Løbsberetning: Danmarks Højeste Motionscykelløb 2023

I torsdags blev den 40. udgave af Danmark’s Højeste Motionscykelløb afviklet, en jubilæumsudgave der blev afviklet i fremragende vejr! Danmark’s Højeste Motionscykelløb er ét af de motionscykelløb jeg har deltaget i fleste gange og absolut ét af de løb der er i kalenderen hvert år – både fordi det er lige i baghaven og fordi det er et super godt løb!

Løbet afholdes Kr. Himmelfartsdag, hvor de fleste har fri – og i år var vi velsignet med en vejrudsigt der så ret fornuftig ud, efter et par dage med en del træls blæst og lidt “træls” vejr generelt. Vejret var rigtig flot, temperaruren fornuftig og vinden havde lagt sig – selvom den stadig kunne mærkes.

Der er ruter for hele familien: 25, 70, 105, 140 og 190 km., vi var naturligvis med på den helt lange – som foregående år. (Næsten) uanset hvilken rute du vælger, så får du lov at til snuse til nogle af de bedste bakker som vi kan byde på her i østjylland – hadet og elsket af os der cykler her til hverdag.

Løbet havde igen start og målområde ved Fælleden i Skanderborg og jeg siger det gerne igen – det fungerer bare så meget bedre end starten fra skolen som det var for år tilbage. Ved fælleden er der plads til både telte, start/mål, parkering og alt andet man har brug for ifm. afvikling af et ret stort motionscykelløb. Sidste år var der 32 der gennemførte 190 km. ruten, i år var der 80 – så der var også rigtig pæn tilslutning til løbet generelt.

Ved indskrivning fra morgenstunden kunne der tankes lidt bananer, energibarer blev udleveret sammen med startnummer og der var naturligvis toiletfaciliteter.

Kl. 08.30 gik starten for allerførste gruppe på den lange 190 km., og her stod vi naturligvis klar med 3 mand i startboksen! Starten gik og forløb egentlig rimelig rolig, men snart blev der skruet lidt på gashåndtaget og vi blev splittet. Vores lille interne gruppe besluttede os at forsøge at hænge på 2. gruppe istedet for at brænde alle tændstikkerne for at holde ved 1. gruppe. Der var naturligvis lidt løbende “udskiftning” i grupperne, særligt når man holdt i depot for at tanke, eller lade vandet. Depoterne var der masser af, hele 4 på den lange og her kunne tankes vand, energi, bananer og små chokolader – det var i hvert fald det jeg nåede at spotte. Som altid var de frivillige i højt humør og heppede på os alle, det giver lige lidt ekstra gejst, særligt hvis man måske er ved at være en kende træt og synes der er uoverskueligt langt til mål…

Ruten var fint opmærket med skilte, hvor man blot skulle være opmærksom på hvilken “farve” ens rute havde, da en stor del af ruten blev brugt på tværs af de forskellige distancer. Skiltene var placeret så man kunne nå at reagerer og de har endda også en del “du er kørt for langt” skilte, til at redde dem der måtte misse et skilt… Ellers er/var ruterne som altid tilgængelige for download til ens cykelcomputer.

Jeg synes ikke vi oplevede nogle farlige eller trælse passager undervejs, generelt er vejene ikke super befærdede og ellers er bilisterne denne dag faktisk overraskende gode til at give plads og udvise tålmodighed.

Tilbage i mål, godt stegte efter 190 km. og ca. 2200 hm, var der disket op med biksemad, øl/sodavand og endda mulighed for at venner, familie og andre kunne købe sig lidt at spise og drikke også. Vejret var kun blevet bedre i løbet af dagen, så folk sad udenfor ved borde/bænkesæt og spiste, mens andre havde smidt sig på græsset – lige som et motionscykelløb skal være!

Jeg var virkelig ikke noget at sætte en finger på i år, alt klappede – forholdene var lige som de skal være, vejret var (næsten) til kort/kort, ruten spillede og var fint afmærket og stængerne var godt ømme efter turen.

Tak for endnu et godt arrangement og fedt at se så mange der ville fejre 40. års jubilæumsudgaven!

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: ES16 Elite Roubaix Vinter cykelbukser
Fra danske ES16 har vi de seneste måneder testet deres lange cykelbukser...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.