Test: ABUS Cliffhanger MTB hjelm

Så har vi igen været i skoven for at teste denne lækre cykelhjelm fra ABUS, som er en tysk familieejet virksomhed. Hjelmen afløser den tidligere model Montrailer, og henvender sig til kategorien Mountainbike Enduro/Trail.

ABUS Cliffhanger fra siden

Design & Detaljer:

Den testede hjelm i farven Pine Green er en str. Small. Hjelmen fremstår i god kvalitet, lækker finish og flere gode detaljer. Den har justerbar visir i tre trin, således der er plads til dine googles hvis de skal i “panden”. Hjelmen er opbygget som en Multi-Shell In-Mould konstruktion, således der opnås en permanent binding mellem skallen og EPS materialet. EPS der står for “Expanded Polystyrene” er den hårde skum der anvendes i bl. a. cykelhjelme. ABUS har udstyret den med Zoom Ace MTB justeringssystem, som kan justeres for højde såvel som omkreds. Cliffhanger kommer med det skridsikre TriVider remsystem, der sikre perfekt mulighed for justering.

ABUS Cliffhanger indvendigt

Den testede hjelm er uden MIPS(Multi-directional Impact Protection System) Som er et patenteret system der øger sikkerheden i mange typer hjelme heriblandt cykelhjelme. Som andre hjelme fra ABUS kan denne serie af hjelme også udstyres med en QUIN chip, altså en chip der kommunikere med din smart phone og videresende en besked til en udvalgt kontaktperson i tilfælde af styrt. Ventilationen er virkelig god med sine 8 luftindtag i fronten og 6 udtag bagest på hjelmen.

Den fås i 3 størrelser S(51-55 cm), M(54-58 cm) og L(57-61 cm) og i mange forskellige farvekombinationer.

ABUS Cliffhanger bagfra

Konklusion:

ABUS skriver selv: Our top helmet for the modern trail ride. Og det vil jeg gerne dem ret i, det er en virkelig lækker hjelm. Inden man tager den på fornemmer man kvaliteten er i top samt et lækkert design. Den sidder helt perfekt på hovedet, støtter de rigtige steder, og ingen luft mellem tindingen og hjelmen. TriVider systemet sikre at remmene kan tilpasses til perfektion, og sidder behageligt lige under ørerne – det er bestemt ikke alle hjelme der gør det. Under kørsel sidder den til, uden at stramme og føltes let med sine kun 300 g i str. S.

Vi bør også nævne det magentiske Fidlock spænde under hagen, som stammer fra Tyske Fidlock, der er eksperter i spænder som skal kunne betjenes let, og samtidig er stærke. Måske er du allerede bekendt med Fidlock Bottle som de senere opfandt!

Fidlock spænde

Om man skal købe en hjelm med eller uden MIPS, er naturligvis op til en selv – så længe man kører med hjelm er man dækket godt ind.

ABUS Cliffhanger

Pris & tilgængelighed

Vejledende pris: 1249,-

Funktionalitet 9
Pasform 10
Design 9
Pris 9
9.3
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: Shimano S-Phyre XC9 Cykelsko
Endnu engang har japanske Shimano lanceret et virkelig gennemarbejdet produkt. Deres S-Phyre...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.