Test: JBL Reflect Flow Pro høretelefoner

Et helt nyt sæt true wireless høretelefoner ramte det danske markedet sent i 2021, og vi var heldige at få fingrene i et par umiddelbart efter lanceringen. Høretelefonerne er fra JBL, der efterhånden har en lange række forskellige høretelefoner til forkellige behov. Dette høretelefonsæt udmærker sig ved at være ekstremt sved- og vandafvisende, så man uden bekymring kan bruge dem under selv den hårdeste træning. Herudover har JBL et par nye funktioner i ærmet, der enten kan gøre din træning lydløs, eller hjælpe til at høre omgivelserne, mens du hører musik. 

Hvad får du med i pakken? 

  • JBL Reflect Flow PRO høretelefoner 
  • 1 ladeetui 
  • 4 forskellige holdere til ørene 
  • 3 forskellige størrelser af plugs til ørene 
  • 1 USB-C ladekabel 

Udvalgte specifikationer:

  • Ultra sved- og vandafvisende 
  • Håndfri betjening med stemmekontrol
  • Smart Ambient Aware 
  • Adaptiv Noise cancelling 
  • 6 mikrofoner 

Funktionalitet

JBL Reflect Flow PRO tilhører en ny generation af høretelefoner, der egner sig rigtig godt til forskellige forhold og gøremål. Hermed er det muligt at købe et sæt høretelefoner, der sagtens kan bruge til aktivt brug og i arbejdssituationer. De forskellige indstillingsmuligheder gør, at man kan bruge høretelefoner i fitnesslokalet, eller i store kontorfællesskaber, uden at blive forstyrret af de andre i rummet. Funktionen hedder: Adaptiv Noise cancelling og skal gerne reducere udefrakommende støj, når funktionen er slået. Personlig har jeg mestedels afprøvet funktionen i forbindelse med Zwift, hvor den bestemt dæmper støj fra hometrainer og kæde. Funktionen tilgås ved en et enkelt tryk på den højre høretelefon, hvor den ligeledes frakobles igen. 

Smart Ambient Aware kan tilgås på samme måde som Adaptiv Noise cancelling – dette blot ved et tryk på den venstre høretelefon. Smart Ambient Aware gør det nemmere at høre omgivelserne, mens man hører musik eller podcast. Idéen er meget god, og jeg tænker, at den er udviklet til brug i trafikken, så man kan være opmærksom, selvom man har noget i ørene. Der er ingen tvivl om, at man kan høre mere, når funktionen er slået til, men udendørs er det lidt svært at vurdere, da vinden larmer en del i høretelefonerne. Indendørs er det rigtig nemt at høre forskel, og det er blandt andet nemt at høre hometrainer eller anden lyd udenfor høretelefonerne. 

JBL hævder, at Reflect Flow Pro kan holde strøm op til 10 timer ved en opladning. Vi har ikke testet høretelefoner i 10 timer uafbrudt, men har kun opladet etuiet én gang i testperioden på godt 1,5 måned. De 10 timer kombineret med 20 timers opladning i etuiet gør, at man kan komme helt op på 30 timers afspilning, når der er ladet et par gange via etuiet. Det er altid svært at vurdere helt præcist, men jeg vil mene, at det ikke er helt skævt, hvis man undlader at bruge de forskellige funktioner, og blot bruger høretelefonerne “rent”. Det er klart, at de forskellige funktioner trækker lidt mere strøm, end blot den normale funktion. 

JBL Reflect Flow Pro kommer med en række forskellige justeringsmuligheder, der gerne skal gøre, at de kan blive tilpasset netop dit øre. I pakken er der 3 forskellige “ørepropper” – altså størrelsen på de, der går ind ind i ørene. Herudover er der 4 forskellige “hooks”, som er dem, der skal sidde i ørekrogen og fastholde høretelefonerne. Jeg har oplevelsen, at krogen gør sit job rigtig fint, men kan blive en smule irriterende efter et par timer i ørene. Der er klart, at øret reagerer, da man ikke er vant til at have noget siddende i den position. 

Slutteligt kommer JBL Reflect Flow Pro med 6 forskellige mikrofoner, der skal gøre det rigtig nemt at bruge høretelefonerne til samtaler. De 6 mikrofoner er med til at give en klar og tydelig lyd – også med baggrundsstøj. Vi har testet dem i forbindelse med Zwift og kommunikation samtidig, hvor der ikke har været problemer med at høre, hverken den ene eller anden vej. Hertil kommer Reflect Flow Pros stemmestyring, der også virker rigtig fint, hvis man har hænder optaget af andet. Det kan stadig virke en smule mærkeligt at kommunikere med et headset, men det fungerer. 

Konklusion

JBL Reflect Flow Pro har alle de funktioner, der kan gøre det super fleksibelt og brugbart i flere forskellige sammenhænge. Personligt synes jeg, at de to funktioner, der kan udelukke lyd (noise cancelling) og den, der kan gøre omgivelser mere tydelige (ambient aware), er super smarte. Ambient Aware kommer dog lidt til kort, hvis man ønsker at bruge høretelefoner på cyklen udendørs. Vinden griber desværre lidt for meget fat i høretelefonerne, hvilket skaber en del støj under kørsel. Hermed udgår funktionens fulde potentiale en smule. 

Noise cancelling delen fungerer utroligt godt indendørs, hvor man virkelig kan lukke sig inde, når man eksempelvis kører løb eller intense intervaller. Det er en super smart funktion, der gør det muligt at lukke hometrainer og familie helt ude og koncentrere sig om cyklingen. 

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Lyd 8
Tilbehør 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Rogelli Artic MTB vinterstøvler
Til trods for den seneste ændring i det danske vejr, har vi,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.