Test: Craft Adv Aero Bib shorts

Craft har inddelt deres cykeltøj i 3 overordnede serier, fra Core, til Adv (Advanced) og til Pro. Bibshortsene som vi denne gang har haft til test er fra Adv-serien som er deres mellemklasse.

Adv Aero er et par bibshorts med tæt pasform, god pude og i let og luftigt materiale – lad os finde ud af hvordan de klarer sig i praksis!

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis, så er Adv. Craft’s mellemste serie, denne model er altså lavet til motionisten der kræver noget mere end begynderen, det kan være både ift. detaljer, pasform og generel komfort.

Adv Aero er et par klassiske sorte bibshorts med seler og pude, sidstnævnte er Craft’s egen Infinity C-Two pude. Puden er ikke særlig tyk, (4-10mm) og er bl.a. med 4-vejs stræk for høj komfort og så er selve puden laserskåren så man slipper for træls syninger der potentielt kan give irritation. Puden dækker også foran ved skridtet, men kun med tyndt materiale – og det vil nok passe de fleste ganske udemærket, for det er jo bagtil ved siddeknoglerne at man har brug for støtten. Puden er velegnet til ryttere op til 95 kg.

Selve materialet er forholdsvis tyndt og lavet med aerodynamik som fokus, altså skal luftmodstanden være minimal. Dette understøttes af den helt tætte pasform og brugen af forskellige paneler så bibshortsene sidder så tæt som muligt. Materialet er naturligvis også super strækbart, for at det sidder så tæt som muligt – uanset rytterens former. I skridtregionen er brugt en anden type materiale som ikke er glat/blank som ved lårene, dette formentlig for at undgå tydeligt slid på de steder hvor de er mest udsatte.

Aero-fokus afsluttet af de laserskårne afslutninger ved lårene , hvor man igen slipper for både elastikker og syninger. Indvendigt er der silikoneprint for at holde dem på plads – og det virker præcist som det skal. Ved afslutningerne er der henholdsvis et Craft logo og et logo for deres Aero-series.

Overdelen er i mesh og selerne ligeså, laserskårne naturligvis så de er flade og ikke folder. Det betyder at åndbarheden er i top og at både seler og overdel kan strækkes forholdsvis meget, igen for at give den bedst mulige pasform.

Jeg har testet Craft Adv Aero bibshorts i str. S, hvilket var den helt rette størrelse til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. De sidder tæt, som jeg mener de skal, men uden at være stramme eller generende. Der er intet materiale der folder og puden sidder godt til i skridt-regionen.

Konklusion

Adv Aero bibshorts er testet både på hometraineren og på landevejen som både inderste og yderste lag. Først og fremmest så sidder er bare godt, de sidder tæt til kroppen, selerne er yderst behagelige og “stramme” nok til at holde bibshortsene på plads. Det samme gælder puden som har en perfekt tykkelse og for mig sidder helt perfekt – den er virkelig behagelig og giver præcis den støtte som jeg har behov for. Puden former sig efter kroppen, men har stadig “fyld” nok til at give god komfort, også når den bliver våd af sved!

Design er altid en smagssag, men Adv Aero bibshorts har et helt klassisk look i sort, med små diskrete logoer og flade seler, såvel som laserskårne afslutninger ved lårene – det ser godt ud, og skaber minimal luftmodstand.

1100,- er bestemt en “sjat” for et par bibshorts, men disse fra Craft kan i form og funktion sagtens måle sig med dyrere bibshorts, de er udført i lækre materialer, har fede detaljer og en super god pude der for mig giver perfekt støtte!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1100,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pasform 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Beskyt dit cykelstel
Et cykelstel er ret udsat for ridser og skrammer samt almindeligt slid –...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.