Test: Endura MTR Primaloft Jakke

Så er vi igen på banen med test af Endura grej, og denne gang har vi fået tilsendt Endura’s Primaloft jakke. Mange kender Endura’s MT500 regnjakker. Denne jakke er ikke en regnjakke, men en efterårs/vinterjakke man kan have uden på sit normale cykeltøj. Jeg er spændt på at prøve at cykle med den, da jeg ofte cykler med tætsiddende trøjer og jakker.

Jakken er beregnet til det yderste lag, og er en vindtæt, vandafvisende og isolere for kulden. Den kan bruges i praktisk talt al slags vejr, dog ikke regnvejr, så længe man tilpasser lagene man har indenunder.

Design og detajler

Endura MTR Primaloft jakken fås i 2 farver en blå og en sort udgave, som nok er den udgave de fleste ville vælge da jeg kunne forestille mig at folk ønsker lidt mere afdæmpning på farverne så den også kan bruges til andet end cykling – det er sidstnævnte vi har haft fingrene i. Dog er den blå også mega fed, jeg er personlig helt vild med de blå farver som pt. er meget moderne i disse tider. Men som jeg skrev tidligere så kan en sort jakke også bruge til hverdagsjakke. Farverne kan ses nedenfor.

Nedenfor ses en hurtig gennemgang af jakken fra Endura’s Youtube kanal. og som det ses på billederne så er den rimelig tæt siddende uden at flagre afsted, som nogen jakker gør.

https://youtu.be/WUCCVjYLSF4

Materialet som jakken er udført i, vindtætte paneler med primaloft isolering. Det er ikke vandtæt, men er let vandafvisende, så i disse tider hvor det står ned i stænger med regn er det ikke lige jakken at have på i skoven. På den midterste del af ryggen er der brugt et lidt tyndere stykke stof med laserskåret lufthuller som ses nedenfor, så man lettere kan ånde.

Under ærmerne er der lavet udluftning man kan lyne op. Der gik lidt tid med at finde dem, da de næsten er skjulte, dette er dog fint at de næsten er usynlige hvis man bruger jakken som almindelig jakke, men udluftningen er fantastisk når man cykler med den.

Jakken er med gennemgående YKK lynlås foran, med vindstop så vinden ikke bare suser ind på brystkassen.

Foran på jakken er der to lommer som man kender det i almindelige jakker. Når de er lukkede opdager man næsten ikke lommerne, men de er super smarte til sine nøgler, smartphone eller dankort.

Omkring livet er der en tynd elastik der holder jakken på plads og selvfølgelig silicone på indesiden af jakken, så jakken ikke smutter op når man hopper rundt i skoven. Elastikken sidder faktisk skjult så den ikke hænger i hver side af jakken som man ser på de fleste andre jakker. På Primaloft jakken spænder man elastikken i hver frontlomme, hvilket er mega smart, så kommer man heller ikke til at hænge fast i grene med den ude i skoven.

Som det ses på ovenstående billede så er hatten en meget tynd hat der lige tager den værste vind. Den er rigtig let lige at rulle sammen i kragen hvis man ikke ønsker at have den ude.

Hvis man er glad for at kører med rygsæk har denne jakke en fed detalje på skulderen. Der er nemlig en silicone overflade så skulderremmene ikke rutcher frem og tilbage på skuldrene, hvilket er fedt når man er i skoven og måske lige hopper lidt rundt eller kører på en rockgarden eller en vild rodsektion.

Pasform og komfort

Endura MTR Primaloft jakken er lavet til mountainbikeren eller dig der gerne vil have en fed fritidsjakke. Hvis man bare skal ud og rulle en tør vinterdag hvor der er en smule frost så er denne jakke perfekt med en langærmet svedundertrøje på inden under. Den er også perfekt til de tørre forår og efterårs måneder. Som tidligere nævnt er den ikke vandtæt, så jeg vil sige at med alt det vand der kommer pt. så vil MT500 regnjakken være mere passende, men vi krydser fingre for at vi snart får noget tørvejr.

Jakken er testet i str. M – Normalt ligger jeg i størrelser mellem M og L Men generelt i alle Endura jakker skal jeg bruge M. Jeg er en gut på 173cm høj og en kamp vægt på 78-80kg.

Konklusion

Er man fan af Endura produkter falder denne jakke heller ikke udenfor. Jakken er en super fed jakke som er virkelig god hvis man kigger på hvornår den kan og skal bruges. Jeg vil så sige at dette efterår og denne vinter har jeg spejdet langt efter de tørre kolde dage, hvor man skal ud og hygge sig i skoven. Der er simpelthen kommet så meget vand, så hvis man skulle i skoven, har det næsten kun været muligt i fuld regnmondering.

Men jeg har brugt den både i skoven nogle af de dage hvor vejret har tilladt det, samt til træninger hvor jeg har instrueret børn, og jeg kan bare sige at skal du i skoven en solrig vinterdag med let frost er det en perfekt jakke, jeg er blevet utrolig glad for den. Jeg vil også komme til at bruge den som almindelig skaljakke til foråret.

Jakken har nogle fede detaljer som at elastikken er skjult i lommerne, samt de laser skåret lufthuller i ryggen.

Den er super lækker at have på i skoven, da man har mulighed for at åben op under armene så man kan få noget luft til kroppen, hvis man kommer til at svede for meget. Derudover er det lækkert at den er rimelig tætsiddende, så den ikke flagre rundt.

Så skal man ud og kigge efter en let vinterjakke til de ikke helt kolde dage, så er det helt klart en jakke jeg vil anbefale du kigger nærmere på. Den kan varmt anbefales.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1.119,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 9
9
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: EKOI R5 BORN TO RIDE MTB sko
Det er nu efterhånden ved at være 3 mdr. siden vi modtog...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.