Test: Assos Tights LL.Uno med indlæg

Assos er et Schweizisk firma der udelukkende producerer cykelbeklædning og faktisk har Assos ry for at leverer noget af bedste cykelbeklædning på markedet, om det holder stik kommer vi tilbage til.

Modellen vi har testet denne gang hedder Tights LL.Uno, dette er en lang cykelbuks med seler til de køligere dage og den fås med og uden pude, vi har testet modellen med s5 puden.

Design og funktionalitet

Designmæssigt er Assos Tights LL.Uno meget klassisk, udført i sort og med et diskret Assos logo for og bag, en meget neutral buks, primært rettet mod racer-rytteren. Modellen her, med pude, er velegnet til brug alene, mens modellen uden pude skal bruges udenpå et par korte bukser med pude. Har man brug for lidt ekstra varme i modellen med pude, kan man evt. bruge et par knæ eller benvarmere indenunder.

Assos-Tights-LL-uno-inserts-04

For at gøre buksen så enkel og let som muligt, er hele buksen udført i ét materiale, som Asoss kalder RX. Materialet er strækbart, giver en god beskyttelse mod vind og vejr og er indvendigt foret med fleece, dette giver varme, isolerer og gør bukserne lækre at have på. Modelleden er med seler, som fra skulder og ned til midten af ryggen er i mesh/net materiale, så man nemt kan komme af med varmen. Der er ikke lynlås i benene som man ofte ser, men der er stadig en silikone-stribe rundt i kanten så benene ikke ryger op. Lynlåsen savner jeg egentlig ikke, da den mange gange næsten er mere til besvær og kan være svær at få lynet, dette problem er man ovre med Assos Tights LL.Uno, og så må man leve med det tager et par sekunder mere at tage dem på. Dette vil måske være en smagssag for nogle, men for mig er det ikke nødvendigvis et minus at der ingen lynlås er i benene.

Assos-Tights-LL-uno-inserts-01

s5 puden, som denne model er udstyret med, er rimelig stor i forhold til hvad man ser fra mange andre producenter og dette er bestemt til Assos fordel, for det højne komforten betragteligt. Puden er naturligvis inddelt i forskellige zoner, og pudens tykkelse varierer fra zone til zone.

Assos Tights LL.Uno er udviklet til cykling, hvilket er vigtigt at huske på når man står nede i butikken og prøver dem og måske synes de sidder lidt underligt og puden ligeså – indtager man “cykelposition” burde de sidde perfekt, puden sidder som den skal, der er ingen sømme eller lign. der generer og buksen sidder så tilpas stramt at den ikke folder, dette er i hvert fald målet og derfor prioriterer Assos også at man bør prøve tøjet i en fysisk forretning, så man er sikker på at komme hjem med den rette størrelse der passer lige præcis til ens egen krops bygning.

Der går ikke længe fra man pakker Assos Tights LL.Uno ud og får dem på, til man pludselig forstår hvorfor Assos har fået det gode ry de har. Det første der faldt mig ind var at de sad som var de lavet til mig, de er lavet til at følge kroppens form og det er helt tydeligt at der er brugt enorm meget energi på udvikling og optimering af Assos Tights LL.Uno. Materialet smyger sig til kroppen og sad på mig så tilpas stramt at der, i “cykel-position,  ikke opstår folder eller lign., de sidder tæt til kroppen og dette har flere fordele, bl.a. er isolerings evnen og åndbarheden bedre, dernæst nedsættes luftmodstanden jo mindre “flagrende” materiale man som cykelrytter bærer.

Assos-Tights-LL-uno-inserts-03

I praksis skuffer Assos Tights LL.Uno bestemt heller ikke, jeg har brugt dem den sidste måneds tid, hvor vi vejrmæssigt har lagt mellem 0 og 10 grader og med en hel del blæst, de er testet i både mildt vejr, men også i kraftig blæst og temperaturer fra frysepunktet til lige omkring de 10 grader. Assos Tights LL.Uno er ikke den tykkeste og kraftigste vinterbuks, men de holder fint vind og vejr ude ned til frysepunktet, samtidig med at de giver en tilpas isolerende og varmende effekt. Jeg er ret imponeret over hvor god Assos Tights LL.Uno er til at holde vinden og kulden ude, samtidig med at de isolerer og varmer, særligt når man ser på det forholdsvis tynde og meget lette materiale som bukserne er lavet i. Kombinationen af en optimal pasform (Tætsiddende) og et avanceret materiale, er helt sikkert en kombination der giver pote – for Assos Tights LL.Uno er rasende lækre at cykle med. Den store s5 pude som denne buks er udstyret med, giver en rigtig god beskyttelse og afbløder slag og bump man støder på undervejs. Puden i Assos Tights LL.Uno har en fin tykkelse og er tilpas blød og fleksibel til at forme sig efter rytteren, mange af de billigere bukser er udstyret med en stor, tyk og meget lidt fleksibel pude der måske nok giver en god afblødende effekt, men til gengæld ikke er ret komfortabel. Derudover er bevægeligheden i Assos Tights LL.Uno fremragende, der er intet man føler strammer, irriterer eller sidder forkert – faktisk kan man næsten helt glemme man har dem på, så godt sidder de.

 Materiale

  •  80% polyamide
  • 14% elasthane
  • 6% polyester
  • Bør håndvaskes, men kan maskinvaskes ved 30 grader

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Assos Tights LL.Uno leverer varen, 100% og så snart man får bukserne på og har prøvet én tur med dem på, forstår man hvorfor Assos’ produkter hører til i den dyre ende af prisskalaen. Assos er til dem der ønsker noget af det bedste, både hvad angår pasform, materialevalg og komfort. Assos Tights LL.Uno er et godt eksempel, for selvom buksen er enormt let og udført i et tyndt materiale, kan de sagtens bruges i temperaturer ned omkring frysepunktet og umiddelbart også lige derunder uden problemer, derudover er pasformen og komforten helt i top.

Er man på udkig efter et par lange cykelbukser til brug i forår/efterårs perioden og den milde del af vinteren, så bør man have Assos Tights LL.Uno med i sine overvejelser. Prisen er i den høje ende, men du får til gengæld også et ualmindelig gennemført produkt med en exceptionel pasform og har du først prøvet dem, vil du ikke gå tilbage…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 1599,-

Find forhandler af Assos Tights LL.Uno

Læs mere om Assos Tights LL.Uno på Assos.com

9 Funktionalitet

9 Design

7 Pris

Karakter

8.3
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Christensen

Test: Craft Verve Glow Bibtights

Vi har de seneste uger haft lejlighed til at teste et komplet...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.