Test: Camelbak K.U.D.U. Protector 20

Samlet karakter

Denne gang har vi testet Camelbak KUDU 20 protector rygsæk med drikkeblære og rygskjold fra amerikanske Camelbak. Rygsækken her kan bruges til MTB, skisport og i det hele taget til alle udendørs aktive sportsgrene. Da testen foregik i bjergene omkring Mijas, testede vi yderligere front protection fra Camelbak med kamera mount.

Design og detaljer

K.U.D.U. fås i forskellige størrelser således rygskjoldet passer til netop dig. Rygsækken fremstår i meget høj kvalitet og den fås i Danmark i farverne Black/Burnt olive og Burnt olive/Laser orange.

Den er designet til hardcore enduro og freeride, men også til naturens pionerer. Derfor yder den også virkelig god beskyttelse i tilfældet af styrt.

Impact Protector (front) beskytter brystregionen mod styrt, og her kan et action cam monteres.

CamelBak Impact Protector med actionkamera monteret.
  • CE godkendt fuldt beskyttende rygskjold.
  • Rygskjold kan bæres uden taske, som kan lynes af.
  • Medfølgende bike tool pung.
  • Integreret floucerende regnslag.
  • Mulighed for at fastgøre full face hjelm og alm. hjelm.
  • Bredt mavebælte med 2 lommer.
  • 3 liters Crux drikkeblære, medfølger ikke.

Første indtryk efter udpakning var at den syntes temmelig stor. Jeg havde selvfølgelig selv valgt en 20 liters rygsæk! Og den vejer faktisk hele 1,6 kg. Så jeg var spændt på hvordan den ville føltes at køre med.
Testen foregik som sagt i bjergene omkring Mijas i Spanien. Når det nu er en rygsæk udviklet til enduro og trail segmentet, så var det mere på sin plads at testen foregik dernede end i Hareskoven nord for København!

Vi har kørt dagslange ture på mellem 60 og 80 km, og 1200 til 1600 hm. Varmen var bestemt mærkbar med 20-25 grader fra en skyfrit himmel. Med så en stabil vejrudsigt, var kravene til div . former for tøj minimal, så der var rigeligt med plads i rygsækken.

Jeg startede med små 2 liter væske i drikkeblæren – jeg ligger i den lave ende omkring indtagelse af væske, og vi stoppede også flere gange om dagen ved små listige beværtninger. Reservedele som slange og/eller plugs for tubeless, dækjern, pumpe eller CO2 patroner, ekstra geardrop, kædeled etc., er et must at få pakket ned og her var den integrerede bike tool pung et plus, således det ikke lå hulter til bulter i rygsækken, og den har tilmed sit eget rum. Den kan selvfølgelig ikke indeholde alle reservedele, men i hvert fald dem som ligger og skramler mod hinanden – genialt!

Camelbak K.U.D.U Proector 20 – Åben

Rummet i toppen er foret og er god til f.eks. briller.

Lommerne i mavebæltet er en genial detalje når man er på tur. Mobilen er lige ved hånden når der skal tages billeder og film(selvom der sidder et GoPro på brystet) og energibarer eller lign. er også lige ved hånden.

De er udstyret med 2 dybe lommer på hver side, så dybe at en ½ liters flaske næsten er tildækket og ikke skvatter ud.

Camelbak K.U.D.U Protector 20

Tasken kan adskilles fra rygskjoldet, og det giver mulighed for at bruge det alene. Og hvis man gør det, er der 2 jersey lignende lommer bagpå. De er dog udført i mesh, så det skal man lige notere sig i tilfælde af regn eller mudder.

Camelbak K.U.D.U Protector 20 – Adskilt

Konklusion

Noget jeg lagde mærke til omkring det at køre med drikkeblære som var anderledes end andre lignende rygsække jeg har kørt med – var at væsken i denne føltes koldere. Og det må være fordi rygskjoldet isolere varmen fra ryggen. Når det store rum skal betjenes, er en rigtig god detalje at det kan åbnes helt op i 180 grader, således adgangen er nem og har et bedre overblik over hvad tasken indeholder.

Muligheden, i nogle situationer, for at opbevare hjelm og øvrig beskyttelse er, i og på tasken er rigtig god.

Camelbak K.U.D.U Protector 20

En anden væsentlig detalje er lynlåsene. De er virkelig nemme at betjene grundet det lille påmonterede ”øje” på hver lynlås.

Med hele to stropper om bryst/mave og et mavebælte gør at tasken sidder helt perfekt, og man mærker den ikke på hverken op- eller nedkørsler. En anden god feature er at øverste strop om brystet er udstyret med en orange fløjte i tilfælde af ulykker eller lign.

Stropperne på selve tasken giver en glimerende mulighed for justering alt efter hvor meget der er i tasken.

Pris og tilgængelighed

Camelbak K.U.D.U Protector 20: 1595,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.