Guide: Spænding og smøring af klingebolte

kranksaetKnirker og knager det når du træder hårdt til i pedalerne, så er det måske dine klingebolte der trænger til at blive smurt, eller spændt. Uanset hvad er det klogt at bruge 5 minutter på at kontrollere dem engang imellem. Der findes bl.a. klingebolte af metal og af aluminium, aluminium er et blødere metal og vil derfor typisk skulle spændes/efterses noget oftere.

Du skal bruge følgende

Fremgangsmåde

Der er desværre lidt forskel på fremgangsmåden alt efter hvilket kransæt cyklen er udstyret med, denne guide må derfor opfattes som vejledende.

  1. Løsn klingeboltene én af gangen, på nogle kranksæt kræver det en umbrancho-nøgle foran og at man holder imod med klingebolt værktøjet bagpå, på andre kranksæt kan man bruge umbranchonøgler på begge sider. Vær forsigtig når du løsner klingeboltene, så du undgår at ødelægge gevindet både foran og bagpå.
  2. Giv bolten fedt og skru dem godt fast
  3. Efterspænd evt. efter et par dages brug

Denne lille operation er hurtigt overstået og med klingebolt værktøjet går det som en leg på de fleste kranksæt, resultatet er en cykel der med stor sandsynlighed ikke længere knirker og knager når der bliver trådt til i pedalerne.

klingebolte

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Craft Route Jersey
Vi har de seneste uger testet Route Jersey’en fra Craft. Route-serien består...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.