Test: XLC Pro Winter Pants TR-S14

Vi har den seneste tid testet vinter cykeltøj fra forskellige producenter, både kendte og mindre kendte, tyske XLC hører, nok i hvert fald af navn, til den sidste kategori. Fra XLC’s vinter-kollektion har vi testet XLC Pro Winter Pants TR-S14, et par varme, lange bukser med seler, dog uden pude , velegnet til brug i de kolde måneder.

Design og funktionalitet

XLC Pro Winter Pants er udført i super elastisk Super Roubaix, med opkradset inderside som gør bukserne enormt behageligt at have på, mens det også giver en varmende og isolerende effekt. Alle syninger er naturligvis flade, så de ikke generer.

Modellen er med seler, selve selen er foran, fra skulderen og ned, i mesh, for at sikre god ventilation, mens den bagerste del også er i Super Roubaix. Den nederste del af ryggen er et sted hvor jeg ofte oplever at blive lidt kold, så for mig er det et stort plus at den nederste del af ryggen på XLC Pro Winter Pants TR-S14 også er dækket. Nederst i begge ben er lynlås så de er lidt nemmere at få af og på, samt silikonekant nederst der holder bukserne på plads så benene ikke glider op. Lige over lynlåsen i benet er placeret et “Redvi”l logo, der samtidig fungerer som refleks, ved knæene er XLC logo hele vejen rundt og lidt længere oppe af benene er der et par grå “fartstriber”. Jeg synes det er rigtig fint man har valgt at bryde lidt med det sorte og meget konservative design der præger en del cykeltøj, uden at det bliver alt for “højtråbende” og ungdommeligt.

xlc-TR-S14-02

Denne model fra XLC, er uden pude, det betyder at man skal bruge et par korte shorts med pude, indenunder. Det vil være en smagssag om man er til lange bukser med, eller uden pude, personligt foretrækker jeg dem uden, da jeg så kan bruge et par gode korte shorts indenunder, det giver samtidig lidt ekstra varme og isolering med ét ekstra lag og ofte vil det være nemmere at “styre” puden i et par korte cykelbukser. Jeg har primært benyttet XLC Pro Winter Pants TR-S14 med et par Craft Performance Bike Bib Shorts indenunder, et par korte shorts, ligeledes med seler.  Jeg har ikke været generet af at have 2 par seler på, man ligger faktisk ikke mærke til det og man er sikker på at begge par bukser holdes oppe og på plads.

Pasformen og komforten i bukserne er fremragende, indersiden er dejlig blød og gør det rart at have bukserne på. De sidder ganske tæt og materialet er så tilpas fleksibelt at man kan bevæge sig frit uden de strammer eller føles for små – i hvert fald for undertegnede. Nogle vinter cykelbukser er meget lidt strækbare grundet brug af bl.a. vindstopper, hvilket typisk gælder området omkring knæene og netop her har man brug for at bukserne kan strække sig. Dette er bestemt ikke noget problem med netop XLC Pro Winter Pants TR-S14, der er fuld bevægelighed og intet der strammer unødigt i området ved knæene.

XLC har valgt at placerer Deres logo og syninger på tværs ved knæene og det ser ganske smart ud, men jeg forstår ikke helt hvorfor man har valgt at placerer to syninger på tværs, et af de steder som er mest udsat og som strækkes mest – det vil alt andet lige være et sårbart sted. Brugen af Super Roubaix gør bukserne meget strækbare, men samtidig har det gode isolerende og varmende egenskaber. Dette kombineret med en god beskyttelse mod vind og vejr, samtidig med at kroppen stadig kan ånde, gør materialet helt oplagt til brug i netop vinterbeklædning hvor man har brug for “lidt af det hele”.

Materiale

  • 80% polyamid
  • 20% lycra
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader (Læs evt. vores guide til vask af cykeltøj)

xlc-TR-S14-05

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

xlc-TR-S14-06

Konklusion

Den seneste måneds tid har jeg anvendt XLC Pro Winter Pants TR-S14 i temperaturer fra omkring 10 grader og ned til omkring frysepunktet, på landevejen såvel som i skoven og de har faktisk klaret sig fremragende!

Bukserne er enormt behageligt at have på, bløde indvendigt, og med masser af stræk – samtidig med at de yder en ganske god beskyttelse mod vind og vejr, hvilket er nødvendigt for at kunne holde varmen når temperaturen nærmer sig frysepunktet og det ofte blæser en del. Jeg har ikke oplevet at vinden er gået igennem bukserne, mens kroppen samtidig har haft en komfortabel temperatur, altså hverken for kold eller for varm.

Samlet set er XLC Pro Winter Pants TR-S14 et glimrende produkt, designet er ganske nydeligt, de giver den fornødne beskyttelse og er komfortable – eneste anke er at de er prissat en tand for højt efter min mening, set i forhold til at de er uden pude og ikke rigtig tilbyder noget “ekstra” i forhold til konkurrenterne.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

Fås hos flere lokale cykelforhandlere, alternativ kan CykelPartner.dk bestille XLC Pro Winter Pants TR-S14 hjem.

Funktionalitet 8
Design 8
Pris 6

Karakter

7.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Kom godt igang med Zwift
Virtuel træning bliver stadig mere populært og særligt i efterårs og vinterperioden...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.