Gruppetest: 7 baselayers med korte ærmer

Vi har testet 7 forskellige baselayers med korte ærmer til brug indendørs i vinterhalvåret på hometraineren, eller udendørs på de varme dage som inderste lag under jersey’en. Vi har testet baselayers fra 150,- til 400,- og nedenfor kan du læse vores dom over hver enkelt model!

Force Wind kortærmet baselayer

Denne baselayer fra Force er udført i åndbart materiale i en forholdsvis tyk kvalitet, men til gengæld er der et hav af ventilationspaneler i mesh – for at optimere åndbarheden. Disse er strategisk placeret både for, bag og i siderne hvor man ikke har behov for den store beskyttelse.

Baselayeren er lavet i sømløst design, så der ikke er nogle generende sømme/syninger og det giver en god komfort.

Materialet er super strækbart og det betyder også at pasformen er tæt, meget tæt. Jeg har testet den i str. S/M og den sidder helt tæt til mine 65 kg. / 175 cm.

Baselayeren er testet intenst på hometraineren og den har holdt mig tør og lun på ture af timers varighed, selvom det har været med varierende intensitet og det er faktisk ret godt klaret, for ofte kan man blive lidt kold og klam hvis man går fra høj intensitet til lavere intensitet.

Konklusion

Designmæssigt går mine tanker imod Onslow fra “Fint skal det være” men faktum er bare at det virker! Materialet er dejlig blødt, har en god tykkelse og holder dig tør og lun – selv på længere ture! Det sømløse design og den tætte pasform giver en god komfort, selvom nogle nok vil synes pasformen er lige tæt nok – for mig er det helt fint! Til under 200,- er det et rigtig godt køb.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 199,-

Craft Dry Active Intensity Baselayer

Dry Active Intensity fra Craft er lavet i et lidt kraftigere materiale og pasformen gør at den kan bruges til al slags sport, altså er den ikke lavet specifikt til cykling, den er lige velegnet til løb og lign. Det faktum at materialet, der er en blanding af polyester og polyamid, er lidt tykkere gør at den potentielt kan bruges alene til eksempelvis løb. Baselayeren er i sømløst design, så man undgår generende syninger.

Pasformen og snittet er lidt mere loose og afslappet end mange af de andre baselayers, den er testet i str. S og den sidder ikke helt tæt til mine 65 kg./175 cm. Personligt foretrækker jeg en tætsiddende baselayer, mens andre sikkert vil synes godt om at den ikke sidder som malet på kroppen. Længden på baselayeren, såvel som ærmernes længe er fin og giver en glimrende komfort.

Baselayerens fornemste opgave er at transportere sveden væk fra kroppen og holde denne tør, det lyder nemt – men opgaven er faktisk ikke så enkelt endda. Dry Actibve Intensity løfter dog opgaven på fornemeste vis, jeg har bl.a. testet den på en 3-timers tur på Zwift i skuret hvor der er ca. 13 grader, her kan man godt blive kold og klam på overkroppen når blæseren kører hvis materialet er for tyndt – men der kommer det lidt tykkere materiale igen til sin ret.

Konklusion

En rigtig fin baselayer til “multi-sports” brug i lækkert materiale med en god åndbarhed og evne til at holde kroppen tør. Jeg kune dog godt ønske mig en lidt tættere pasform – men det er smag og behag. Prisen er i den høje ende.

Pris og tilgængelighed

Fås med både kort og lande ærmer, til mænd og kvinder og i flere farver.
Vejledende pris: 400,-

Force Summer baselayer

Fra tjekkiske Force har vi også testet Summer baselayeren, en let og meget luftig baselayer som er velegnet til brug i sommerhalvåret. Materialet er 94% nylon og 6% spandex, en kombination der gør materialet super strækbart. Materialet er forholdsvis tykt, men da det er udført i mesh er det super ventilerende. Baselayeren er med korte ærmer og fås i sort og hvid.

Denne baselayer er udført med paneler i mesh med større eller mindre huller, foran lidt mindre og bagpå lidt større huller for øget ventilation. Man er beskyttet på de mest udsatte steder, mens man kan komme af med varmen hvor der ikke er krav omkring beskyttelse – øverst på brystet og bagpå ryggen.

Den er udført med flade syninger ved ærmerne og det er faktisk det eneste sted der er syninger, så der er ikke meget der kan genere.

