Test: EKOI R5 BORN TO RIDE MTB sko

Det er nu efterhånden ved at være 3 mdr. siden vi modtog disse fede Ekoi R5 Born to Ride MTB sommer sko. De har ligget på luret hjemme på hylden til vejret blev varmt nok, så man kunne smide vinterstøvlerne. De skete for en god måneds tid siden. Det betyder at den sidste måned har jeg kørt diverse skove tynde med de fede Born To Ride sko fra Ekoi. Ekoi R5 Born To Ride skoen er Ekoi’s top model, og er maks fede i udseendet. Så nu må vi håbe at skoen lever op til udseendet.

Design og detaljer

Ekoi R5 Mountainbike sko er en fed sko i sort, med fede indfarvede grafik på siderne af skoen. Den er lavet med nogle fede detaljer i sort blank som bryder den sort matte farve. Den kan fås også i en udgave, hvor man selv kan designe sine sko med motiver af forskellige farver, dette kan ses her.

Skoens yderside er i et glat materiale, der gør dem rimelig nemme at rengøre, hvilket betyder meget når man cykler i Danmark. Hvor man næsten altid vil komme gennem en mudder-pøl, selv på de tørreste dage. Lukningen består af to ATOP-spænder hen over skoen. De to ATOP-spænder fungere perfekt, og er super nemme at at få spændt og justeret så skoen sidder perfekt på foden. Ved at det er to ATOP-spænder har man mulighed for at spænde dem forskelligt så komforten bliver meget bedre over foden, hvis det er nødvendigt for din fod.

Bunden af skoen er lavet af en meget stiv SHD-carbon sål. Da denne sko er deres topsko er det også den sko der er mest stiv. Den høje stivhed betyder også at der ikke er noget af din kraft som du vil overfører til pedalerne der går tabt. Det er meget tydeligt hvad det betyder når man er vant til at cykle med sko der ikke har carbonsåler i denne kaliber.

Bunden har selvfølgelig også en gummiforstærkning. Det betyder samtidig at skoen er mere behagelig at gå i. Denne gummiblanding er utrolig slidstærk. Der er som ved alle andre MTB sko 2+2 skruehuller i til klamper, som passer til alle standard klamper der er beregnet til mountainbike. Jeg kører altid med Shimano’s SPD, da det er det jeg synes fungere bedst i mine øjne. Men i forhold til klamper så handler det nok mest om holdning og hvad folk har haft gode erfaringer med.

Hvis man kigger på vægten vejer Ekoi R5 i str. 44 er den 450 gram, inkl. SPD klamper. Så det er ikke de letteste top sko man får, men man får en vanvittig stiv og mega fed sko. Den oplyste vægt er i øvrigt pr. sko.

I snuden af skoen er der lavet en ekstra beskyttelse, så ens tæer i denne sko er væsentlig mere beskyttet end andre top carbon sko. Mange andre sko er så tynde i snuden, så hvis man skulle slå snuden ind i en træstub eller en sten, så gør det ondt. Det er væsentlig bedre i denne sko.

Selve hælkappen er lavet i læder og i et stykke uden syninger, så de ikke sidder og nager. Det har jeg oplevet i andre sko, og der kan sidde en træls syning midt på hælen.

Pasform

Jeg ruller mange MTB km om året, så der er blevet brugt en del sko igennem tiden. Mine fødder er lidt brede da mine små lille tæer har sådan nogle knyster lignende på siderne, og hvis skoene bliver for smalle, så gør det hulens ondt, og det går ikke at man har ondt når man er på sporet.
Når jeg normalt køber sko føles skoene tit som om de passer men når jeg så har kørt nogle ture med dem så begynder de tit nage på ydersiden af min lilletå, så jeg får nogle træls sår. Det gør jeg ikke i disse sko. De passer perfekt til mine lidt brede fødder.

Skoen har en rigtig god pasfom, og skoene føles rigtig dejlige at have på, trods den stive sål. ATOP-spændet hjælper pasformen godt på vej da det er virkelig nemt at justere hvor tæt skoene skal sidde omkring foden, så den hverken sidder for løst, eller for stramt.

Konklusion

Efter del timer i sadlen er jeg blevet ret glad for disse Ekoi sko. Det er en af de mountainbikesko der ligger i den bedste ende af sko jeg har prøvet til dato. Pasformen er rigtig god til mine lidt brede fødder. Jeg får ikke de trælse sår på min lilletå som jeg får i mange andre sko. Atop-spænde gør det nemt at få dem til at sidde tilpas tæt, samtidig er skoen rigtig stiv grundet carbon-undersålen – hvilket giver en rigtig god kraftoverførsel.

Designet er efter min mening virkelig fedt, da jeg generelt er vild med fede detaljer og generelt farver. Jeg kunne dog godt have brugt nogle farver, men de fede motiver gør det rigtig godt efter min mening. Jeg synes at hvis man bare har et helt almindelige sorte neutrale sko så er det en tand for kedeligt for mig, de må gerne skille sig lidt ud, og det gør man med disse sko med de fede motiver på skoen.

Er du på udkig efter et par rigtig gode mountainbikesko der kan bruges det meste af året, kan jeg klart anbefale disse sko. De er yderst fremragende.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2.090,-

Funtionalitet 9
Design 10
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Topeak Prepstand Elite arbejdsstander
Vi har tidligere testet noget værktøj fra Topeak, og som der blev...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.