det koster lidt på strøm, især i bykørsel hvor man bremser ofte, men der er mulighed for at slå det fra.

Af andre intelligente funktioner kan nævnes at lygten går automatisk på det laveste lys niveau, når der kun er 10 procent strøm tilbage, så den kan holde turen hjem. En anden funktion, som jeg også er vild med, er “Group ride mode”. Magicshine har lyttet til brugerne, der rapporterer, at et for kraftigt lys, især i blinkende tilstand, kan være irriterende og forstyrrende for synet hos de bagvedkørende. Lygtens “Group ride mode” er derfor indstillet til at opretholde et konstant lys på 10 lumen.

Den sidste detalje jeg vil fremhæve og som gør lygten ret interessant, er designet hvor man har lavet den gennemsigtige kuppel i bunden. Hermed rettes et 360 grader lys ned på vejen, derved øges synlighed og dermed sikkerhed betydeligt.

Konklusion

Selvfølgelig er det op til den enkelte at beslutte, om de vil bruge baglygten på deres cykel i dagslys. I min optik, hvis man værner om sikkerhed og ønsker at være mere synlig over for biler bagfra, virker Magicshine SEEMEE 200 V2.0 som et oplagt valg. Jeg er imponeret over de mange funktioner, som denne lygte tilbyder, og den kan erhverves til en pris af ca. 350,-

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 9
9
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: Magicshine Seemee DV Baglygte med kamera
Påkørsler bagfra er årsag til flest alvorlige ulykker for cyklister på landeveje....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.