Test: Bontrager JFW vinterstøvler

Samlet karakter

Bontrager har til denne vinter udviklet et par nye MTB støvler til vinterbrug der forlænger sæsonen uden brug af sko overtræk. Bontrager JFW er beregnet til de perioder hvor temperaturen er fra +4 til -4 grader. Det betyder at de ikke er til de helt kolde måneder i vinter sæsonen. Men dem har vi jo heller ikke særligt mange af.

Jeg er spændt på om de lever op til det fede Hi-Vis design.

Design og detaljer

Bontrager JFW fås i en farve, som er den fede Hi-Vis farve som vi har haft fornøjelsen af at teste. Bontrager kalder farven “Radioactive Yellow“.

Støvlerne har på oversiden et slidstærk gummi med beskyttende “GnarGuard” der både er med til at beskytte din fødder, hvis du skulle være uheldig og styrte, så er skoene ikke sådan nogle tynde nogen. De beskytter godt, hvis du skulle slå foden ind i en træstub eller noget.

Udover denne beskyttelse er der også neopren i hele overdelen for at den er vand og vindtæt og samtidig hjælper det også til at holde fødderne tørre og varme ned til omkring -4 grader.

Oversiden af skoene lukkes med BOA system. Det består af ét drejehjul og en snøre op omkring overdelen, denne løsning giver mulighed for at justere bespændingen meget præcis og giver en jævn og tæt bespænding. Har man først én gang prøvet at BOA-spænder eller andre lignende systemer, så er det virkelig svært at gå tilbage til velcro-lukning. Når man ønsker at løsne BOA spændet skal man hive ud i drejeknap –  så løsnes snøren. Det fungere super godt, og den spænder meget behageligt rundt om foden.

Stykket omkring anklen er lavet i neopren. Materialet er forholdsvis tyndt, meget fleksibelt og stadig med neopren for beskyttelse mod vind og vejr. Modsat mange andre vinterstøvler, så er denne del enormt fleksibel, hvilket skaber en rigtig god bevægelighed i det område, så man faktisk ikke bemærker at det er en høj vinterstøvle man har på, det føles blot som en almindelig cykelsko. Kraven slutter tæt omkring anklen og forhindre, så vidt muligt, vind og vand i at komme ned i støvlerne.

Sålen er det Bontrager kalder “Bronze Series nylonkompositsål” og er rimelige stive, dog ikke så stive som man kender mange Carbon sko. Da det er en vinterstøvle har man også har brug for at skulle af og gå i tide og utide. Sålen er derfor, naturligvis, også med gummibelægning foran og ved hælen, så man kan stå fast og ikke ødelægger klamperne når man går i støvlerne. Støvlerne kan bruges sammen med alle gængse mountainbike klamper, eksempelvis Shimano’s SDP klamper. Yderst er placeret 2 spikes, der kan udskiftes, som giver lidt ekstra greb når man eksempelvis skal trække op af en bakke, hvis benene ikke var til at kører op.

Pasformen i Bontrager JFW er rigtig god, støvlerne er virkelig behagelige at have på, de støtter rigtig godt hvor de skal støtte og med BOA lukke-systemet sidder de tæt til foden, hvor man har mulighed for at spænde det så det får den helt rette pasform til alle fødder. Den forholdsvis stive sål gør også at der er en god kraftoverførsel, men uden at man må gå på kompromis med komforten når man går og står i dem.

Komforten er helt i top, skoene er forholdsvis lette, sålen stiv og de sidder godt på fødderne – samtidig holdes vind og vand ude, mens der også er en udmærket isolering i støvlerne, så længe temperaturen ikke kommer meget længere ned end et par minusgrader. Bontrager siger selv om deres støvler at “inForm Performance-læsten” er deres mest rummelige og afslappede pasform til brug både på og af cyklen

Konklusion

Bontrager er et par topklasse efterårs og vinterstøvler, der kan bruges til både mountainbike, det nye “Graul” og for den sags skyld landevej, med Hi-Vis designet.
Støvlerne er hverken store, klodsede eller tunge – faktisk er de ret fede og så er jeg vild med Hi-Vis. Når jeg ser folk på landevejen, så er det første man ser ved Hi-vis er skoene. Så efter min mening er der vanvittigt vigtig med synlige sko når man cykler i alt slags vejr om vinteren.
Vægten på skoen er ganske lav – faktisk bemærker man ikke rigtig at det er et par vinterstøvler man har på fødderne.

Både komfort og pasform er i top og særligt lukke-mekanismen fungerer rigtig godt og sikrer en tæt pasform med rig mulighed for justering.

Med neopren materialerne holdes vind og vejr ude, mens fødderne stadig kan ånde, denne kombination giver en overordnet god komfort. Da støvlerne er beregnet til et område fra +4 til -4 grader kan man faktisk bruge støvlerne en stor del af året – på mange af de våde og kolde dage, og dem har vi jo en del af i Danmark. Jeg vil dog sige at hvis man påtænker at kører med dem i lavere temperatur så vil jeg klart anbefale et ekstra GripGrab vinterovertræk. Den ene dag var jeg kommet afsted i dem hvor vi rundede -8 grader, der var de altså ikke helt varme nok i sig selv mere.

Bontrager JFW er en super god vinterstøvler med super god komfort og pasform som i et rigtig godt par traditionelle cykelsko, og de kan derfor kun anbefales til det danske efterårs og vintervejr! Det er et par støvler jeg vil komme til at bruge meget fremover.

Bontrager JFW er samtidig en smule billigere en de vintersko man skal sammenligne med. Så det er for mig lækker, at man ikke bliver rykket helt rundt fordi man skal have vintercykelsko. Jeg har set cykelsko til den dobbelte pris. Så det er klart en sko der er værd at kigge efter.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1.499,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.