Test: BikeBrother FlyJET cykelbriller

Danske BikeBrother har et rimelig godt udvalg af cykelbriller og Mathias testede sidste år ThunderJET udgaven.

Denne gang er det FlyJET vi har modtaget, en brille der i form og størrelse minder lidt om Oakley’s Sutro brille.

FlyJET leveres i et etui med pudseklud, en pose til opbevaring samt. en ekstra klar linse. Etuiet er perfekt til opbevaring så brillerne er beskyttet og ikke ridses unødvendigt – man kan evt. helgardere sig ved at smide dem i den lille pose man får med i pakken.

Det er heldigvis nemt at skifte mellem linserne, linsen klikkes ud af rammen og klikkes nemt på plads igen – det tager kun få sekunder. Den klare linse er god gråvejr, regnvejsdage eller når der bare ikke er så meget lys – men hvor man stadig gerne vil beskytte øjnene.

Den farvede linse er god til dage med masser af sollys, da lys-gennemstrømningen med denne linse er begrænset, altså er den ikke oplagt til brug på gråvejrsdage eller i skumringen.

Rammen på brillen er smal og har et let og elegant udtryk, brillen er udført i plast og vejer minimalt.

Brillestængerne har ingen mulighed for justering, dog er der gummi i enderne, som holder dem rimeligt på plads.

Næseklemmen er ligeledes af gummi og holder brillerne fint på plads på næseryggen, også selvom man sveder. Næseklemmen kan desværre heller ikke justeres, men brillen sidder nu alligevel fint på min næse der ikke er blandt de største.

På linsen foran og på brillestængerne har BikeBrother’s logo fundet plads og det passer fint ind i designet af brillen.

FlyJET har en god størrelse til mig, de er så tilpas store at dækker øjnene 100% og man slipper for dyr og andet der kan flyve ind fra siden – samtidig er de ikke så store at det ser helt voldsomt ud, selvom mit hoved er forholdsvis lille. FlyJET er testet sammen med lidt forskellige hjelme og jeg er endnu ikke stødt på en hjelm hvor der ikke er plads til brillerne. Det lyder måske banalt, men det er træls at få købt et par cykelbriller hvor hjelmens overkant kommer til at hvilke på brillerne og skubber dem ned.

Stellet sidder fint på mit hoved, selvom det er blandt de mindre – til gengæld kunne jeg godt have ønsket at gummiet på enderne af brillestængerne holdt dem bedre på plads, det måtte godt have været lidt blødere så det skabte lidt mere friktion. Det er dog i småtingsafdelingen, da man sjældent kigger helt ned mod jorden og dermed risikerer at de flytter sig en smule.

Konklusion

FlyJet fra BikeBrother er et godt bud på et par cykelbriller i moderigtigt design med stor linse og en smal ramme, man får endda 2 linser, en klar og en farvet linse – så man er dækket uanset vejret.

Med en pris på under 400,- for man ret meget for pengene hvis man sammenligner med prisen for eksempelvis et par Oakley briller, selvom man dog naturligvis ikke kan sammenligne kvalitet og finish 1:1.

FlyJet er dog stadig et godt bud på en brille til den prisbevidste der ikke er mærkefikseret, men ønsker mest mulig værdi for pengene!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 389,-

Bemærk: Modellen er desværre udsolgt pt., men tjek BikeBrothers andre fede cykelbriller hos Cykelgear.dk

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Reelight EGO Introduktion og unboxing
Vi har modtaget en række produkter til test fra Danske Reelight, heriblandt EGO...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.