Test: Polar Loop

Det helt store inden for personlige gadgets er såkaldte Wearables, altså gadgets man har på kroppen. I den kategori er der en stor underkategori der indeholder aktivitetstrackere. En aktivitetstracker er typisk et armbånd der måler bevægelser, og ved hjælp af avanceret software beregner hvilken aktivitet man er i gang med, og på baggrund af det kan det komme med rapporter over ens aktivitetsniveau og komme med forslag til forbedringer. Der findes efterhånden en hel del spillere på markedet, bla. Nike med deres fuelband, FitBit med deres forskellige modeller og Jawbone med deres Up. Polar har ikke været repræsenteret i kategorien indtil nu. De har fornylig lanceret deres bud på en aktivitetstracker, nemlig deres Polar Loop. Den skal vi se lidt nærmere på her.

Hvad er der i kassen?

Polar Loop bliver leveret i en ganske kompakt og pæn kasse der præsenterer produktet flot.

LLO_7415_Lars

I kassen finder vi selvfølgelig Polar Loop, men også et værktøj til at skille remmen ad (mere om dette senere), et USB kabel til opladning og synkronisering med computeren, en quickguide og en guide til at tilpasse armbåndet i størrelse.

Design og funktionalitet

Selve Polar Loop armbåndet er lavet helt i sort gummi, med stålspænde og sølvfarvede detaljer omkring det skjulte display. Ganske flot synes jeg faktisk.

LLO_7417_Lars

Det første man skal, når man har pakket Polar Loop ud, er at klippe det i stykker! Ja du læste rigtigt! For at tilpasse størrelsen til dit håndled skal man tage spændet af med det medfølgende værktøj, måle håndleddet og klippe stykker af remmen så den kommer til at passe. Spændet sidder fast på remmen med samleled der sidder med en fjeder. De er små og kan flyve langt væk hvis den smutter. Derfor har Polar også lagt et ekstra samleled i kassen.

LLO_7421_Lars

Når man har fået spændet af, så måler man sit håndled med den trykte lineal i guiden, og den fortæller så hvor meget man skal klippe af remmen. Jeg målte mit håndled, og aflæste af jeg skulle klippe 5 bidder af, men det var ikke nok, og jeg endte med at klippe 9 bidder af inden remmen sad som jeg ønskede.

LLO_7429_Lars

Det næste man skal er at lade Polar Loop op. På bagsiden sidder et stik til opladning og synkronisering. Ledningen der skal bruges, har USB i den ene ende, og en magnetisk modpart til stikket på Polar Loop i den anden. Forbindelsen mellem stik og kabel er god, og magneten holder det godt sammen. Opladningen går hurtigt, under en time, og så er man klar til næste step.

LLO_7418_Lars

LLO_7677_Lars

Polar Loop kan enten synkronisere med en computer via USB og Polars webtjeneste Polar Flow, eller den kan gøre det via Bluetooth til din mobil og Polar Flow app’en. App’en sender også dine data videre til Polar Flow webtjensten. Man starter med at oprette en profil på Polar Flow, hvor man indtaster personlige oplysninger om vægt, højde, alder, typisk aktivitetsniveau på en almindelig dag og andre informationer der skal bruges for at sætte de rigtige mål og give de rigtige anbefalinger. Derefter er det blot at tage Polar Flow på, døgnet rundt. Polar Flow er vandtæt så det kan tåle sved og brusebade, og endda svømmeture. Der sidder en enkelt touchknap på forsiden. Knappen virker kun hvis stikket på bagsiden af Polar Loop har kontakt med kroppen. Det er samtidigt via stikket på bagsiden af Polar Loop kan måle om man har det på, eller ej. Trykker man på knappen kommer man igennem de forskellige ting som Polar Loop måler.

Det første er mængden af aktivitet, der bliver vist som et rektangel der bliver udfyldt jo mere aktiv man er. Derefter skifter displayet til at fortælle hvor mange minutters løb, eller gang eller bare stående arbejde man mangler for at nå dagens mål. Når man når dagens mål lyser displayet om med et lille fyrværkeri, og fortæller at man er i mål.

LLO_7706_Lars LLO_7707_Lars

Næste tryk viser hvor mange kalorier man har forbrændt. Her tager den basisforbrændingen med, og tilføjer de ekstra kalorier evt ekstra aktivitet har forbrændt

LLO_7697_Lars

Næste tryk viser hvor mange skridt man har taget. Det er en god indikator for om man har været for passiv. Et god dagligt mål er 10.000 skridt.

LLO_7699_Lars

Til sidst så kan Polar Loop selvfølgelig også vise klokken.

