Test: Silic1 silikone styrbånd

Samlet karakter

Foråret er på vej, og i den forbindelse er det tid til en klargøring af cyklen. En del af denne klargøring er at udskifte styrbåndet. For nogle er det en pligt, mens det for andre er et ritual. I denne test kigger vi på silikonestyrbåndet Silic1 fra firmaet TSG.

Design og funktionalitet

Når man anskaffer sig et nyt styrbånd, er det vigtigt, at det passer til farvetemaet på cyklen. Det er altså helt essentielt, at producenten af styrbåndet udbyder et bredt sortiment af farver. Her skuffer Silic1 ikke. Styrbåndet findes nemlig i følgende farver

  • Pink
  • Sort
  • Rød
  • Hvid
  • Gul
  • Grøn
  • Orange
  • Sky-blå
  • Mørkeblå

I denne anmeldelse er det den sorte version, der er testet.
Styrbåndet er, som navnet antyder, produceret i ren silikone, og det første man bemærker, når man står med det i hånden, er hvor strækbart, det er. Det kan strækkes væsentligt længere end et ”standard” styrbånd. Det gør monteringen mærkant nemmere, men oplevelsen med dette styrbånd er dog, at hvis man strækker det for langt, opstår der små revner enkelte steder på båndet. Det viste sig ikke at være synligt efter monteringen, men det vides ikke, om jeg har været heldig, eller om det er klassisk for produktet.

silic1-styrband-unpacked

De medfølgende styrpropper har produktets logo på og er egentligt rimelig pæne.

silic1-styrprop

Testen af styrbåndet er forløbet over cirka 10 uger, og der er blevet kørt i næsten al slags vejr og forhold. Båndet er mærkbart mere komfortabelt end andre styrbånd, jeg har kørt med, på trods af at det er relativt tyndt. Grebet udmærker sig i regnvejr, hvor der er fint greb selv ved store skyl. I tørt føre er der dog ikke noget særligt over grebet i forhold til et standard styrbånd. Rengøringen er fantastisk nemt; skidtet sætter sig ikke fast, som det ellers kan gøre ved standard styrbånd, og det der gør kan nemt skylles/vaskes af. Prismæssigt befinder styrbåndet sig i den højere ende med en vejledende udsalgspris på 299 kr. Kigger man på value for money, er det svært at retfærdiggøre den høje pris, selvom styrbåndet imponerer på mange punkter.

silic1-styrband-on-bike

Konklusion

Alt i alt er det altså et styrbånd, som er i topkvalitet og samtidig til en toppris. Det kan anbefales til ham/hende, der har vanskeligheder ved at skifte styrbånd, og som ofte kører i regn. Derudover er det anbefalelsesværdigt, hvis man er træt af at bruge timevis på at vaske sit styrbånd. Prisen er efter vores mening for høj, men kvaliteten er til gengæld næsten derefter.

silic1-styrband-from-top

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Karakter

Mads er motionscyklist og kører primært på racercykel og citybike. Han er vild med nyt udstyr og elsker fart på cyklen.

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.