Test: Denver BFH-12 aktivitets-tracker

Hvis man er interesseret i at få nogle tal på sin aktivitet og mål på sin kondition, så kan man starte med at bære en aktivitets-tracker som måler antal skridt, puls, søvnmønster med mere. Man kan få aktivetets-trackere i mange prisklasser, men her skal vi se på en som jeg personligt mener ligger helt nede i en pris hvor alle kan være være med. Vi skal se nærmere på BFH-12 fra Denver.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve BFH-12 armbåndet, en klips til opladning og en meget kort brugsvejledning. Se også vores unboxing video:

Design og funktionalitet

BFH-12 er lavet i sort gummi og plastik, med et par metal-knopper til at låse armbåndet fast om armen.

Skærmen er ganske lille, på kun knap 0,5″ diagonalt. Skærmen bruger OLED teknologi, og kan ikke vise farver.

På siden af skærmen sidder en trykknap der vækker skærmen, og som bruges til at navigere rundt i menusystemet i BFH-12. Under skærmen sidder der er en touch-knap der er aktiv når skærmen er aktiv. Denne bruges også til at navigere rundt i menuerne. På bagsiden finder vi en optisk pulsmåler der virker ved at den oplyser huden med grønt lys, og måler det lille farveskift der sker i huden ved hvert pulsslag.

Pulsmålingen er rimelig præcis under normale forhold. Hvis man træner cykling og f.eks. har et langt stående interval hvor håndleddet er flekset, så har en optisk pulsmåler svært ved at fange pulsen korrekt og her oplevede jeg tit misvisninger. Det er ikke kun set på BFH-12, så jeg tror det er en svaghed ved mange optiske pulsmålere.

Opladningen sker ved at klikker et kabel fast der forbinder til de to guldfarvede punkter, og forbinder det til en vilkårlig USB-oplader. Jeg oplevede at en opladning holdt i over en uge ved normalt brug.

BFH-12 er en aktivitets-tracker, så den måler ens daglige aktivtet i skridt, distance, puls og kalorier. Der er desværre ingen decideret træningsprofil i den. Den har en træningstilstand, men den viser blot et stopur sammen med den valgte måling. For at få præsenteret de målte data så installerer man Denvers BFH-12 app på sin smartphone, og forbinder til BFH-12 med bluetooth. Det er fra app’en at man indstiller ting som ens højde og vægt og præferencer for hvordan BFH-12 skal fungere. Lad mig slå fast med det samme, BFH-12 app’en er ikke særlig brugervenlig, der mangler en forklaring af de forskellige indstillinger, og visningerne er ikke detaljerede nok til min smag. Man starter med at blive præsenteret for dagens status.

Allerede her stødte jeg på den første underlighed. Den skriver som status på dagen at jeg har forbrændt 185 kcal og jeg har gået 2,43 km/3484 skridt. Kalorieforbrændingen passer simpelthen ikke. Jeg tror ikke den tager højde for den almene kalorieforbrænding over tid i løbet af en dag. Den viser udelukkende kalorieforbruget baseret på antal skridt. En voksen mand forbrænder omkring 100 kcal  i timen ved bare at sidde helt stille. Så den måde den viser forbrændte kalorier er helt anderledes end alle de andre trackere jeg har prøvet.

Trykker man skærmen får man et mere detaljeret overblik over hvornår man var aktiv.

Går man tilbage til overbliksskærmen og trykker på hjerte ikonet får man sin puls henover dagen vist.

Her har man mulighed for at aflæse pulsen og tidspunktet ved at trække den lodrette streg henover pulskurven. Men man kan desværre ikke zoome ind for at få flere detaljer, en mangel man desværre støder på mange steder.

Skifter man til næste skærm så ser man et overblik over seneste nattesøvn.

Her rammer BFH-12 rimelig godt, det er i hvert fald tal jeg kan genkende. Trykker man på skærmen så får man en mere detaljeret visning.

Her ved jeg ikke rigtigt om det er korrekt eller ej. Men man kunne have lyst til at zoome ind på grafen og få lidt mere præcise data. Men det kan man ikke, det er et statisk skærmbillede uden mulighed for at dykke ned i data.

Fra Device skærmen kan man aktivere forskellige features i BFH-12. Det er langt fra alle der er selv-forklarende og hverken brugsvejledning eller app giver noget info om hvad de forskellige indstillinger gør.

Det er muligt at få vist notifikationer fra sin telefon på BFH-12, men beskeden scroller blot forbi på den lille skærm uden at man kan gøre noget, og ser man det ikke med det samme, så skal man alligevel have sin telefon frem for at læse den. Der er mange funktioner der falder i kategorien “fordi det kan lade sig gøre”, og ikke fordi det er synderligt brugbart. Men så kan man bare lade være med at benytte sig af dem.

Konklusion

BFH-12 er en virkelig billig fitness tracker, nok den billigste jeg har set, der også tilbyder pulsmåling. Og når man ser på den med de briller, så får man faktisk rigtigt meget for pengene! Så hvis man er lidt i tvivl om man vil få noget ud af at gå med en aktivitets-tracker så kan man starte med at prøve Denvers BFH-12, og så evt senere opgradere til en anden model når man har fået en idé om ens personlige behov. På plussiden er den lave vægt, pulsmåling, lang batteritid og lav pris. På minussiden er den noget primitive app. den underlige udregning af kalorieforbrug og manglen på en decideret træningstilstand i BFH-12.

Pris og tilgængelighed

BFH-12 er set til 249,-

Funktionalitet 5
Design 6
Pris 10
7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Force Sharp cykeltrøje
Force er en tjekkisk producent af cykeludstyr, der har et bredt sortiment...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.