Test: Ravemen CL06 baglygte

Den seneste tid har vi testet et par lygter fra Ravemen. Lygtesæsonen går så småt på hæld, men flere og flere bruger lygter året rundt – også i dagslys. Det øget brug af lygter skyldes, at man som cyklist ønsker maksimal synlighed og hertil er de mange små og genopladelige lygter super gode. Yderligere oplever vi ofte overskyet og mørkt vejr i Danmark, hvor lygterne igen kan være en ekstra hjælp til større synlighed. I denne ombæring skal vi se nærmere på Ravemens genopladelige baglygte, der har automatisk bremselys og automatisk sensor, der giver mere lys ved forbikørende bilister. 

Specifikationer 

  • Vægt: 31 gram 
  • Lumen: 50 
Brightness levelBrugstid i timer
High8
Low18
Rapid Flash30
Pulse Flash12
High – slow Flash16
Low – slow Flash28
Automatic Warninig Flashby sensor

Design og funktionalitet

Designmæssigt ligner Ravemen CL06 ikke ret mange andre baglygter. Lygten er nemlig helt kvadratisk og har dermed et kryds af dioder, der giver et særligt spil og kraftigt lys. Dioderne kan lyse på mange forskellige måder, og det ses i skemaet ovenfor, hvor længe man kan forvente lys ved de forskellige indstillinger. Eksempelvis kan man forvente helt op til 30 timers lys ved “rapid flash” og “slow flash”. Vi har testet begge funktioner og der er virkelig lang batteritid ved begge funktioner. 

Personligt har jeg brugt “rapid flash”, når jeg har kørt med lygten i dagslys, da man her ikke behøver en hel masse kraft, men blot en smule belysning, så bilisterne bliver opmærksomme. Den automatiske advarsel synes kun at fungere optimalt i mørke, hvilket gør, at man sparer lidt på batteriet i dagslys. 

Den automatiske advarsel til bilister fungerer således, at lygten giver et ekstra kraftigt lys, når den observerer, at der kommer en bagvedkørende bil. Advarslen er kort og præcis og er med til at gøre bilisterne endnu mere opmærksomme. Det er en super fin funktion, da den er med til at give endnu mere sikkerhed i sadlen, men samtidig fungerer det normale lys, så man ikke skal gøre noget som rytter. 

Den automatiske advarselsfunktion er ikke den eneste, der er gemt i Ravemen CL06. Lygten indeholder nemlig også en bremsesensor, der giver et ekstra kraftigt lys, når cyklen standses. Sensoren er ikke forbundet til cyklen, så der er selvfølgelig ikke tale om et decideret bremselys, som man kender det fra biler, men bremselyset fungerer således, at lygten lyser mere kraftigt, når cyklen er i stilstand. Funktionen er rigtig fin, hvis man eksempelvis holder en kort pause, eller skal i gang med at skifte slange eller lignende på turen. Igen skal man ikke gøre noget selv for at aktivere sensoren – det fungerer automatisk. 

På undersiden af lygten finder man de to knapper, der bruges til at betjene Ravemen CL06. Der er tale om en tænd/sluk-knap samt en knap, der styrer, hvilken funktion man ønsker. Der skiftes mellem funktionerne med et enkelt tryk og lygten er generelt super nem at betjene. Knapperne virker robuste, og man får en klar fornemmelse af, at det er et produkt af fin kvalitet. 

Ravemen CL06 kommer med en holder, der er nem at montere på diverse sadelpinde. Jeg har testet den på en helt almindelig rund sadelpind, hvor lygteholderen sidder super godt og sikkert – også på grus. Selve holderen kan vinkles i flere forskellige retninger lodret, så man sikrer, at der er mest muligt lys mod bilisterne. Inderst på holderen er der er blød gummibelægning, der gør, at hverken lygten eller holderen laver ridser på cyklen. 

Konklusion 

Ravemen har med deres CL06 baglygte formået at producere en rigtig fin, let og kraftig baglygte, der har en super lang batteritid. Personligt synes jeg, at det er en af de bedste og mest stabile baglygter, jeg har haft til test. Lyset fra lygten er skarpt og der er mange dioder, så man er sikker på, at bilisterne kan se en. Yderligere er de to sensor-funktioner rigtig fine, men ikke livsnødvendige. Selv uden de to sensor-funktioner, synes jeg, at Ravemen CL06 er en rigtig god og stabil lygte, der er pengene værd. I min bog får man to fede ekstra funktioner “gratis”, hvis man sammenligner med andre lygter på markedet i samme prisklasse.

Pris og tilgængelighed

Set til 289,- 

Funktionalitet 10
Design 9
Brugervenlighed 9
Pris 8
9
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Bontrager Circuit Thermal handsker
Her i 2020 har vi testet et par handsker fra Bontrager, der...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.