Test: MagicShine Allty 2000 cykellygte

MagicShine’s nye Allty-serie består af 6 forskellige modeller, fra 400 – 2000 lumen, altså er det topmodellen vi her har fingrene i. Fælles for alle modellerne er at de er med indbygget batteri, så man slipper for en ekstern batteripakke. Det gør dem til et godt valg for pendleren, eller som lygte på styret til mountainbike hvor man ikke ønsker den eksterne batteripakke.

Allty 2000 er den kraftigste model i serien med sine 2000 lumen, der bør være nok til kørsel i skoven, evt. kombineret med en lygte på hjelmen. De 2000 lumen bør også være alt rigeligt til træning på mørke landeveje eller pendling på mørke cykelstier.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • MagicShine Allty 2000
  • Holder til styr med 3 forskellige stropper
  • microUSB kabel
  • Garmin/GoPro adapter
  • Unbraco nøgle
  • Vejledning

Montering af Allty 2000

Med i pakken får man en holder til styr med stropper i 3 forskellige længder, det smarte er at holderen kan monteres på både runde og aerostyr, man skal blot finde stroppen med en passende længde. Holderen monteres med unbraco nøglen, så den kan ikke “bare” lige fjernes når lygten ikke er i brug.

Lygten “skrues” i holderen som en Garmin cykelcomputer, så det er til gengæld nem at tage lygten ud af holderen når den eksempelvis skal oplades. Det betyder også at lygten kan monteres i en ganske almindelig Garmin holder, da den har samme beslag bagpå – som en Garmin EDGE enhed.

Jeg savner dog én ting på holderen og det er en beskyttende gummibelægning på strop og selve holderen, det er “bare” hård sort plast som potentielt kan ridse styret og så sidder det ikke helt så godt fast som hvis der havde været gummi imellem. Det kan dog nemt løses med sort elektrikertape, et stykke cykelslange, eller et par stelbeskyttere på styret. Sidder holderen et sted på styret som varierer i tykkelse, er det næsten en nødvendighed med noget “gummi” imellem, eller risikerer man at holderen “glider” hvis man kører i terræn og i værste fald går løs.

Udvalgte specifikationer

  • 2000 lumen
  • 7.2V/3500 mAh batteri
  • IPX5 godkendt
  • 183 gram

Design og funktioner

Allty 2000 er udført gennemgående i sort CNC fræst aluminium, et lækkert valg der højner det samlede indtryk – den føles nemlig rigtig lækker! På toppen er der et lille OLED display, hvor man kan aflæse forventet batteritid i valgt tilstand og batteristand i procent – en virkelig fin detalje som ydermere er meget praktisk! Med informationen i displayet kan man hurtigt lige skrue lidt ned for blusset, hvis man kan se at batteri drænes hurtigere end man kan nå at komme hjem.

Under displayet er on/off knappen som også bruges når man skal skifte tilstand.

Foran er selve linsen med 3 dioder, én øverst som er mindre kraftig og beregnet til brug i dagslys for at skabe ekstra synlighed. De to nedenunder er kraftigere dioder som gør det muligt at se, og blive set. De kan tændes/slukkes uafhængigt af hinanden (Se oversigt længere nede)

Der er 5 “hovedtilstande” og derunder er der under-indstillinger for lysstyrken i valgt tilstand. Det er muligt at tænde kun for den øverste “daylight” diode, én af de nederste eller dem alle 3 for fuld smæk på lyset.

De mange muligheder kræver lige lidt tilvænning, men når man lige har lært systemet at kende giver det mange muligheder, og lidt mere mening med alle de kliks. Man klikker 2 gange hurtigt efter hinanden for at skifte mellem de 5 “modes” og så klikker man én gang for at skifte mellem lysstyrken i de forskellige “modes”.

Under bunden er selve holderen der gør det muligt at montere den direkte på en Garmin holder, samt USB-stik til opladningen.

Indeni finder man en batteripakke på 7.2V/3500 mAh, den er udskiftelig så hvis man skal på langtur kan man nemt faktisk have en ekstra batteripakke med, det er dog 2x 18650 batterier og derfor ikke lige batterier man finder i det lokale supermarked.

Lygten er IPX5 certificeret, så den tåler vand og derfor er sikker til brug i al slags vejr. Den tåler dog ikke nedsænkning i vand, men det er vist også de færreste lygter der gør dette.

De 2 kraftige dioder, kombineret med “daylight” funktionen gør at spredningen er super god, og dioderne er kraftige nok til at den også har en god rækkevidde så man kan se langt fremad. Set i forhold til at dette er en lygte med indbygget batteri, så er der enormt meget smæk på lyset den er helt oplagt til brug til pendling på mørke cykelstier, landeveje eller som lygte til gravel på skov og grusstier hvor jeg mener den godt kan gøre det “alene” uden behov for endnu en lygte.

I testperioden har jeg primært brugt lygten i tilstanden hvor alle 3 dioder lyser, til landevej og cykelstier er den laveste (af de 3) lysstyrke fin, men når man kommer ind i skoven eller på singletracks, så er det rart at kunne blæse helt op og få lyst op så man nærmest føler man kører i dagslys! Én ting jeg har lagt særligt mærke til, er at hverken gående eller bilister har været generet af lygten, selvom den er meget kraftig – den blænder nemlig ikke på samme måde som nogle billigere lygter gør

Konklusion

Allty 2000 er en ret imponerende lygte, masser af lys, god batteritid, smart display hvor man kan holde øje med battetidstanden og nem montering kompatibel med Garmin’s holdere.

Med 2000 lumen er man godt dækket ind til både pendling, landevej og måske som lygte til gravel på grus og skovstier, her kan man godt “nøjes” med én lygte, modsat på mountainbike hvor 2 lygter er et must hvis man vil køre singletrack i mørke.

Kvaliteten af lygten, sammenholdt med funktionerne er med til at retfærdiggøre prisen på ca. 800-1000,- alt efter hvor man køber den – og jeg vil bestemt mene den er pengene værd!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,- / Set til 799,-

10 Funktionalitet

10 Medfølgende tilbehør

9 Design

8 Pris

9.3
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Giordana lancerer ny limited edition Moda Retro kollektion

Pressemeddelelse I en hyldest til en helt særlig epoke i cykelsporten, har...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.