Test: Zebla Imprægneringsspray

Danske Zebla stiftede vi bekendtskab med sidste år i forbindelse med test af Deres sportsvask og lugtfjerner og de har nu udvidet Deres sortiment med 4 nye produkter, heriblandt Zebla Imprægneringsspray som vi her har testet.

Produktet leveres i en sprayflaske med 300 ml. væske i og bruges til imprægnerings af både tøj, sko og lign., men er særligt velegnet til produktter i åndbart materiale, eksempelvis Gore-Tex.

Modsat Zebla Imprægnering til vask, så kan Zebla Imprægneringsspray også bruges til fodtøj, det kan være både sko og støvler.

Baggrundsviden

En imprægnering har flere funktioner, materialet forbliver vandtæt og der skabes en overflade der afviser skidt og vand. Vigtigst er dog at materialets åndbare funktioner bevares – ellers er imprægneringen ikke meget værd.

Zebla Imprægneringsspray er samtidig fri for parabener, flourforbindelser og methylisothiazolinone, derudover er det skånsomt mod miljøet og lugtfrit.

Zebla Imprægneringsspray i brug

Produktet kommer i en flaske med 300 ml. væske og der er tale om en helt alm.indelig flaske med pumpe, altså er der ingen drivgasser – så igen er der tænkt på miljøet.

Zebla Imprægneringsspray kan bruges til imprægnering af alt fra tøj til sko, men er nok særligt velegnet til sidstnævnte – eller som supplement til Zebla Imprægnering til vask på udsatte steder på tøjet, det kunne være knæ og albuer eller bagdelen på ungernes vintertøj eksempelvis. Naturligvis kan Zebla Imprægneringsspray også bruges “alene” på tøj, men det er forholdsmæssigt dyrt ift. eksempelvis Zebla Imprægnering til vask.

Det er enormt simpelt at bruge Zebla Imprægneringsspray og der er en fin vejledning på lablen på flasken. Ved brug på sko og støvler fjernes det værste skidt med en stiv børste, hvorefter der sprayes et jævnt lag ud over fodtøjet, behandlingen kan evt. gentages for optimal effekt og herefter skal de tørre helt og gerne i ca. 12 timer.

zebla-impraegneringsspray-02

zebla-impraegneringsspray-03

Væsken er lugtfrit og det eneste “minus” er at den er en smule klistret – hvorfor man bør foretage behandlingen udendørs. Væsken ligger en usynlig hinde over materialet der er vandtæt og smudsafvisende, men stadig lader materialet ånde, såfremt det er i stand til det. Da det “blot” er en hinde bør behandlingen gentages løbende, men naturligvis afhængig af hvor ofte fodtøjet benyttes og under hvilke konditioner, begynder fodtøjet at miste evnen til at holde vandet ude, bør den i hvert fald gentages.

Konklusion

Zebla har med Deres Imprægneringsspray igen skabt et produkt der er utrolig let at bruge og som har den lovede effekt, de sko og støvler jeg har imprægneret har haft en fin vandtæthed og vandet preller nemmere og hurtigere af overfladen. Som ekstra bonus kan Zebla Imprægneringsspray bruges til BÅDE tøj og sko – men til tøj og tekstiler ville jeg kun bruge den som supplement og/eller spot-behandling sammen med Zebla Imprægnering til vask – eksempelvis på særligt udsatte steder, istedet for at skule genimprægnere hele jakken, bukserne eller lignende. I cykel øjemed er Zebla Imprægneringsspray helt oplagt til brug sammen med sko-overtræk eller vinter-cykelskoene der ofte med med Gore-Tex.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 129,- (300 ml.)

Find lokal forhandler af Zebla Imprægneringsspray eller køb online hos CykelGear.dk

Funktionalitet 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
SOLESTAR indlægssåler
SOLESTAR er en tysk virksomhed der har specialiseret sig i at lave...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.