Test: Garmin Index S2 smart vægt

Garmin Index S2 er ikke en nyhed, faktisk blev den lanceret tilbage i 2020 – det er dog stadig Garmin’s topmodel indenfor smart vægte og det er ikke et område hvor der indtil nu er sket kæmpe teknologiske gennembrud.

Kassens indhold

I kassen finder man følgende:

  • Garmin Index S2 vægt
  • 4x AAA batterier
  • 4 forhøjere til fødderne
  • En trykt manual
Raiser til fødderne hvis den skal bruges på gulvtæpper

Hvid eller sort – valget er dit!

Index S2 fås i 2 farver, den sorte – som nok i virkeligheden er “midnatsblå” samt en hvid udgave. Begge i helt klassisk design med en blank overflade og et simpelt display i midten øverst. Displayet er med farve og giver hurtigt overblik. Vægten fylder det samme som en “almindelig” vægt og vejer nok også det samme som en gennemsnitlig vægt. Jeg synes designet holder 100%, den ser eksklusiv ud – men ligner stadig en almindelig vægt som ens partner formentlig kan acceptere står fremme…

Under bunden er de 4 AAA batterier placeret i holderen og der er to knapper, én der bruges til reset af vægten og én der bruges til skift mellem måling i kg eller lb.

Opsætning af vægten

Er man allerede inde i Garmin’s økosystem, så vil man hurtigt være hjemme i opsætning af Index S2, da den sættes op på samme måde som de fleste andre Garmin produkter.

  • Indsæt batterier
  • Hent, eller åbn, Garmin Connect app’en på din smartphone og tilføj ny enhed
  • Følg vejledningen på skærmen

Har man allerede en bruger på Connect-netværket vil den trække data herfra, ellers skal man i samme ombæring lige oprette en bruger og indtaste grundlæggende data.

Displayet giver overblik!

Når man træder op på vægten tænder displayet øjeblikkeligt og man kan her aflæse dato, tid samt aktuel vægt – herefter får overblik over vægt, BMI, kropsfedt, skeletmuskelmasse, knoglemasse og væske i kroppen. Vægten registrerer selv brugeren (baseret på tidligere indvejninger) og data’en overføres til ens Connect konto via Wi-Fi. Der kan oprettes hele 16 brugere på vægten, så hele familien kan bruge den – det eneste det kræver er at de har en Connect konto og inviteres til at bruge vægten. Træder man på vægten og det er en andens initialer der foreslås, kan man manuelt skifte til ens egen profil. Det bør dog kun ske hvis 2 har meget ens værdier, da den ellers fint kan adskille brugere og sørge for at indvejningerne går til den rette bruger.

Garmin Connect – Overblik over vægt

På selve displayet vises også en lille graf der viser vægtudviklingen, så man får et hurtigt overblik – det kan være fint uanset om man forsøger at tabe sig, tage på eller bare holde en stabil vægt. Gider du ikke alt for meget data, kan du naturligvis også koble de andre funktioner fra – så det “kun” er vægt der fokuseres på.

Batteriskifte? Ja, men om lang tid!

De 4x AAA batterier har en estimeret levetid på op til 9 måneder under normale forhold – dog uden at Garmin har præciseret hvad det betyder. Baseret på erfaring med tidligere modeller skal dette nok passe fint, dog skal det noteres at jeg ikke har haft testet vægten i 9 måneder i skrivende stund.

Index S2 vs. Index

Jeg har i mange år brugt den første Garmin Index vægt og det var derfor naturligt at lave en hurtig sammenligning mellem de to, hvis man går og overvejer at udskifte sin gamle Index vægt til den nye S2 udgave.

Displayet på den gamle Garmin Index
  • Præcision: Index S2 vejer en kende højere end min gamle Index vægt, helt præcist 300 gram i mit tilfælde (Kontolvejning: 66,9 på Index kontra 67,2 kg. på Index S2)
  • Display: Display på Index S2 er mindre og bogstaver og tal noget mindre, til gengæld får man mere info på skærmen på én gang. På den gamle Index vægt er data’en meget tydelig og letlæselig, men til gengæld er der ikke plds til ret meget data af gangen!
  • Størrelse: Der er egentlig ikke den store forskel i målene på Index og Index S2, men den nye vægt virker med sine runde kanter mere slankt og elegant end den gamle udgave.
Displayet på Garmin Index S2
Garmin Index S2 vs Garmin Index

Konklusion

Index S2 er en glimrende smart-vægt der umiddelbart indeholder alle de funktioner jeg kan forestille sig man ønsker sig fra en smart vægt: Altså alt fra kropssammensætning til udvikling og mulighed for opkobling af flere brugere, så hele familien kan få glæde af vægten og følge egen udvikling både direkte på vægten og via Garmin Connect universtet.

Designet synes jeg personligt er mere elegant og kompakt end den 1. generation og den ser ikke så “tech-agtig” ud som man måske kunne frygte.

Displayet er måske ikke det største, men det giver stadig et fint overblik over de vigtigste data,. både under vejning og bagefter hvor det hele lige bliver opsummeret for brugeren.

Har man den gamle Index giver det måske ikke umiddelbart mening at udskifte denne, da forskellene er noget begrænsede, men skal man ud at have en smartvægt – og i forvejen er i Garmin’s økosystem, så er Index S2 helt oplagt, og det gælder iøvrigt også hvis man ikke i forvejen er Garmin bruger.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Brugervenlighed 8
App og software 8
Design 9
Pris 7
8.2
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 530
For nogle uger siden testede vi den nye Garmin EDGE 830 og...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.