Aarhus Mountainbike Challenge 2016 – 2 dages MTB fest på Tangkrogen!

Aarhus Motion var igen i år vært for Aarhus Mountainbike Challenge, hvilket var 3. år arrangementet blev afholdt. I år var hovedsponsoren den lokale cykebutik Cyclingfreak.dk.

Som de foregående år, så strækker Aarhus Mountainbike Challenge 2016 sig over hele weekenden, 2 dage med 2 forskellige ruter i skovene i og omkring Århus. Den “korte” på 40 km. om lørdagen og den lange på 65 km. om søndagen, som deltager kunne man vælge imellem deltagelse én af dagene, eller begge – sidstnævnte blev redaktørens valg…

Forud for løbet

Arrangøren Aarhus Motion har for kort tid siden fået et nyt og opdateret website – det er her tilmeldingen finder sted og her man får al den indledende information omkring løbet og praktiske detaljer. Informationsniveauet er virkelig højt og der er endda mulighed for at se billeder og resultater fra de foregående år.

Et par dage inden løbet modtager man en såkaldt “Race Manual” pr. mail, her er al praktisk information opsummeret – alt fra adressen til hvor løbet starter, numre til samaritter/fejeblad, information omkring afhentning af startnumre, information omkring depoter og meget andet. Uanset om det skule være ens allerførste løb, eller man har deltaget i flere – så føler man sig virkelig godt klædt på og man bør ikke umiddelbart sidde tilbage med nogle spørgsmål forud for løbet.

Med ca. 500 deltagere lørdag og 600 søndag, er der tale om et af de store MTB løb der appelerer til både begyndere og dem der ikke bare kører ræs for sjov!

aarhus-mountainbike-challenge-2016-in-the-woods

Tangkrogen som lokation

Tangkrogen er meget velegnet til større arrangementer for der er plads til at boltre sig og masser af luft. Med placeringen mellem skov og strand, er lokationen ligeledes perfekt til sådanne arrangementer. Derudover er der i forbindelse med Tangkrogen masser af p-pladser og heldigvis er de “lokale” rigtig flinke til at komme på cykel og lade bilen står derhjemme.

På Tangkrogen var både Cyclingfreak.dk og Buhlcykler.dk repræsenteret og der var mulighed for at købe lidt grej, samtidig med at man kunne få foretaget små-justeringer på cyklen inden løbsstart. Der var også stor cykelparkering, borde/bænke samt mulighed for at købe en kop kaffe inden løbsstart, ligesom der også kunne tankes vand og/eller energi.

Efter løbet kunne der begge dage tankes gratis suppe, vand og frugt – ligesom der kunne købes pølser, sodavand og kaffe – altsammen kunne nydes i de opstillede sækkestole, ved borde/bænke-sæt eller liggende på græsset – hvis det var det der var behov for…

aarhus-mountainbike-challenge-2016-pre-race

 

Raceday, lørdag

Lørdagens rute var på 40 km., og med fokus på fart og flow. Deltagerne var inddelt i 5 startgrupper, A, B1+B2, C samt D alt efter forventet gennemførselstid, hvilket giver enorm god mening så man undgår alt for meget kødannelse. Første start gik kl. 14.00 og grupperne blev sendt afsted med 5 minutters mellemrum. Man forventede de hurtigste at gennemfører ruten på under 90 minutter!

Start-loopet på Tangkrogen gjorde at feltet blev fordelt rimeligt, inden ruten gik ind i Marselisborgskoven ved den officielle start. Ruten tog udgangspunkt i mange af de velkendte sektioner fra det officielle MTB spor i Marselisborgskoven, ligesom der var koblet forskellige nye sektioner på, nogle sektioner blev kørt “baglæns” og helt generelt var det en glimrende kombination af ikke al for teknisk singletrack,
brede skovstier til tons og en lille smule asfalt.

På ruten var 2 depoter, hvor der kunne tankes vand, energi, energibar og bananer, fint udvalg og god stemning på depoterne!

Ruten bød på ca. 600 hm. og var ikke specielt teknisk, hvilket betød den kunne køres af de fleste, uanset om man ville køre stærkt, eller så de 40 km. som en stor udfordring, da det er 15 km. længere end det officelle MTB spor i Marselisborgskoven.

aarhus-mountainbike-challenge-2016-start

Raceday, søndag

Søndagens rute var på 65 km. og der blev lovet ca. 1000 hm., og sved på panden! Ruten var “opgraderet” i forhold til lørdagens rute og var lidt mere teknisk, for at sætte lidt større krav til deltagernes teknik. Som om lørdagen blev deltagerne inddelt efter forventet gennemførselstid, i 5 startgrupper som blev sendt afsted med 5 minutters mellemrum. Starten gik allerede kl. 11.00 og man forventede de første at komme i mål efter ca. 2 timer og 20 minutter.

Start-loopet var delvist på Tangkrogen og op omkring travbanen, hvor feltet blev spredt rimeligt. Der var dog, for mit vedkommende, en del kødannelse de første 10 km., hvorefter feltet blev spredt så der var lidt mere luft og plads. Udgangspunktet var igen det officielle MTB spor i Marselisborg, noget med og andet rod normal kørselsretning. Derudover var der koblet en masse spændende sektioner på, som man ikke kører til daglig hvis man holder sig til det oficielle spor, bl.a. i Vilhelmsborg, Fløjstrup og Thorsmølle. Ruten var noget mere teknisk, med større stigninger, mere tekniske passager med rødder og generelt lidt flere forhindringer og mindre tons. Der var dog stadig en del transportstykker, både for at få spredt feltet, men også så deltagerne i et eller andet omfang kunne få vejret.

På ruten var der indlagt 4 depoter, hvilket også var passende, uanset ens niveau. De rutinerede og hurtige kunne måske nøjes med ét eller 2 depoter, mens andre kunne gøre kort stop ved dem alle, eller en decideret pause måske endda. På depoterne var der, som om lørdagen, mulighed for at tanke vand, energi og barer samt bananer.

Rutens ca. 65 km og 1000 hm. sad godt i benene og ruten var tilpas hård, selv for dem der kender skoven rigtig godt i forvejen. Næsten alt var “nyt”, omend det så bare var sektioner der blev kørt omvendt af normalen.

aarhus-mountainbike-challenge-2016-woman-champagne

Samlet indtryk

Aarhus Motion har gjort et kanon stykke arbejde i forberedelserne til Aarhus Mountainbike Challenge 2016  og det lønner sig når arrangementet løber af stablen, for der var virkelig styr på alting! Alt fra informationen før løbet, på dagene på selve pladsen og opmærkningen på ruterne. Man følte på intet tidspunkt at der var noget overladt til tilfældighederne og at man så samtidig fik lov at køre henholdsvis 40 og 65 km. på “nye spor” i den lokale skov gjorde bare oplevelsen endnu federe.

Én ting er sikkert, Aarhus Mountainbike Challenge er også på min løbskalender næste år!

aarhus-mountainbike-challenge-2016-men-winners

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.