LLO_7709_Lars

Forbindelsen til mobiltelefonen er med Bluetooth Low Energy, så det er kun de nyere generationer af mobiler der understøtter det. Min iPhone5 havde ingen problemer med at forbinde til Polar Loop. Har man Flow app’en kørende i baggrunden på sin telefon, så vil man få advarsler hvis man har siddet for stille, uafbrudt i en time. Det er en god reminder at få, så man lige kan rejse sig og få bevæget sine ben. Der bliver automatisk synkroniseret med Polar Flow app’en ca 3 gange i timen, men trykker man på knappen på Polar Loop så starter det en synkronisering med det samme. I Flow app’en kan man få mange detaljer om sit aktivitetsniveau, og endda også en vurdering af ens søvnkvalitet, delt i en afslappet søvn periode og en urolig søvnperiode. Der hvor jeg synes at Polar Loop trækker fra mange af konkurrenterne, er at den understøtter Bluetooth pulsmålere, som f.eks. Polar H7. Så lige pludselig kan man få en meget detaljeret vurdering af ens træning. Forbindelsen til pulsmåleren er specielt smart når man træner på cykel, da Polar Loop ikke selv kan måle den aktivitet ud fra de målte bevægelser. I Polar Flow app’en bliver dagens aktiviteter vist som et lagkagediagram der viser et helt døgn, og så viser de farvede felter forskellige former for aktivitetsniveau. De grå felter betyder at Polar Flow ikke har været været båret på håndleddet i den periode. Et træningspas med pulsmåler bliver vist med et lille hjerte ikon.

photo 1

Trykker man på hjerte ikonet får man en detaljeret rapport over træningen.

photo 2

Hvis man gerne vil ind i flere detaljer, så skal man på Polar Flow webtjenesten. Der bliver man mødt af en dagbog hvor man får et hurtig overblik over hvordan det er gået med at nå dagens aktivitetsniveau, samt hvor mange gange man har været for passiv og fået en advarsel.

08-03-2014 19-32-00

Også her kan man klikke sig ind på en træning med pulsmåler og få en meget detaljeret puls-kurve man kan zoom i, og få en masse information ud af.

08-03-2014 19-33-27

Konklusion

Polar Loop er Polars første produkt i aktivitetstracker kategorien. Men man mærker at Polar har stor erfaring, og er en stærk spiller på markedet, for Polar Loop virker som et gennemført produkt. I testperioden har jeg ikke observeret en eneste forkert opførsel af Polar Loop. Det eneste jeg har oplevet er at fordi den benytter en touchknap, så bliver den let aktiveret hvis Polar Loop bliver våd, og så kan det også være lidt svært at aktivere den hvis man f.eks sveder meget. Men det er helt klart smådetaljer, der ikke skæmmer et lækkert produkt som jeg mener Polar Loop er. Batteriet skal lades op ca. hver 3-4. dag, og det synes jeg faktisk er okay. Det er selvfølgelig svært at lave en god balance mellem batteritid, og størrelse/vægt på produktet. Polar Flow app’en og webtjenesten giver et godt overblik og er nemt at betjene. Og kobler man en Polar H7 til, så har man en fin måde at måle ens fremskridt fra træning til træning.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749,-

Fås bl.a. hos Sportmaster og Sport24

Funktionalitet 9
Design 10
Pris 9
9.3
Tags fra indlægget
Mere fra Lars Lund Olsen
Stortest: 6 forskellige cykellåse
Desværre er der folk der ikke kan kende forskel på mit og...
Læs mere
Join the Conversation

13 Kommentarer

 1. says: silvia filippa

  Hej 🙂

  Fik lige købt min polar loop og brugte den igår for første gang.

  Da jeg kom hjem viste den at jeg var ude og gå i 2:45 min.

  Men kalorierne var på 3000 noget. Det kan ikke passe at man på en gårtur forbrænder så meget.

  Så jeg forstå det ikke.

  Samt er det meningen ad den slukke et par sekunder efter man har ligge på displayet ? Troede den var tændt konstant ( altså displayet ). Plus at jeg ikke kan se mine skridt.

  Håber du kan hjælpe 🙂

  På forhånd tak

  Filippa

  1. Hej Filippa

   Når man har sat Polar Loop op til ens personlige profil (vægt, højde, alder osv) så beregner den ens basisforbrænding (kroppen forbrænder jo hele tiden kalorier, selv når man sover) og det er nok der de 3000 kalorier kommer fra, altså som de kalorier du har forbrændt på gåturen, lagt sammen med kroppens basisforbrænding.

