Test: Ryders Strider fotokromiske briller

Ryders Eyewear laver udelukkende briller og linser, men så til gengæld også alle former for briller til både sport og fritid, samt dedikerede MTB og skibriller. Vi har testet modellen kaldet “Strider” der fås i forskellige farver og med forskellige linser, vi har testet modellen med fotokromisk effekt der i praktisk betyder at linserne automatisk reagerer på mængden af lys.

Med en vejledende pris på 899,- er vi i den lidt dyrere ende, men Ryders Strider er også en ret avanceret brille!

Design og funktionalitet

Ryders Strider leveres i en lille æske hvori man finder et blødt etui til opbevaring og transport, en lille vejledning samt et klistermærke.

ryders-strider-fotokromisk-etui

Brillens design er ret klassisk, grænsende til det anonyme – noget der vil tiltale mange og særligt dem der ikke ønsker en brille der skiller sig specielt meget ud fra mængden. Strider brillen fås i mange forskellige farvekombinationer, mens den testede udgave er den helt klassiske i sort og med grå brillestænger.

ryders-strider-fotokromisk-detalje3

Brillens profil er slank og “race”-inspireret” og det slanke design gør at den også sidder pænt på alle Os med et mindre hoved. På brillestængerne er et lille Ryders logo yderst og enderne er udført i gummi, så de sidder bedre fast omkring hovedet og ikke klemmer, da gummiet er fleksibelt. Ved næsen er en ret kraftig næseklemme, og denne kan rent faktisk justeres så den passer til både smalle og brede næser – genialt! Det er derfor en smal sag at få brillerne til at sidde lige præcis som man ønsker det, så man ikke kun sikrer god komfort, men også at brillerne rent faktisk bliver der.


ryders-strider-fotokromisk-detalje4

ryders-strider-fotokromisk-detalje2

Selve brillestellet er udført i et materiale kaldet TR90, et enormt stærkt og ikke mindst let materiale der primært bruges til sol -og alm. briller. Hængslerne er udført i stål, hvilket giver en øget holdbarhed og så virker det altså bare lidt mere lækkert end hvis det havde været i plast.

ryders-strider-fotokromisk-front

Selve linserne er, som tidligere nævnt, med fotokromisk effekt der automatisk reagerer på mængden af lys – er der meget lys vil glasset blive mørkt og jo mindre lys der er, jo lysere vil linserne også blive. Det betyder at de kan bruges hele dagen og under alle vejrforhold. Linserne er udført i polycarbonat, et materiale der ikke splintrer hvis de går i stykker og samtidig er super stærkt – så man ikke behøver bekymre sig om smadrede linser hvis en sten eller gren rammer brillerne under en tur på MTB’en i skoven…

ryders-strider-fotokromisk-angle

Modsat mange af de billigere briller, så er linserne i Ryders Strider’s brillen støbt efter en form der er lavet efter øjets form, dette for at sikre en linse med minimal forvrængning og for at gøre det så behageligt og naturligt for øjnene at kigge gennem linserne.

Jeg har benyttet Ryders Strider på en del af mine ture de seneste uger, både på landevejen og i skoven på MTB og der er tale om en glimrende brille – de sidder rigtig godt, uden at klemme nogle steder og så er de endda virkelig lette – så man næsten ikke bemærker man har dem på. Linserne med fotokromisk effekt er geniale, da de automatisk justerer effekten efter lysforholdene, eksempelvis hvis man kører fra høj solskin og ind i en mørk skov, hvor man med en normal solbrille næsten ingenting ville kunne se. Det er et kæmpe hit på både MTB’en i skoven og på raceren på landevejen – da man altid har det bedst mulige udsyn, i gråvejr har man faktisk næsten samme udsyn som uden briller!

ryders-strider-fotokromisk-side

Konklusion

Ryders Strider er en solbrille af høj kvalitet, udført i ordentlige og holdbare materialer – som sammen med linserne der har fotokromisk effekt trækker prisen op – så den lander lige under 1000,- Prisen kan virke afskrækkende for nogle, mens andre gladeligt vil betale knap 1000,- for en brille med linser der ikke kan splintre, et super let, elegant og holdbart stel og ikke mindst linser med photocromatisk effekt der gør at man aldrig behøver skifte linser og har optimalt udsyn uanset om der er høj sol, eller gråvejr.

Er man på udkig efter en high-end brille, der stadig er til at betale – så ville jeg klart have Ryders Strider med i mine overvejelser!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Læs mere omkring Ryders Strider Photocromic på ryderseyewear.com

Funktionalitet 9
Design 8
Pasform 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Testvindende cykellygter til hverdagsbrug
Det danske forbrugerpanel Tænk har testet en lang række almindelige cykellygter af...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.