Test: Alé Sartana Formula 1.0 cykelsæt til kvinder

Det danske sommervejr har meget uvant budt på høje temperaturer, og det har sat sine krav til de danske cyklister. Hvor vi ofte taler om cykeltøj, der sikrer mod vind og vand, har denne sommer sat krav til luftigt og svedtransporterende tøj. I denne test har vi fundet et sæt fra Alé Cycling, som skulle overholder disse krav, og nedenfor kan du læse resultatet.

Design og funktionalitet

Sartana t-shirten er i sort og et flot gråmønstret design, som tilføres lidt farve i form af lyserøde syninger og logoer. Det er derfor et meget feminint design, men dog uden det bliver for meget. Der er både lidt farve på, således at designet ikke bliver for kedeligt, men dog ikke så meget, at alle ikke kan være med. På bagsiden er der desuden refleks samt 3 lommer, hvor der er plads til alle nødvendigheder. Selvom trøjen ikke er udstyret med en lynlåslomme, kan man sagtens opbevare eksempelvis nøglerne sikkert, da lommerne er udstyret med en stram elastik, som holder indholdet i lommerne på plads. Bibshortsene er holdt i et mere enkelt sort design, som afbrydes af det lyderøde og grå i bunden af lårene, og sammen er sættet flot og trendy.

Ved første øjekast virker puden på bibshortsene ikke som noget særligt. Det er blot en stofpude, som egentlig virker ret tynd, så jeg havde faktisk ikke de høje forventninger til shortsene ved testens start. Dette viste sig dog at være helt forkert, da de er yderst behagelige selv på lange ture. Selvom Sartana shortene er udstyret med en stofpude og ikke eksempelvis en af gel, er de lavet, således at polstringen er de helt rigtige steder. Polstringen går også et godt stykke op ad siderne, således man undgår gnavesår i kanterne.

Materialet er 95% polyester og 5% elastan, der gør sættet yderst åndbart og let. Dog betyder det også, at materialet ikke stopper eksempelvis vind eller regn, som vi normalt oplever med jævne mellemrum i det danske sommervejr. I følge Alé Cycling er sættet beregnet til temperaturer på 18-30 grader, men i testperioden er det også blevet testet i over de 30 grader, hvor det har vist sit værd. Ligeledes kunne jeg sagtens forestille mig at sættet ville kunne bruges under de 18 grader, så længe der ikke er en alt for kold vind.

I forhold til pasformen er sættet helt normalt i størrelsen, så her kan du roligt vælge den størrelse, du plejer at bruge. Selve stoffet har også fint med stræk, således at det tilpasser sig den enkeltes former. Derudover gør det lette materiale, at det næsten ikke føles som om, du har andet end en undertrøje på. Du slipper altså for syninger, der gnider, eller ender, der strammer, og kan i stedet fokusere udelukkende på cyklingen. Selvom stoffet er tyndt, er det yderst holdbart, og selv efter flere vaske er det stadig så pænt som fra ny. Her har Alé virkelig fundet opskriften til komfort på cyklen.

Konklusion

Sartanasættet fra Alé Cycling lever i den grad op til de krav, det danske sommervejr i år har stillet til cykeltøjet. Det er et super let materiale, hvor man kan mærke vinden igennem, og det har især været en fordel i hedebølgen, hvor temperaturerne har været over de 30 grader. Men det er ikke kun funktionerne af tøjet, der fungerer ved Sartanasættet. Selve designet er flot og gennemført, hvor der både er leget med forskellige mønstre og en feminin lyserød.

Så hvis du er vild med et flot design på cykeltøjet og godt kunne bruge et luftigt og let sæt i sommervarmen, må du hellere få Sartanasættet tilføjet til din cykelgarderobe. For mit vedkommende er det i hvert fald blevet en favorit!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1547,- / Set til 1399,-

Funktionalitet 9
Pasform 10
Design 9
Pris 8

Karakter

9
Mere fra Tinna Holmager
Test: Force Road cykelhjelm til kvinder
En god og komfortable cykelhjem er essentiel for en god cykeltur. Derudover...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.