Test: UltraLED V9 forlygte

Heldigvis bliver dagene længere og længere, hvorfor cykellygterne kun skal bruges tidligt om morgenen eller sent om aftenen. I den henseende har vi henover efterår- og vintermånederne testet endnu en forlygte – denne gang UltraLED V9 forlygte, der udmærker sig ved et minimalistisk design, brugervenlig og let. 

Hvad får du med i kassen?

 • Cykel forlygte ULTRA LED V9                                                                       
 • Monteringssæt til styr                                                                                      
 • USB Ladekabel

 Tekniske data:

 • Ladetid: 2,5-3 timer
 • Batteri: 3,7v  1200 mAh USB genopladeligt batteri
 • Vægt lygte: 94g
 • Lysstyrke: 360 lumens
 • Lysvinkel: 180º
 • Frekvens ved strobe: 150 blink/min.
 • Materiale: Aluminium                                                                              
 • Størrelse: L100xB34mmxH23mm
 • Vandtæthed: IP65 Waterproof
 • Brugstid: Normal styrke 3-5 timer – over 5 timer ved strobe

Design og funktionalitet 

UltraLED V9 kan designmæssigt sammenlignes med mange af de kraftige forlygter, der bruges i skoven på MTB. Lygten er nemlig bygget op omkring en aluminiumskasse, der der sikrer lethed, holdbarhed og gør, at varmen fra lygten let kan transporteres væk fra lygten. Netop varmen er smart at få transporteret væk, såfremt man bruger lygten på længere distancer. Endvidere er det sorte aluminium med til at give lygten et helt klassisk og rent design, der kan passe til selv den mest lirens cykel. 

UltraLED V9 indeholder 3 forskellige lysstyrker, der tæller en let belysning, en kraftig og en strobefunktion. Strobefunktionen giver 150 blink i minuttet, så man er sikker på, at blive set i mørket – også med denne funktion. De to andre funktioner er fint brugbare, såfremt man behøver lidt lys på vejen. Personligt har jeg benyttet den kraftigste funktion tidlig morgen, hvor denne både lyser vejen fint op og giver et godt lys fremad.  

Lygten monteres meget nemt på styret med det medfølgende beslag. Beslaget er udført i plastik og er let at betjene og giver mulighed for at tage lygten med, når man er på farten, eller genoplade lygten, uden at skulle flytte på beslaget. 

Beslaget kan passe på enkelte cykelhjelme, så man kan få lys, der passer til synsvinklen. Dette er særdeles brugbart, hvis man cykler i skoven efter mørkets frembrud. Lygten på hjelmen behøver ikke at være voldsomt kraftig, hvorfor de 360 lumen passer super godt her. 

Slutteligt er UltraLED V9 100% vandtæt, hvilket næsten er et must, når man bor og cykler i Danmark. Vandtætheden er nem at stole på, da lygten er produceret meget minimalistisk, og det er derfor svært at se, hvor vand skal trænge ind. 

Konklusion 

UltraLED V9 er en meget kompakt forlygte, der kan lyse godt op i mørket. Den indeholder tre klassiske funktioner, der er nemme at betjene – selv på farten. Lygten er designmæssigt rigtig fin og har en lav vægt, der gør, at den er til at have med på en tur på landevejen også. Beslaget er nemt at betjene og lygten er udført i et meget holdbart materiale. 

Alt i alt en meget brugervenlig og fin forlygte, der klarer det job, den skal. Til en pris på 129 danske kroner, ligger lygten i et midterfelt prismæssigt. Dog er de 129 kroner godt givet ud, hvis man ønsker en lygte, der kan have flere forskellige funktioner og passe til alt fra pendleren til mountainbikerytteren. 

Pris og tilgængelighed

Pris: vejledende pris: 149 / Set til 129,-

Funktionalitet 9
Design 8
Lysstyrke 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Targus Work and Play Cycling rygsæk
Vi har i lidt over to måneder haft Targus’ 15,6” cykelrygsæk til...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.