Test: Sigma BC 14.12 STS ALTI

Ved årets EuroBike messe  i sensommeren, præsenterede Sigma flere nye produkter, bl.a. Sigma BC 14.12 STS ALTI som vi her har haft fingrene i. Bag det lange navn gemmer sig en trådløs cykelcomputer med ganske mange funktioner.

Lad os se hvad man får af funktioner for ca. 500,-

Indhold i pakken

I pakken til Sigma BC 14.12 STS ALTI finder man selve cykelcomputeren, holder til cyklen samt gummi o-ringe til montering, derudover sensor og magnet samt vejledning til både montering og opsætning.

sigma-bc1412-sts-02

Montering, opsætning og funktionalitet

Monteringen på cyklen er enormt nemt, særligt fordi den er trådløs og der derfor ikke skal trækkes nogle kabler overhovedet. Cykelcomputeren monteres på styr eller fremtid vha. den medfølgende holder hvor cykelcomputeren drejes i, den monteres med gummi o-ringe, eller strips hvis man foretrækker dette og selve sensoren monteres på samme måde, mens magneten klikkes på en eger. Selve sensor og magnet kan kræve lidt “fin-justering” førend registreringerne er korrekte, så vent man kan med fordel vente med at sætte det helt fast førend man er sikker på de to enheder snakker sammen. Til montering kræves hverken værktøj eller andet udstyr end det der er med i pakken og den medfølgende guide forklarer trin-for-trin hvordan den monteres, så det bør ikke tage mere end et par minutter.

sigma-bc1412-sts-05

Den umiddelbare opsætning på enheden er ret hurtigt overstået, man skal blot have valgt/indtastet korrekt hjulstørrelse samt tid og dato og evt. vælge måleenheder, herefter er Sigma BC 14.12 STS ALTI faktisk klar til brug.

Denne model har mange forskellige funktioner, den understøtter alt fra distance, hastighed, tid og højdemetre – nedenfor en komplet oversigt over det data som Sigma BC 14.12 STS ALTI opsamler og lagrer.

Hastighed og distance

 • Aktuel fart
 • Gennemsnits fart
 • Aktuel/gennemsnits fart sammenligning
 • Maksimal fart
 • Trip distance
 • Total distance

Tid, dato og temperatur

 • Trip tid
 • Total tid
 • Ur og dato
 • Aktuel temperatur

Højde

 • Aktuel højdemeter
 • Start højdemeter
 • Dagens opstigning
 • Dagens max. højdemeter
 • Total højdemetre

Som listen ovenfor bør give indtryk af, så indeholder Sigma BC 14.12 STS ALTI alle de funktioner man umiddelbart man komme i tanke – både så det kan ses mens man kører og ikke mindst så det opsamles til evt. evaluering eller analysering når man kommer hjem. Sigma BC 14.12 STS ALTI understøtter Sigma’s USB dock, hvorfra man kan “hive “data’en ud og analyserer den i ro og mag på PC’en – denne dock er dog ekstra tilbehør.

Skærmen på Sigma BC 14.12 STS ALTI er ikke i farver og med grafisk interface, men den er bagbelyst så den kan bruges både dag og nat. Den simple skærm gør også at Sigma BC 14.12 STS ALTI kan “nøjes” med et knapcellebatteri som den kører på i laaaaaang tid – der er ingen grund til at bekymre sig om opladning i tide og utide og når tiden er ved at være moden til udskiftning af batterier, advarer den selv i god tid. Der er 7 forskellige sprog at vælge i mellem og når man lige lære “genvejstasterne” at kende, så er den faktis ret let at navigerer rundt i via de i alt 4 knapper.

sigma-bc1412-sts-03

En af de bedste funktioner i Sigma BC 14.12 STS ALTI er efter min mening automatisk start/stop, så man ikke behøver bekymre sig om at få den tændt og slukket ved start og stop. Det gør det hele lidt nemmere og sparer på batteriet da den ikke aktiveres medmindre cyklen er i bevægelse. Den er naturligvis også vandtæt, så den kan bruges i slags vejr og ikke kun når solen skinner.

I brug er det nemt at skifte mellem de forskellige “skærm-billeder” på Sigma BC 14.12 STS ALTI, således man får lige netop den information man ønsker, ligesom data nemt kan nulstilles hvis man ønsker det.

Konklusion

Har man ikke brug for GPS og/eller navigation på cyklen, eller ønsker man bare en brugervenlig cykelcomputer der ikke skal oplades  tide og utide, så tilbyder Sigma BC 14.12 STS ALTI faktisk nærmest alle andre funktioner end GPS og kort-navigation.

Montering og opsætning er en leg, den er rigtig nem at bruge, holder strøm i lang tid, starter og slukker automatisk og er generelt bare nem at have med at gøre.

Sigma BC 14.12 STS ALTI kan bruges på både pendlercyklen, racercyklen eller mountainbiken – og er perfekt til dem der gerne vil opsamle så meget data som overhovedet muligt, men som måske ikke nødvendigvis har behov for umiddelbart at kunne dele og analyserer data på internettet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 569,-

Funktionalitet 7
Brugervenlighed 8
Pris 6
7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Bakkeløbet 2022
Bakkeløbet, der starter i Hørning syd for Århus, er også lidt af...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.