Tubeless Sealant – hvad skal man vælge?

Overvejer du at hoppe med på tubeless bølgen, eller er du med – men i tvivl om hvilken tubeless sealant der er bedst? Så er du landet det rette sted – for i denne guide gennemgår vi nogle af de mest populære tubeless sealants og kommer med vores uforbeholdne mening.

WTB TCS Tubeless Tire Sealant

WTB har kun én tubeless sealant, den er baseret på syntetisk latex, men indeholder ingen ammoniak – sidstnævnte skulle gerne betyde at den bedre lapper huller i vådt miljø.

Brugen af syntetisk latex er ikke den bedste løsning set med miljø-brillerne på, men det betyder at det holder længere og modsat naturlig latex så risikerer man ikke allergisk reaktion herpå.

Denne sealant kan nemt fyldes i via en åbning ved dækket, eller via ventilen – da den er tilpas tynd. På flasken er der angivet anbefalet mængde sealant alt efter om det er landevej, MTB eller gravel.

Jeg har testet WTB TCS Tubeless Tire Sealant på gravel og her havde væsken lidt svært ved at lukke det hul der kom i dækket, væsken måtte godt have været lidt tykkere og med lidt klumper i, som gjorde at den nemmere hullede lidt større huller. Holdbarheden har jeg dog intet at udsætte på, ligesom det er nemt at påfylde og sætte op.

 • Lapper huller op til 6 mm.
 • Virker ned til – 9,4 grader
 • Fås i 118, 236, 473, 946 ml og 3,8 liter.

Pris: 209,- for 473 ml.
Køb WTB TCS Tubeless Tire Sealant

Silca Ultimate tubeless sealant

Silca’s Ultimate Tubeless Sealant er med naturlig latex, uden ammoniak og indeholder genbrugte carbon-fibre. Denne kombination giver en mere “klumpet” væske og det er et stort plus, det lapper nemlig nemmere cuts og huller! Det betyder dog omvendt også at væsken ikke kan påfyldes via ventil, men skal hældes direkte i dækket – det er efter min mening en lidt mere besværlig metode og absolut ikke min yndlings.

På selve flasken savner jeg dog angivelse af en anbefalet mængde sealant pr. dæk, alt efter type.

Efter 3-6 mdr. anbefales det at denne sealant toppes op med Silca’ Replenisher Kit, gør man dette løbende kan det holdes op til 1 år.

Jeg har testet denne sealant på gravel og har intet at udsætte på den, den lapper huller/cuts hurtigt og effektivt og holdbarheden (uden replenisher kit) er ligeledes glimrende.

 • Lapper huller op til 7,5 mm.
 • Virker ned til – 12 grader
 • Holdbarhed: 3 mdr. -> 1 år ved brug af replenisher kit.
 • Fås i 236, 473 og 946 ml.

Pris: 249,- for 473 ml.
Køb Silca Ultimate Tubeless Sealant

UltiWax EVO Sealant

Det Århusianske firma UltiWax har et ret begrænset sortiment bestående af forskellige rengørings og smøreprodukter, herunder EVO Sealant der er deres bud på en tubeless sealant udviklet til danske forhold.

Ultiwax har en grøn profil, det betyder også at denne sealant er uden ammoniak og latex – faktisk er den 100% bionedbrydelig. Væsken er forholdsvis tyk og let “klumpet” grundet de genbrugte fibre der skal være med til at lukke eventuelle huller og cuts.

På siden af flasken er der tydelig angivelse af anbefalet mængde alt efter om man kører landevej, gravel eller MTB – tommel op for det!

Denne sealant er testet af flere omgange på gravel og flere forskellige dæk og resultatet var desværre det samme, den har svært ved at “tætne” ved helt friske dæk – og ved cut har væsken ikke kunne lukke hullet, samtidig er det mit indtryk efter nogle mdr. at holdbarheden er begrænset, væsken var i hvert fald pænt tørret ind efter et par mdr. Med andre ord har denne sealant skuffet slemt og jeg har simpelthen svært ved at anbefale den.

