Test: Aqua2go Mobilvasker

Mobilvasker til mountainbike bliver mere og mere nødvendig, da mountainbikesporten bliver mere og mere populær. Vi har været så heldige at få denne transportable vasker til test fra Hollandske Aqua2go.

Jeg kommer en del rundt til diverse MTB løb hvor vi overnatter i campingvogn, hvor det er fantastisk at kunne vaske cyklerne om aftenen, så de spiller maks til dagen efter. Så jeg er spændt på denne test, og om den overhovedet kan holde strøm.

Hvad er der i kassen?

Aqua2go leveres i en pæn emballage hvori kan finder følgende:

  • Aqua2Go mobilvasker
  • 6 meter slange
  • Pistol med variabel spray
  • Brusehoved
  • Børste der kan sættes på slangen
  • 12 volt stik, til strøm fra bilen eller båden
  • Lader til 230 volt
  • Vejledning
  • Skulderrem

Design og funktioner

Aqua2go bliver leveret i en smart grøn farve, så den ser lækker ud. Den er fremstillet i hårdt plastik, og virker meget robust, hvilket er godt når man har den med i skoven til løb, eller bare har den med for at vaske sin cykel efter en hyggetur i skoven.

Aqua2go har en 17L vandtank indbygget, hvilket til mit forbrug rækker til at vaske 3 cykler. Vægten på selve vaskeren er 3,9kg inkl. slanger, pistol og det hele, dog uden vand.

Den har som nævnt tidligere både mulighed for opladning via 230V som man sætter i en stikkontakt, eller via 12V stik, så man kan lade den op via bilen.

Aqua2go bliver leveret med en pistol til at vaske med, og det er også på denne man ændre trykket, alt efter hvor hårdt den skal spule. Den kan justeres fra 3-9bar, hvilket er i den lave ende når man snakker om højtryksrenser. Men det lave tryk er på cykler klart en fordel, så behøver man ikke at være bange for at komme til at spule vand ind i lejerne, og ødelægge dem. Til sammenligning ligger vandværkstryk på ca. 4bar.

Udover pistolen bliver der også leveret en børste som kan tilsluttes pistolen, så man kan vaske sin bil eller campingvogn. På børsten kommer der vand ud gennem børstehårene mens man vasker. Sidst, men ikke mindst, så følger der også et brusehoved med, så man faktisk kan tage et brusebad med den. Det er helt fantastisk, når man som jeg tit er i skoven med campingvogn, og tit er ude hvor der hverken er strøm eller vand. Det betyder at jeg lige kan tage et hurtigt bad, eller bare blive skyllet hvis det er meget mudret.

Slangen der medfølger er 6 meter hvilket giver en rigtig god brugs radius. Så er man fri for at flytte rundt på vaskeren mens man vasker cyklerne. Mange andre lignende mobiltvaskere har enten korte slanger, eller sådan nogle flexslanger og jeg er klart tilhænger at sådan en almindelig lang slange.

På den ene side af tanken er der et net, hvor alt tilbehør og slanger kan puttes ned i så man altid har alt med, det er super smart.

Sådan virker den

Aqua2go er super simpel at bruge. Man starter jo selvfølglig med at få den ladet op med enten 230V eller 12V, alt efter hvor man er. Man ruller slangen ud og montere den med lynkoblinger på både vasker og pistol.

Når lynkoblingerne er monteret trykker man på start knappen, og så er man ellers klar til at vaske cyklerne. Det er selvfølgelig et mustat du har haft den forbi vandhanen og fyldt vand på dunken, ellers kommer der jo ikke vand ud.

Fabrikanten siger at den kan tømme 5 tanke på en opladning, hvilket svarer til 85L vand. Det er meget, jeg har ikke selv oplevet en mobilvasker, der kan kører så meget på en opladning. Jeg havde også denne vasker med til 12T MTB løb i Viborg, hvor den virkelig kom på prøve, og heller ikke her løb den tør for strøm. Det maksimale jeg har prøvet er, at køre 4 tanke igennem uden at den gik flad for batteri. Så 5 tanke skal nu nok passe.

Jeg har testet Aqua2go som cykelvasker, og her synes jeg faktisk den gør det ret godt. Den bruger ikke særligt meget vand, men vasker alligevel det meste skidt af. Dog må man lige have fat på børsten når det drejer sig om fastgroet skidt, hvilket jeg også havde en klar forventning om. Det er ikke en hård stråle, så man skal ikke være nervøs for at ødelægge noget. Så når du lige er kommet hjem fra en tur på landevejen eller fra skoven, så er det en perfekt vasker til at rengøre cyklerne med.

Konklusion

Som tidligere nævnt, har den været med mig og min MTB familie rundt i hele DK denne sommer i campingvognen, både på MTB ture og MTB ferie, og den er blevet brugt flittigt.

Jeg er blevet utrolig glad for den, da den bare spiller maks. Med den store mængde vand der kan være i beholderen, den lange batterilevetid, og en super lang slange, så er dette her en super god mobilvasker.

Den vejer selvfølgelig 3,9kg for vasker og 17kg vand i fyldt tank, hvilket gør at den kommer til at veje en del når den er fyldt op, men så har man en skulderem så den er nemmere at bære på. Den fungere super godt, og er rigtig robust, man føler ikke at den går i stykker, bare man kommer til at sætte den lidt hårdt på jorden.

Til 12T MTB i Viborg blev den virkelig sat på prøve, og her vaskede den bare løs mellem de skift som vi skulle køre. Uden den skulle jeg have stået i kø i timevis ved den offentlige vasker, hvor alle andre også skulle vaske, og som så endte med at brænde sammen. Men vi kørte ud på sporet med ren cykel hver gang og den spillede bare.

Er man på udkig efter en mobil vasker kan jeg varmt anbefale denne her, Aqua2go vil i fremtiden altid komme med os på tur, ligesom den også har været hele denne sommer. Til en pris på godt 1200kr synes jeg man får en rigtig god mobilvasker. Så det er absolut værd at kigge nærmere på denne model.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1279,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 8
8.7
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Schwalbe Addix Speedgrip dæk
I sommeren 2017 lancerede dæk producenten Schwalbe deres nye serie af mountainbikedæk...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.