Test: AGU Venture Summer MTB bukser til damer

AGU har, som en del af deres Venture serie, produceret et par bukser, de målretter mountainbikeren, ved at kalde dem Venture Summer MTB. Jeg vil nu godt kunne bakke op et bredere brug – faktisk både ift. cykelkategorisering og alternativt brug. Således har jeg brugt den både på racercyklen, til gravel, på bycyklen på sightseeing og så på mountainbiken. Desuden har jeg haft den på på hike og også på restaurant en forårsaften på min rejse, hvor kufferten ikke var fyldt med så meget andet tøj. Det gik fint for afslappende bukser til sommeraftenen.

Bukserne er lavet i det vandafvisende og strækbare DWR Ridewoven-stof og således dejligt lette og ventileret – med ekstra ventilationshuller, dog så diskret udformet, de næsten ikke ses, og når de gør er de to trekanter på indersiden af hvert lår blot fine detaljer. Men vinden slipper ind – sammen med solen, så husk solcremen selvom bukserne er lange.

Jeg har haft bukserne på både udenpå cykelbukser og bare som almindelig bukser. De er uden pude, men det elastiske stof gør begge valg muligt uden det ser klumset ud eller noget strammer. Har dagen vist sig fra sin kølige side, har de derfor fungeret perfekt som overtræksbukser. Dog er der tendens til at glide rundt på sadlen, hvis min cykelshorts indenunder har været med stor pude.

I linningen er der en strop, så bukserne kan spændes ind, hvis man fx er på langtur og taber sig. Dog er den lavet i et materiale, så den hele tiden løsner sig, hvis man går i dem, og den kommer til at sidde og flagre og give et lidt sjusket look til en ellers stilstærk buks.

Der er 3 rummelige lommer med lynlås. Klart et plus både på cyklen og når bruger bukserne af cyklen. Der er sat stilfulde elastikbånd i lynlåsenderne, men dem skal man også være over for ikke at miste dem, da de også nemt løsner sig. Lynlåsene fungerer dog fint uden, så det er kun hvis man synes, det er en afgørende finish, at de er der, at det betyder noget at miste dem.

Bukserne er utroligt lette og dermed mit foretrukne valg både på cyklen og dem jeg tager med mig rundt, når jeg forventer det senere bliver køligere. De er også gode at starte turen i om morgenen. De slutter tæt ved anklerne, og der er ingen panik for at få buksebenet i karambolage med kæden eller andet. 

Der er reflekseffekt i bukserne, men det er så diskret “indbygget”, at jeg i de lyser timer ikke har opdaget det.

Konklusion

AGU Venture Summer MTB er en let, luftig, fleksibel og slidstærk buks, der også snildt kan anvendes til hverdags- eller feriebrug. 1500 kr. er i den dyre ende, men når det tages med i betragtning, at den kan bruges til stort set alt, så er det et godt køb.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1499,-

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 9
Design 9
Pris 7
8.5
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: Kapvoe Apex I/II cykelbriller
Jeg har testet to briller fra Kapvoe: Kapvoe Apex I og Apex...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.