   Ja, det er meningen at displayet slukker et par sekunder efter man har trykket på knappen, ellers ville batteriet meget hurtigt være brugt op.

   Jeg forstår ikke helt spørgsmålet med at du ikke kan se dine skridt? Hvis man trykker på knappen indtil den viser “Steps” så viser den lige bagefter det antal skridt den har målt. Den måler det lidt i “klumper” så man kan altså ikke se hver enkelt skridt man tager, mens man tager det. Du kan også se summen af dine skridt i Polar Flow app’en på din mobil når du har synkroniseret Loop via Bluetooth.

   Håber det var svar nok, ellers så spørger du bare igen 🙂

   Med venlig hilsen
   Lars Lund Olsen
   https://www.cykelstart.dk

 2. says: Lone Kristensen

  Hej Lars
  Jeg er så den glade ejer af polar loop men har desværre kun en iphone 4
  Jeg har på min computer polar flow webtjenesten hvor jeg har tastet mine data ind men når jeg synkronisere uret på computerne kommer der ingen data ind på min dagbog selv om den synkronisere og og uret også viser den går igang…
  Ved du hvad jeg gør forkert???

  Venlig hilsen
  Lone

  1. Hej Lone

   Det lyder underligt. Hvis Loop synkronisere korrekt med FlowSync, så burde dine data dukke op i https://flow.polar.com. Er du sikker på at du bruger samme brugernavn/password som da du initialiserede din Loop? Hvis du går ind på din konto på Flow.polar.com og klikker på dit profilnavn, dukker din Loop så op under punktet “Produkter”? Hvis ikke din Loop står der,så tror jeg at der er gået noget galt da du initialiserede din Loop første gang, og så ville jeg vælge at gendanne den til fabriksindstillinger (via Flowsync) og starte på en frisk.
   Håber du får løst dine problemer, ellers vil jeg henvise til Polar’s kundeservice på http://www.polar.com/en/support

   Med venlig hilsen
   Lars Lund Olsen
   http://www.Cykelstart.dk

 3. says: Anja Brask

  Hej,

  Jeg har lige købt Polar Loop og igår aftes fik jeg den sat i gang og den har fint registreret alt igår men idag, jeg kan ikke se på Appen på min mobil at der er registret noget som helst, det er bare et stort 0, den ser ud til at synkronisere fint men ingen aktivitet. Hvordan kan det være?

  1. Hej Anja

   Har din mobil Bluetooth 4.0? (“Bluetooth Smart”)? Jeg kan se at Polar Flow app’en er og Loop kun er kompatible med enheder der står på denne liste:
   http://www.polar.com/en/support/what_are_the_requirements_and_compatibility_for_the_polar_flow_app?product_id=64071&category=faqs

   Hvis din mobil står på listen, så har jeg ikke noget godt bud på hvorfor den ikke viser dine data. Så vil jeg anbefale at du tager fat i Polars support på:
   Polar Electro Danmark ApS
   Skovlytoften 9 A
   2840 Holte
   DANMARK

   Åben for personlig henvendelse: hverdage 09.00-15.30 (fredag dog til 14.00)

   Tel. +45-4541 0530
   Telefoner åben mandag-torsdag 9.00-12.00 og 13.00-15.30 fredag 9.00-12.00 og 13.00-14.00

   Email: service.danmark@polar.fi

   Med venlig hilsen
   Lars Lund Olsen
   http://www.Cykelstart.dk

 4. says: Anja Brask

  Tak for hjælpen. Jeg prøver at kontakte kundeservice. Jeg har allerede prøvet flere forskellige ting men det ser ikke ud til at virke. Det er en Iphone 5 jeg har så det burde ikke være noget problem…

 5. says: Mette Rasmussen

  Hej Lars,

  Jeg er den lykkelig ejer af et loop og alt fungerer fantastisk!

  MEN! Som du selv skriver er de der små fjeder dimser helt vildt springagtige!
  Så! Hvis nu de begge vælger at smutte af H til kan man så købe nogle ekstra et eller andet sted?

  Hilsen Mette 🙂

 6. says: Amalie

  Hej Lars,
  Jeg har fået en Polar Loop samt en H7 pulsmåler.
  Jeg har brugt den et par gange nu, men på min profil er der ingen distance vist. Der står bare 0, ved du hvordan man får den til at måle distancen?

  Hilsen Amalie

 7. says: Britta

  Hej Lars

  Kan man selv taste ind i Polar Loop når man feks. har cyklet? Jeg tænker via internettet eller? Eller hvad gør man for den skal måle når man cykler?

  Hilsen Britta

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.