Test: ABUS Aventor Quin cykelhjelm

Aventor er endnu én af de hjelme som ABUS har sendt på markedet i en opdateret version med Quin sikkerhedssystemet.

Aventor er en klassisk hjelm der kan bruges til både landevej, gravel og MTB, dog vil nogle MTB ryttere nok foretrække en hjelm der går lidt længere ned bagtil og har øget beskyttelse af baghovedet.

Design og features

Aventor Quin fås “kun” i 2 farver, sort og hvid samt flere forskellige størrelser, her har vi dog haft den helt klassiske sorte model mellem hænderne.

Hjelmens design er meget åbent og der er fokus på god ventilation via det åbne design og masser af luftkanaler. Det åbne design har kunne lade sig gøre ved hjælp af ActiCage teknologien. I praksis er det de røde dele på hjelmen der skaber stabilitet – uden at lukke hjelmen helt til. Der er rigtig gode ventilationskanaler både foran, i siden og bagtil – så hjelmen er helt oplagt til konkurrencebrug eller varme sommerdage.

Hjelmen er støbt som “in-mold”, hvilket betyder at inder og yderskal er støbt sammen. Det giver en langt pænere finish og en stærkere skal. Hjelmens design er også rimelig slankt, så selvom man har et lille hoved virker hjelmen ikke nær så voldsom som nogle andre hjelme.

Indvendigt i Aventor Quin er pude i ét stykke, det gør den nem at tage ud og smide i vaskemaskinen, eller udskifte engang med tiden. Bagtil er ABUS’ ZoomAce spænde, et drejespænde der gør det muligt at justere hjelmens omkreds nemt og præcist. Nakke-delen kan justeres op og ned i højden, for optimal pasform og har man hestehalen er der også plads til at trække den ud bagtil – det er en ret fin detalje.

Remmene der er brugt til Aventor Quin er klassiske bløde remme med et klikspænde ved hagen, et velafprøvet og sikkert valg! Remmene er ret nemme at justere ind efter rytteren så de sidder tæt og ikke flagrer i vinden.

Bagpå sidder QUIN enheden, som oplades via microUSB, det betyder at man nu og da lige må omkring en oplader, hvis man vil gøre brug af Quin teknologien.

QUIN – hvad er nu det?

ABUS har for nyligt lanceret QUIN som ny teknologi i en række hjelme, heriblandt Viantor. QUIN er, kort fortalt, et “crash detection” system. På hjelmen sidder en lille enhed der oplades via USB, denne parres med din smartphone og giver således mulighed for at give kontaktpersoner besked hvis du skulle være så uheldig at styrte, kontaktpersonen vil kunne se præcist hvor du er henne, da den benytter mobiltelefonens GPS.

QUIN sensoren tændes automatisk når hjelmen flyttes, ligesom den slukker når der ikke har været aktivitet en rum tid, så man skal ikke tænke på at tænde og slukke for hjelmen – det klares helt automatisk.

Udover “Crash Detection” så kan QUIN også bruges til at registrerer hvor langt du har kørt, fart og lign., lidt ala en “light” udgave af Endomondo og Strava – denne del mener jeg dog ikke er specielt relevant da der findes bedre alternativer på markedet allerede.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er abus-quin-connected-337x600.png

Før man kan bruge Quin app’en skal både bruger og nødkontakt oprettes i app’en – det tager lige et par minutter, men er altså en ting man lige skal have gjort inden man styrter ud af døren og regner med at alt spiller!

Læs mere omkring QUIN teknologien

Komfort og pasform

Jeg har testet Aventor Quin i str. M (54-58) og her kunne jeg, med mit lille hoved, nok godt haves nøjes med en str. S, men det ser ikke ud til at Quin udgaven laves i en S desværre. Hjelmen virker derfor lidt stor til mig, sammenlignet med den almindelige Aventor uden Quin teknologi som jeg tidligere har testet.

Med drejespændet bagtil, mulighed for at justere nakkespændet op og ned samt gode remme, er det nemt og hurtigt at få tilpasset hjelmen til ens hoved.

Vægten er angivet til 260 gram, min køkkenvægt viser 267 gram – så det er ikke skudt helt ved siden af og den lave vægt betyder at man faktisk ikke rigtig bemærker man har den på.

Hjelmens design er ret åbent, hvilket betyder rigtig god ventilation – omvendt betyder det så også at der ikke er megen beskyttelse i årets kolde måneder, men det løses nemt ved at bære en hjelmhue indenunder.

Konklusion

Jeg roste den 1. udgave af Aventor hjelmen og den nye Quin udgave skal bestemt have samme ros, for det er stadig en rigtig fornuftig hjelm. Jeg er dog lidt ærgerlig over at den ikke laves i en str. S, til alle os med små hoveder… Den gode pasform, det pæne design og super ventilation er dog bevaret og med den nye Quin “crash” teknologi er det nu endnu mere sikkert at benytte hjelmen, forstået på den måde at du kan give dine nærmeste besked hvis du styrter!

Quin udgaven er væsenligt dyrere end den normale Aventor, så man skal synes at denne funktion er fed og nyttig – ellers ville jeg blot gå med den almindelige “analoge” udgave af hjelmen. Kører man derimod ofte alene og ønsker en ekstra sikkerhed med den indbyggede Quin sensor, så er Aventor bestemt ikke et dumt valg – for man får den gode hjelm man kender, plus ekstra teknologi oveni hatten. Kompromiset er så at man ikke har så mange valgmuligheder ift. størrelser og farver…

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 8
Design 8
Pris 6
7.8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Bkool Smart Pro 2
Den yderst populære Bkool Smart Pro home trainer har fået en ordentlig...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.