Pasformen er tæt, som i virkelig tæt! Da jeg pakkede den ud var jeg ærlig talt i tvivl om størrelsen var korrekt, for den lignede noget til et barn. Ikke desto mindre fik jeg kantet mine 65 kg. fordelt på 175 cm ned i en str. XS/S og det er den rette størrelse hvis man ønsker en tæt pasform uden noget der flagrer! Det super strækbare materiale gør at den smyger sig omkring kroppen, og det på ingen måder bliver ubehageligt eller “klemt” med den tætte pasform.

Komforten er rigtig god, materialet er blødt og føles godt mod kroppen, mens der er masser af ventilation og åndbarhed i baselayeren. Som de andre baselayers er den blevet testet godt og grundigt på hometraineren og den klarer jobbet ret fint, den holder kroppen rimelig tør og det lidt tykkere materiale kan “absorbere” mere sved end dem i helt tyndt materiale. Jeg kunne måske godt savne lidt ekstra længde, men ellers er jeg vild med den tætte pasform. Den har en snert af “net-undertrøje” looket, så nogen designkonkurrencer vinder den nok ikke, men hvem interessere sig for det når de sidder på hometraineren eller har den på indenunder en jersey?

Konklusion

Summer fra Force er en rigtig god baselayer med virkelig godt ventilation og åndbarhed. Materialet kan strækkes helt enormt meget og dette giver en helt tæt, men stadig meget behagelig pasform. Prisen er i den lave ende og kvaliteten føles god!

Pris og tilgængelighed

Fås i både hvid og sort.

Vejledende pris: 199,-

Craft Pro Dry Nanoweight baselayer

Pro Dry Nanoweight fra Craft er en super tynd baselayer hvor der er fokus på lav vægt og et tyndt og super åndbart materiale. Materialet er virkelig let og i 100% mesh for optimal ventilation og åndbarhed, lavet af genbrugt polyester.

Pasformen er tæt og den er med flade syninger for minimal irritation, den har korte ærmer med super tæt pasform omkring overarmen. Baselayeren er lavet til multisports brug, så den er ikke cykel-specifik, det betyder den ikke er meget længere bagtil, men stadig har en lille smule ekstra længe bagtil.

Den tætte pasform og det super tynde materiale gør at den opleves næsten som et ekstra lag hud, den sidder altså super godt på kroppen!

Det tynde materiale, i mesh, tørrer lynhurtigt og det er en fordel i sommervarmen hvor man har brug for at komme hurtigt af med varmen. Indendørs har jeg oplevet at det tynde materiale hurtigt bliver gennemblødt, simpelthen fordi den ikke kan nå at tørre – formentlig grundet manglende vind til at hjælpe på afledning af sveden. Den holder dog stadig kroppen fin tør, så man ikke bliver kold og klam.

Baselayeren er testet i str. S og det er passende til mine 65 kg. fordelt på 175 cm.

Konklusion

Til indendørs brug er der bedre alternativer derude, men på en varm sommerdag, eller til “blandet” sportsbrug er Pro Dry Nanoweight en rigtig lækker sag. Super let materiale med masser af ventilation og høj åndbarhed, sammen med en tæt pasform der gør at den næsten føles som et ekstra lag hud.

Pris og tilgængelighed

Fås i udgave til både mænd og kvinder og i flere farver, bl.a. rød, blå, hvid og sort.

Vejledende pris: 349,-

Rogelli Kite Baselayer

Kite baselayeren fra Rogelli er en prisbillig baselayer lavet til cykling. Materialet, kaldet AirLite, er en kombination af polyester og elastan, som giver et materiale der kan strækkes i alle retninger, er slidstærkt og som lader kroppen ånde. Materialet er let og i mesh, så der er fokus på masser af ventilation i denne baselayer, dog uden den bliver helt tynd og nærmest gennemsigtig.

Selve pasformen er ret klassisk, den har en smal krave og det samme ved ærmerne og i livet, så den sidder til. Den er desværre ikke lavet i sømløst design, men stadig med flade syninger for minimal irritation og jeg vil sige at i praksis så føler man dem overhovedet ikke.

Den generelle pasform er rimelig tæt, jeg har testet den i str. S/M som giver en halv-tæt pasform på mine 65 kg./175 cm. Den sidder fint på kroppen og har en fornuftig længde, også når man sidder på cyklen.

