Test: ABUS Moventor cykelhjelm

Moventor fra ABUS er en af deres mellemklasse cykelhjelme til mountainbike-brug, selvom den naturligvis også sagtens kan bruges til landevej og pendling. Hjelmen er en erstatning for Hill Bill hjelmen.

Design og detaljer

Moventor fås i mange forskellige farver, men er her testet i den klassiske sorte farve, af andre valgmuligheder er bl.a. en turkis og pink udgave.

Hjelmen er udført som “in-mold” som giver en flot finish da inder og yderskallen er “støbt” sammen. Hjelmen vejer 280 gram i str. 52-57 cm., hvilket også er en rimelig vægt for en middelklasse MTB hjelm.

Moventor er udført med hele 19 ventilationskanaler for god ventilation og skyggen er aftagelig, hvis man ønsker et andet look.

Indvendigt i hjelmen er der et sæt puder som nemt kan skiftes, da der er et ekstra sæt med i kassen fra start. De kan naturligvis også vaskes, håndvask anbefales hvis man vil forlænge levetiden – personligt smider jeg mine i vaskemaskinen i en vaskepose, det fungerer fint – men er lidt “hårdere” ved dem end håndvask, naturligvis.

Bagpå hjelmen er et drejespænde hvor man kan justere omkredsen på cykelhjelmen og nakke-spændet kan også justeres op/ned i 3 trin for bedst mulige pasform.

Stropperne på hjelmen er også ret nemme at justere og hagespændet lukkes med klikspænde som er udstyret med en pude som beskytter hagen – er man ikke til dette, kan puden blot fjernes.

Hjelmen er naturligvis testet og godkendt til brug herhjemme.

Pasform og komfort

Moventor er ret nem og hurtig at justere til ens hoved, for en tæt og behagelig pasform – drejespændet bagpå gør det også nemt at justere pasformen undervejs, hvis den skal løsnes eller spændes lidt mere. Remmene er også ret nemme at justere så de sidder tæt, men uden at stramme.

Da Moventor er beregnet til bl.a. mountainbikebrug, så går den lidt længere ned i nakken og “fylder” lidt mere end en klassisk landevejshjelm, altså vil den nok synes lidt mere klodset. Jeg synes dog ABUS er sluppet ret godt afsted med designet og selvom jeg har et forholdsvis lille hoved, virker hjelmen ikke kæmpestor.

Vægten er som nævnt tidligere også ret lav, den vejer 280 gram i str. 52-57 cm. hvor en AirBreaker til sammenligning vejer 240 gram, og koster 1899,-

Når jeg har hjelmen på kan jeg godt lige ane skyggen, men ikke oversiden af hjelmen, så der er også fin plads til et par cykelbriller med store linser som er så populært idag.

Helt generelt så synes jeg Moventor er en meget behagelig hjelm at have på.

Konklusion

Moventor er en klassisk hjelm rettet mod mountainbikeren, med et lidt “råt” design, skarpe kanter og en god beskyttelse ned i nakken. Den er nem at justere, vejer ikke alt for meget og fås i et hav af farver.

MIPS får man ikke her, men stadig en rigtig fornuftig beskyttelse takket være hjelmens design.

Et godt bud på en fornuftig hjelm til mountainbike eller fritidsbrug!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,- / Set til 599,-

9 Funktionalitet

8 Pasform

8 Design

7 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Newline Bike Imotion Heather Bib shorts

Er man lidt træt af de helt klassiske sorte korte cykelbukser, så...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.