Test: Craft Adopt Bibshorts

Fra Craft har vi de sidste måneder haft lejlighed til at teste et par ret klassiske bibshorts. Selvom årstiden snart er til lange rør, så er bibshortsene stadig praktiske, enten som inderste lag, sammen med et par løse ben eller måske på hometraineren eller i spinningslokalet.

Design og detaljer

Adopt er en serie af bibshorts i helt klassisk design, de fås i en udgave med og uden seler, og så er der lidt forskellige farvekombinationer at vælge imellem. Udgaven vi har testet er den mest afdæmpede i helt klassisk sort design med et stort Craft logo i hvidt på låret.

Adopt bibshortsene er udført i en kombination af polyester og elastan og de er placeret i deres “core” segment, altså er det shorts til dem der ønsker en rimelig prisbillig løsning og som cykler kortere ture, altså er målgruppen ikke ham/hende der cykler ture på flere timer, flere gange om ugen. Dermed ikke sagt de ikke kan bruges til formålet, men målgruppen er altså begynderen og motionisten der ønsker et par gode bibshorts der er til at betale. Størrelsesmæssigt fås de fra XS til XXL.

Materialet som Adopt bibshortsene er produceret i har en blank og glat overflade og er forholdsvis tyndt, altså egner de sig bedst til brug i 2-cifrede varmegrader.

Overdelen, altså både ryg og selerne, er i mesh for god ventilation, samtidig kan det strækkes ganske meget. Selerne er desværre ikke flade og laserskårne, så er det typen man kan risikere “folder” en smule.

Benene er lidt længere end de fleste andre bibshorts og afslutningen omkring låret er en lidt brederede elastik med silikoneprint indvendigt for at holde den på plads.

Indvendigt i Adopt bibshorts finder man deres Infinity C4 pude til mænd (da disse bibshorts er lavet dedikeret til mænd) puden er med 4 vejs stræk, i øko-tex materiale og er optimal til ryttere op til 80 kg. Puden er inddelt i zoner af varierende tykkelse, fra 3 til 13 mm alt efter hvor man har brug for støtten.

Komforten i Adopt bibshortsene er bedre end jeg helt ærligt havde forventet, for materialet føles og ser en smule billigt ud, men det fungerer ret fint. De er testet i en str. S og jeg burde måske faktisk have været i en str. XS med mine 65 kg. fordelt på 175 cm., for de sidder ikke helt så tæt som jeg personligt foretrækker det. Det skyldes dog nok også at de er udviklet til “begyndere” og her er man måske ikke helt klar til den super tætte pasform.

Trods det faktum at de ikke sidder som malet på kroppen, så er de behagelige at have på og puden giver en god støtte og er på ingen måde generende, ej heller på hometraineren hvor man typisk sidder ret statisk ift. ude på landevejen.

Konklusion

Vi har nu haft nogle uger til at få testet Adopt bibshortsene fra Craft i forskellige situationer og det har været et fint bekendskab. Som nævnt tidligere er pasformen ikke super-tight, men det passer formentlig den gængse motionist eller begynder ret fint. Afslutninger ved lårene er alm. klassiske elastikker og de har lidt længere ben end mange andre bibshorts, det er lidt en smagssag om man er til korte eller lange ben. Seler og overdel i mesh gør at de kan strækkes ret meget og tilpase sig rytteren, dog savner jeg lidt de flade seler som ikke folder som de klassiske kan gøre.

C4 puden passer godt til dig, men giver en god støtte og er yderst behagelig i en mere statisk position såsom på hometraineren hvor man sidder mere end end på landevejen. Der er ej heller nogle syninger eller lign. der har generet mig i testperioden.

Med en vejledende pris på 750,- synes jeg der er mange andre gode bud derude, også fra Craft selv, for Adopt tilbyder ikke noget unikt, mere et par “basic” bibshorts til en lidt for høj pris efter min mening,

Til de ca. 500,- de kan anskaffes til flere steder er prisen mere rimelig, men jeg synes stadig der er andre bibshorts der ville være et bedre køb.

Samlet set har jeg egentlig ikke noget at udsætte på kvaliteten eller komforten i Adopt fra Craft, jeg føler bare ikke helt at et par “basic” bibshorts uden nogle særlige detaljer kan bære prisskiltet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 750,- / Set til 499,-

Funktionalitet 6
Pasform 8
Design 7
Pris 6
6.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Shimano Geargrupper til MTB – hvilken skal man vælge?
Når man kigger på ny MTB er der mange ting at tage...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

 1. says: Kristoffer

  Hej Noel

  Spændende test 🙂

  Hvilken C Pad (1, 2, 3 el. 4) skal man vælge, hvis man vejer lidt mere end 80 kg.? 90+ ca.

  Takker på forhånd.

  Mvh

  Kristoffer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.