Test: GripGrab Grinta Jersey

Danske GripGrab har udvidet deres sortiment af cykeltøj ret kraftigt og Grinta Jersey er ét af de nye produkter til 2024’s forår og sommerkollektion. Grinta er en aerodynamisk jersey med tæt pasform, lavet til fart og race – men som også snildt kan bruges på lange træningsture!

Vi har testet Grinta Jersey’en i foråret samt tidlig sommer.

Jersey’en fås i 2 farver, en klassisk sort og den sorte og olivengrønne som er testet her. Størrelsesmæssigt spænder de fra S -> XXL.

Grinta er udført i 2 forskellige materialer, hvor materialet på for og bagsiden er vævet så er der små “kanaler” i overfladen, dette giver endnu bedre temperatur-regulerende og svedtransporterende egenskaber – ja faktisk siger GripGrab at der ikke er brug for en baselayer. Materialet har indbygget UV beskyttelse der sammen med de lidt længere ærmer beskytter mod solens farlige stråler.

Siderne, samt de laserskårne ærmer er udført i et let og tyndt materiale som kan strækkes enormt meget.

Foran er der gennemgående YKK lynlås med “parkering” i både top og bund, så den ikke generer.

I livet er der bred laserskåret elastik bagtil – denne med silikone så den ikke glider op. Foran er der blot en laserskåret afslutning på stoffet og altså ingen elastik.

Bagpå er der 3 åbne lommer, forholdsvis smalle dog, samt en lomme i siden der lukkes med lynlås. Her kan man opbevare nøgler eller lign., den er umiddelbart for lille til en moderne smartphone.

Pasform og komfort

Grinta Jersey’en er lavet til den kræsne motionist som ønsker minimal luftmodstand og høj fart! Det betyder den sidder tæt, ja næsten som et ekstra lag hud. For nogle vil pasformen formentlig være “for tæt”, mens andre – mig selv inklusiv, synes det er fedt når der ikke er noget materiale der blafrer i vinden.

Jersey’en har en fin længde, ærmerne har også lidt ekstra længde og med de laserskårne afslutninger er der en helt tæt pasform her også. Det samme gør sig gældende omkring livet, hvor elastikken med silikoneprint bagtil gør at jersey’en ikke glider op.

Materialet kan strækkes ganske meget, igen for at sikre en helt tæt pasform uden folder og flagrende materiale – så man skal ikke blive nervøs hvis lynlåsen ikke helt kan nå når man trækker i den….

Én ulempe ved den tætte pasform er dog at det kan være lidt svært at komme til/i ryglommerne – de sidder nemlig også helt tæt til ryggen og forholdsvis højt oppe, samtidig er de til den smalle side. Hvis man, som undertegnede, har lidt “kontorkrop” kan det derfor være besværligt at få gravet en gel frem fra ryglommen mens pulsen er høj, simpelthen fordi det er svært at “nå” lommen og den så samtidig er rimelig smal. I praksis har det ikke betydet det store dog, det er bare vilkårene når man vælger en så tæt pasform og man samtidig tror man er stadig er 20 år og har fuld bevægelighed i alle leddene.

Jersey’en er testet både forår og her i den første del af sommeren og jeg har været imponereret over hvor gode svedtransporterende egenskaber den har. Den holder kroppen tør, sidder dejlig tæt og så mærkes materialerne bare godt mod kroppen! Man fornemmer med det samme at der er tale om en “high-end” jersey i lækre materialer.

Jeg har testet Grinta i str. S og denne størrelse passer glimrende til mine 175 cm., og 66 kg. Er man slankere end jeg, vil man dog måske savne en størrelse mindre – for samme helt tætte pasform.

Konklusion

Grinta Jersey’en er virkelig fed! Lækre materialer, flot design, super god pasform og nogle gennemførte detaljer gør den til en jersey man glæder sig til at få på.

Den helt tætte “race” pasform vil helt sikkert dele vandene, men jeg synes absolut GripGrab er nået i mål her, medmindre man er mindre end undertegnede – så mangler der måske faktisk en str. XS.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1399,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Sådan opsiger man sit Bkool Premium abonnement
Mange har nydt vinteren på hometraineren med et Bkool Premium abonnement, da...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.