Test: Ventoux Active sæt

Samlet karakter

Vi har før testet cykeltøj fra Ventoux og givet det ros for at være god value-for-money. De har for nyligt lanceret et nyt sæt i Active-serien, og det har vi testet i løbet af forsommeren.

Design og funktionalitet

Ventoux beskriver pasformen som anatomisk og tæt. Det holder stik, da både trøje og shorts sidder relativt tæt til kroppen. Der er intet, der blafrer i vinden, og tøjet sidder generelt godt og behageligt på kroppen. Der er dog enkelte steder, hvor trøjen ikke er helt tæt til huden, f. eks ved skulderen. Det er altså ikke 100% anatomisk fit, men det ville også nærmere være betegnet som racefit. Desuden kan man argumentere for, at den individuelle kropsfylde har betydning for, om tøjet sidder stramt overalt.
Ærmer og bukser har elastiske kanter, der holder tøjet på plads. Det sidder stramt, men er ikke ubehageligt. Faktisk har jeg oplevet, at bukserne af og til kryber op på trods af kanten.
Ventoux har lavet en størrelsesguide til sættet:

Jeg har testet en medium, på trods af at jeg er 183 cm høj og vejer 75 kg. Det er altså muligt at være fleksibel med størrelsen, hvis man vil have det lidt strammere eller lidt løsere. Dog er tøjet udstyret med et hvidt inderfor, der giver lidt spil i tøjet, men som også gør, at stoffet ikke kan strækkes alt for meget, da foret så vil træde igennem.
Farverne er ret neutrale, men passer umiddelbart bedst til mørke cykler (hvis man går op i farvematch). Farverne og mønstret giver et spil, der gør, at især trøjen kan gå fra at se mørk blå ud til en lysere grålig farve. Dette er en fed detalje

Trøjen har de klassiske lommer: tre store åbne med elastikkant og en enkelt lynlås-lomme

Lynlås-lommen er relativt lille, men den kan nemt rumme enten en mobiltelefon eller slange. De andre lommer er tilpas store til anden oppakning til cykelturen.

Puden er i god kvalitet, der er ikke for meget polstring og ikke for lidt. Der er både støtte fortil samt bagtil, og den sidder stramt men behageligt omkring skridtet.

Konklusion

Ventoux Active sættet er, som andet Ventoux-tøj, god value-for-money. Pasformen er tæt men god, og kvaliteten er rigtig fin til prisen. Derudover har sættet et ret fedt og eksklusivt look med den fine farvesammensætning, hvor den blå farve nærmest skifter toner, og det mønstrede materiale. Sættet er derfor en klar anbefaling værd.

Pris og tilgængelighed

Karakter

Mads er motionscyklist og kører primært på racercykel og citybike. Han er vild med nyt udstyr og elsker fart på cyklen.

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.