Test: Craft Advanced Offroad XT Shorts

Fra Craft’s Advanced har vi testet Offroad XT shorts. Advanced-serien er den mellemeste serie, med Core-serien under og Pro-serien over. Offroad-serien er også en forholdsvis ny serie fra Craft og den er lavet specifikt til mountainbike og gravelrytteren. Serien omfatter både over og underdele og der er fokus på bevægelighed, lommer og pasform der passer til både hyggeture og intense træninger.

Advanced Offroad XT er et par baggy-shorts, med indershorts med pude der kan “klikkes” fast i baggy-shortsene, således får man det afslappede look fra bagby-shortsene og komforten fra de stramme bib shorts med pude.

Design og detaljer

Offroad XT shorts fås i den klassiske sorte, eller en navy blå – begge i den samme “loose fit” pasform og tiltaler mange mountainbikere og ligeledes en del gravel ryttere.

Materialet er 92% polyamid og 8% Elastan – hvilket resulterer i et materiale der er enormt holdbart og som har fint stræk for god pasform.

I livet er der velcro for nem justering af livvidden og de lukkes med knapper og lynlås.

Der er let perforering for god ventilation udvalgte steder og på siden af låret er en større lomme som kan indeholde mobiltelefon eller lign.

I indershortsene finder man Craft’s egen Infinity C4 pude, denne lavet specielt til mænd. Den er med 4 vejs stræk og udført i ØKO-TEX materiale. Puden er udført med 13mm polstring for og ved siddeknoglerne, mens der i omkring er 3 mm polstring. Indershortsene er ikke med seler – men med elastik der holder dem på plads, det kan godt fungere – men jeg må blankt erkende at jeg til hver en tid vil foretrække shorts med seler. Der er bred elastik omkring livet og smallere elastik med silikoneprint ved afslutningerne omkring lårene.

Pasform og komfort

Som nævnt tidligere, så er pasformen i Advanced Offroad XT Shorts ret loose, det vil helt sikker tale til nogle, mens andre måske vil foretrække en lidt tættere pasform.

Det er dog super nemt at justere eksempelvis livvidden og de sidder godt, er man ikke vant til baggy shorts vil der så bare være lidt mere “materiale” at forholde sig til. En af fordelene ved at have et par baggyshorts over indershortsene, er at du kan smide shortsene som potentielt er fyldt af mudder, eller du kan nøjes med at vaske indershorts, da baggy shortsene jo ikke har været i kontakt med krop og hud.

Materialet er let og fleksibelt, så det er nemt at bevæge sig i og indershortsene har en udmærket pude – dog havde jeg nok personligt foretrukket en pude af lidt højere kvalitet til længere eller hyppigere ture. Jeg savner lidt mere support, den er forholdsvis blød og former sig ikke i lige så høj grad som nogle andre puder, til brugeren.

Konklusion

Er man til baggy shorts og det afslappede look, så kan Advanced Offroad XT shorts sagtens være det du søger, kvaliteten er fin, pasform og justeringsmuligheder ligeså. Jeg savner dog en “almindelig” lomme, så man slipper for at have telefonen i lommen på låret – når nu man har baggy shorts på.

De kan bruges både med og uden de medfølgende indershorts, her ville jeg personligt foretrække et par traditionelle bibshorts med seler på de længere ture.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1100,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 7
Design 8
Pris 7
7.5
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force F58 bibtights
F58-serien fra Force består af både lange bukser samt trøje i matchende...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.