Kite baselayeren er testet på hometraineren på lidt længere ture af et par timers varighed og her kommer det helt tynde materiale måske lidt til kort, for den har ikke kunne holde overkroppen helt tør. Formentlig fordi der ikke har været vind eller et nyt lag til at “aftage” den sved der transporteres væk fra kroppen. Det er dog på ingen måder kritisk, for den gør stadig jobbet rimelig godt. Havde man kørt en tur i sommerligt vejr udendørs, er jeg ret sikker på vinden og det faktum at der nok også havde været en jersey over, ville have gjort at sveden nemmere blev transporteret væk.

Konklusion

Kite er en prisbillig baselayer i tynd mesh, der dog kæmper lidt med at “følge med” når man kamp-sveder indendørs på hometraineren. Designet er fint og pasformen god, trods den kun har flade syninger og ikke sømløst design. Baselayerens klassiske design gør derimod også at den nemt kan bruges til andre former for sport eller aktivt brug. Et fint køb til lav pris!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 149,-

GripGrab Ultralight Mesh Baselayer

Fra danske GripGrab har vi bl.a. testet Ultralight Mesh baselayeren med korte ærmer. Navnet er ret afslørende, for det er netop en superlet baselayer i mesh, der er velegnet til brug på de allervarmeste dage, eller til brug idendørs på hometraineren eksempelvis.

Baselayeren er tynd og tæt på gennemsigtig, pasformen er tæt – jeg har testet str. S som sidder tæt på mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Materialet lader kroppen ånde og transportere sveden væk fra kroppen, så man ikke bliver fugtig og potentielt kold.

Materialet er behandlet med Polygiene, en behandling der gør at materialet ikke begynder at lugte og holder sig frisk længere – noget der gerne skulle betyde at man ikke nødvendigvis behøver vaske den efter brug – men virker det? Jeg har testet det ved at bruge baselayeren og derefter lade den lufttørre i stedet for som normalt at smide den direkte til vask og faktisk så lugter den ikke “brugt” som normalt, så behandlingen virker! Vil det så få mig selv til at genbruge den uden vask, måske – men når den har været helt gennemblødt efter et par timer på hometraineren – så foretrækker jeg altså stadig at den ryger til vask! Har man kørt udendørs, uden at svede så meget, ville jeg ikke have problemer med at lade den lufttørre og trække i den igen på næste tur!

Konklusion

Ultralight Mesh er en super let baselayer med masser af ventilation og høj åndbarhed takket være designet i mesh. Den sidder godt på kroppen, er lavet til cykelbrug og er udført i lækre materialer der nok skal holde længe!

Pris og tilgængelighed

Fås i str. XS – XL og i både sort og hvid.

Vejledende pris: 299,-

GripGrab Expert Seamless Lightweight Baselayer

Expert Seamless Lightweight er en kende tykkere i materialet end Ultralight Mesh baselayeren, men der er dog stadig fokus på lav vægt! Materialet er 100% polypropen og den er designet til brug i mildt og varmt vejr, eller til brug indendørs på hometraineren. Materialet er tykt nok til at det ikke bliver gennemsigtigt, som mange andre mesh-lignende materialer.

Materialet er naturligvis åndbart, så man kan lede sveden væk fra kroppen og holde den tør – samtidig med at det er hurtigttørrende og kan strækkes ganske meget.

Det sømløse design gør den yderst behagelig at bære, da der ikke er nogle generende syninger og sammen med det faktum at materialet er både blødt og kan strækkes ganske, giver det en super god og tæt pasform.

Under armene er strategisk placerede ventilationspaneler, så man nemmere kan komme af med varmen her.

Baselayeren er testet i str. XS/S og den størrelse passer rimelig godt til mine 65 kg. fordelt på 175 cm., faktisk måtte den godt være en tand mere tætsiddende for min skyld. Materialet er blødt og lækkert mod huden og sveden transporteres væk – så kroppen holdes tør. Da materialet er lidt tykkere end ex. Ultralight Mesh Baselayeren, så får man også en lille smule beskyttelse i denne – altså mod vind og vejr.

Baselayeren er benyttet indendørs i testperioden, på hometraineren hvor der er blevet Zwiftet igennem og den har klaret opgaven til UG selvom man har kørt et par timer. Den formår at holde kroppen fint tør og lun, uden at man har fornemmelsen af at det er svært at komme af med varmen.

Konklusion

En baselayer i “luksus-kvalitet” med god åndbarhed der tørrer hurtigt. God tæt pasform og lækkert materiale der tilpasser sig brugeren.

Pris og tilgængelighed

Fås XS/S, M/L og XL/XXL i sort, hvid og grå.

Vejledende pris: 399,-

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Ride Winter handsker
Tilbage i starten af 2018 kunne vi berette om de nye Ride...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.