 • 100% bionedbrydelig
 • Holdbarhed op til 3 mdr. i følge producent
 • Fås kun i 520 ml.

Pris: 189,-
Køn Ultiwax EVO Sealant

Milkit Tubeless Sealant

Denne tubeless sealant er lavet på syntetisk latex og er derfor ikke skadelig for hverken fælge eller dæk, da den er fri for ammoniak og andre skrappe kemikalier. I blandingen er små fibre der hjælper til nemmere og hurtigere at lukke små huller i både MTB, gravel og racerdæk. Milkit oplyser at væsken kan lukke huller op til 6 mm og så fungerer den ved både højt og lavt dæktryk.

Milkit Tubeless Sealant er lavet til at fungerer bedst sammen med Milkit’s specielle ventiler, der gør det muligt nemt at påfylde og genopfylde med væske, uden svineri. Men den kan dog også sagtens bruges sammen med helt almindelige tubeless ventiler.

Denne sealant er også testet på gravel og var nemt at sætte op med et sæt helt friske dæk, derudover har jeg haft enkelte cuts som hurtigt er lukket af denne sealant, uden behov for plugs eller lapper. Kombinationen af en væske der holder sig flydende og de små fibre gør at huller og cuts lukkes hurtigt og effektivt.

 • Lapper huller op til 6 mm.
 • Virker i -20 -> +50 grader
 • Fås i 60, 125, 250, 500 og 1000 ml.

Læs mere om Milkit Tubeless Sealant

Pris: 199,- for 500 ml.
Køb Milkit Tubeless Sealant

Orange Seal Sealant

Orange Seal har 3 forskellige tubeless sealant. Den klassiske, en “subzero” udviklet til koldt vejr og en Endurance der holder længere end den klassiske. Orange Seal har længe været min “to-go” tubeless væske, til både landevej, gravel og MTB – simpelthen for den altid har leveret varen. Nogle væsker er ikke super gode til MTB hvor cuts typisk er større, mens andre ikke fungerer så godt til dæk med højt dæktryk såsom landevej og delvist gravel. Orange Seal’s “regular” væske fungerer derimod lige god til alle typer af dæk!

Officielt fungere regular væsken bedst ned til 11 grader, men jeg må erkende at jeg har brugt den året rundt – også i frostvejr, uden nogle problemer. Væsken holder sig flydende ret længe – også om vinteren og husker man at toppe lidt op ca. hver 3. mdr. er man kørende længe!

Friske dæk er lette at sætte op med Orange Seal sealant, de lukker hurtigt tæt og man skal ikke køre langt inden dækkene er “tætte”. Ved eventuelle cuts/punkteringer er det min oplevelse at væsken lukker enormt hurtigt, ofte har jeg intet oplevet før jeg kommer hjem og der der er sprøjtet væske ud på cyklen – og dette gælder på alle typer af dæk.

 • Lapper huller op til ca. 6 mm.
 • Fungerer optimalt ned til 11 grader (Alternativt er Endurance eller SubZero udgaven)
 • Kan bruges til både landevej, gravel og MTB
 • Kan hældes direkte i ventilen
 • Fås i 118, 236, 473, 946 ml.

Orange Seal Regular er, efter min mening, den absolut bedste tubeless sealant på markedet – den fungerer 100%, holder længe og tørrer derfor ikke så nemt og hurtigt ud. Samtidig lukker den eventuelle huller/cuts hurtigt og effektivt. Dog gør Orange Seal ikke et stort nummer ud af at fortælle den er specielt miljøvenlig eller grøn, så man må derfor antage at det desværre ikke er tilfældet – ellers ville de nok have fremhævet det!

Pris: 169,- for 473 ml.
Køb Orange Seal Regular Tubeless Sealant

Vil du læse mere omkring tubeless, så se vores andre artikler:

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Specialized Flux 1200 forlygte
Specialized er nok bedst kendt for deres cykler og sko, men har...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.