Test: JBL Tune 120TWS

JBL har for nylig lanceret Tune 120TWS, et sæt true wireless hovedtelefoner til under 1000,- faktisk er den vejledende pris kun 799,-

De leveres med ladeetui så den samlede batteritid er op til 16 timer og så er de naturligvis 100% trådløse.

Vi har testet dem de seneste uger, både på hometraineren og til dagligdagsbrug.

Hvad er der i kassen?

Tune 120TWS kommer med følgende i kassen:

  • JBL Tune 120TWS hovedtelefoner
  • 2 ekstra sæt tips
  • Oplade-etui
  • USB kabel
  • Vejledning

Se vores unboxing af JBL TUne 120TWS nedenfor,

Design og detaljer

Tune 120TWS ligner de fleste andre “True wireless” hovedtelefoner, dog er disse ikke sorte som de fleste andre, men derimod en pæn dyb-blå farve med sorte detaller og så de grå/orange tips til at bryde farven.

På hver enhed er et JBL logo trykt på den blå del som udgør knappen, det er her hvor man tænder/slukker hovedtelefonerne, derudover kan man starte/stoppe musikken på den ene, og skifte nummer på den anden. Dette sker via fysisk tryk på knappen og ikke touch på mange andre – og det har både fordele og ulemper. Fordelen er at man ikke “kommer til” at trykke på dem, men ulempen er at det ikke er specielt behageligt at trykke på en in-ear hovedtelefon der sidder inde i øret – det synes jeg i hvert fald ikke. De understøtter derudover også Siri og Google Assistent ved brug sammen med en smartphone der understøtter ét af disse systemer.

På hver enhed er også en diskret lille diode med hvidt lys, så ingen “flashy” dioder i alskens farver, hvilket jeg ser som et plus.

De vejer ca. 13 gram for et par og det placerer dem i den lette ende for sådanne true wireless hovedtelefoner, til sammenligning vejer JBL Free også kun 13 gram!

Det medfølgende etui bruges ikke kun til opladning, det fungerer også som oplader og giver 12 timers ekstra spilletid, 3 opladninger á 4 timer. Derudover understøtter det hurtig-opladning, således at 15 minutters opladning giver 1 times spilletid – fedt hvis man opdager at de er flade, mens man næsten er på vej ud af døren. Etuiet har 3 dioder der viser hvor meget strøm der er tilbage og opladning sker nemt via det medfølgende USB kabel. Selve etuiet er udført i kraftig plast, men er udført så det kun kan ligge, ikke stå op – og det har faktisk været et irritationsmoment for mig at etuiet ikke har kunne stå op på skrivebordet.

Lydkvalitet og komfort

Tune 120TWS er testet med alt fra popmusik, til rap/hiphop og techno-tramp – og jeg synes faktisk de klarer alle genrer fint. Der er en god og balanceret bas, som stadig ikke er for dominerende, og en fin mellemtone og diskant der gør at hele spektret dækkes ret flot. Vokaler er tydelige, mens man mærker en god bass – særligt hvis man sørger for at få de rette tips på! Lydkvaliteten afhænger i høj grad af at man får nogle tips på så de sidder helt tæt i øregangen, kun her får man den optimale lydoplevelse og det kan faktisk være forskellen mellem halvdårlig og god lyd – jeg startede med “medium” tips og de var for store, så de kom ikke langt nok ind i øret, mens “small” tips derimod havde en perfekt størrelse så de kunne komme tilpas langt ind og fik lukket tæt i øregangen.

De er beregnet til in-ear brug, hvilket også betyder at de kun holdes fast i selve øregangen, derfor er det også særlig vigtigt at de sidder godt fast, ellers vil man simpelthen opleve at de nemmere falder ud, der er nemlig ingen bøjle eller andet der holder dem fast i øret og/eller omkring øret som på eksempelvis Plantronics BackBeat FIT 3100.

Tune 120TWS kan sagtens bruges til lettere træning, dog er det – som tidligere nævnt, ekstrem vigtigt med tips der passer til ens øregang for at sikre de sidder godt fast. Jeg har benyttet dem på hometraineren og her er de ikke røget ud endnu, jeg er dog ærlig talt lidt i tvivl om hvorvidt de ville blive i mine ører hvis jeg valgte at løbe en tur med dem. Her ville jeg nok personligt foretrække nogle med en eller anden form for bøjle i eller omkring øret, så man ikke beror udelukkende på at de holdes fast i selve øregangen, og særligt ikke her hvor man har en forholdsvis stor og “tung” enhed der sidder udenfor øret.

Konklusion

JBL Tune 120TWS er et par rigtig fornuftige “true wireless” hovedtelefoner der giver den ønskede trådløse frihed. De er hverken specielt tunge eller klodsede så de er behagelige at bruge, også i længere tid. Med de udskiftelige tips er det ret nemt at finde den rette størrelse der passer ens øregang, og så får man både den bedste komfort og den bedste lyd! Lyden er overraskende god, de klarer de forskellige genrer ret fint og jeg er særligt imponeret over hvor meget bund der er i dem!

Batteritiden på 4 timer pr. opladning er udmærket og her er det smart med etuiet der giver endnu et par opladninger.

De kan godt bruges til aktivt brug i nogen grad, men til løb og lign. vil jeg nok foretrække et sæt hovedtelefoner der sidder bedre fast i eller omkring øret, jeg har et par gange oplevet at de er faldet ud, ved dagligdagsbrug. Til brug på hometraineren er der dog ingen problemer med sved og lign., selvom de ikke er hverken sved eller vandresistente jf. producenten.

Samlet set er JBL Tune 120TWS et rigtig fint sæt hovedtelefoner til både musik og telefoni, men skal de primært bruges til træning og aktivt brug – så ville jeg vælge eksempelvis JBL Free.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,- / Set til 650,-

Funktionalitet 7
Lyd 8
Design 8
Pris 8
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Vælg de rigtige cykellygter
Der findes rigtig mange forskellige cykellygter på markedet og det kan være...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.