Test: ABUS Aventor cykelhjelm

Abus kender de fleste nok fra deres cykellåse og traditionelle cykelhjelme til både børn og voksne, men faktisk har Abus også et ganske sort udvalg af såkaldte sportshjelme til både landevej og mountainbike.

Aventor er seneste skud på stammen og vi har testet modellen de sidste par uger.

Design og funktionalitet

Det første man bemærker er at Aventor er en virkelig slank hjelm, hvilket betyder man undgår “paddehat-looket”, den sidder tæt til hovedet og er ikke unødvendig kraftig – det betyder dog ikke at den ikke yder god beskyttelse, for den overholder naturligvis alle sikkerhedskravene.

Aventor fås i 8 forskellige farvekombinationer; moviestar, sort, grøn, pink, hvid, hvid/rød, blå og neon – så der bør være noget for enhver smag! Vi har testet den farve der kaldes “velvet black” en mat sort for et diskret og “stealth” look. Størrelsesmæssigt er der 3 modeller at vælge imellem, S (51-55 cm.), M (54-59 cm.) og L (58-61 cm.). Hjelmen er udført i “in-mold” som er en teknik til støbning af hjelmen der giver en virkelig flot finish og en optimal beskyttelse da den yderste skal og selve inderdelen er støbt sammen. Vægten er i den lave ende, kun 220 gram for S udgaven, hvilket betyder at man næsten ikke bemærker man har den på.

Som nævnt indledningsvis er hjelmen super slank, men også virkelig godt ventileret. Der er masser af ventilationshuller både foran, på siderne og bagtil – hvilket betyder at man kan holde hovedet afkølet på de varmeste dage. Det meget åbne design gør den også mest velegnet til sommerhalvåret, da den ikke yder den store beskyttelse mod vind og vejr når vi igen kommer til den tid, når det så er sagt – så vil man i mange tilfælde alligevel have en hjelmhue indenunder og så er det problem løst!

Hjelmens design er mest rettet mod landevejsrytteren, men det betyder ikke at den ikke kan bruges til mountainbike – for det kan den sagtens, se nedenfor hvor redaktøren kørte Highland Mountainbike Challenge 2018 med netop Aventor hjelmen.

Aventor hjelmen har det klassiske “drejehjul” bagpå som bruges til justering af hjelmens omkreds, det er nemt at betjene – også med handsker på, da det er takket og dermed nemt at gribe omkring. Hjelmen kan også justeres vertikalt i 3 niveauer og derudover kan stropperne omkring ørerne også justeres og hagespændet er helt almindeligt uden pude/polstring, hvilket heller ikke er nødvendigt i dette tilfælde da stropperne er både bløde og behagelige.

Indvendigt kan puderne tages ud som ét stykke, noget der er et stort plus i min bog, da man således undgår puslespillet med at skulle få en masse små puder på plads igen, efter de er blevet vasket. Puderne kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader, men sørg for at smide dem i en vaskepose, en strømpe eller lign., så de ikke bliver “slugt” af maskinen.

Pasform vil altid være en individuel ting, men for undertegnede er Aventor hjelmen noget nær perfekt – den sidder rigtig godt på hovedet og passer perfekt til min forholdsvis lille hoved, hvor mange hjelme kommer til at virke voldsomme. Ventilaitonen er virkelig god, hvilket undertegnede også har sat stor pris på de sidste uger hvor man har kunne være i tvivl om det var i Danmark eller på Mallorca man har været bosat.

Konklusion

Jeg må erkende at mine forventninger til en Abus “sportshjelm” ikke var specielt høje, men det blev der lavet om på i det sekund jeg fik hjelmen mellem hænderne! Aventor hjelmen har et virkelig lækkert design, finishen er flot og den fås i et hav af fede farver, til både mænd og kvinder. Derudover er hjelmen super let og derfor meget behagelig at bruge, uanset om man kører mountainbike eller landevej – særligt pga. den er så vel-ventileret som den er, derudover er det et stort plus at den er så nem at justere og at stropperne er bløde og lækre at der ikke er noget der generer under brug.

Undervejs i testperioden blev hjelmen også testet til ekstremerne, da den blev testet ved et styrt hvor undertegnede røg forover, landede på skulderen, herefter siden af hjelmen og til sidst fik cyklen i hovedet – hjelmen klarede opgaven til UG og der var “kun” et blåt mærke efter det tryk hjelmen havde givet ved slaget. Efter et styrt hvor hjelmen bliver påvirket i denne grads bør den dog kasseres, også selvom den ikke er flækket – da man ikke kan se eventuelle indre skader.

Aventor er en top-hjelm på højde med tilsvarende hjelme fra eksempelvis Specialized der dog koster noget mere og jeg kan derfor kun på det varmeste anbefale Aventor! Med en vejl. pris på 1149,- er der faktisk tale om en rimelig billig top-hjelm og når den så samtidig skaber misundelige blikke i den lokale Mountainbike klub – så kan det altså ikke være helt skidt!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1149,-

Funktionalitet 9
Pasform 10
Design 9
Pris 8
9
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Black Friday 2021: De bedste deals på cykler og udstyr!
Igen i år har vi gjort alt forarbejdet og samlet de bedste...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.