Test: Force Windpro Vindjakke

En vindjakke er svær at undvære når man cykler på landevejen i Danmark og mange mountainbikere bruger dem også. Vindjakken er en tynd jakke der bruges som yderste lag og som navnet antyder, så tager den vinden. I praksis betyder det at din fugtige krop ikke afløses af kold luft og skulle der komme en lille byge tager vindjakken typisk også denne, så du undgår at blive gennemblødt.

Vi har i denne omgang testet Windpro fra tjekkiske Force – en helt klassisk vindjakke emd lynlås som fylder minimalt.

Design og detaljer

Windows Vindjakken fås i sort og fluorescerende, så man vælger selv om den skal være diskret eller skabe ekstra synlighed i trafikken.

Jakken er i Unisex pasform, så den kan bruges til både mænd og kvinder, dog findes der også en decideret “junior” udgave til de mindste.

Windpro Vindjakken er lavet af 100% polyester og materialet er både tyndt og super let, da den er lavet til at kunne pakkes helt sammen, så den kan opbevares i baglommen på cykeltrøjen.

Windpro Vindjakken har gennemgående lynlås, smalle ærmer med elastikkant ved håndleddet og en lidt bredere elastikkant ved livet.

Under ærmerne er mesh for bedre ventilation og bagpå er en enkelt lille lomme, som samtidig fungerer som “opbevaringspose” når man skal have pakket jakken sammen.

Logoet på forsiden og de to elemementer bagpå er alle reflekterende, hvilket også er en fin detalje.

Logoet på forsiden og de to elemementer bagpå er alle reflekterende, hvilket også er en fin detalje.

Pasformen – og komforten i en vindjakke?

Jakken har en fin og tæt pasform, jeg har testet den i str. S og det fungerer fint til mine 65 kg. og 175 cm., med en jersey indenunder.

Vindjakken er ikke super åndbar, men bør bruges når man ikke ønsker at blive kold og klam af den kolde vind. Altså er det en jakke jeg nok primært ville medbringe i baglommen og benytte efter behov. Den sidder til gengæld fint på kroppen og jeg har også benyttet den på længere ture uden at føle at jeg så bare er blevet våd af sved indvendigt…

Den fås også uden ærmer!

Er man mere til en vindvest, som er mere velegnet til “permanent” brug over jersey’en på de småkølige eller blæsende dage, så fås den også som vest. Modellen er identisk med vindjakken, bare uden ærmerne og så er den en tand billigere – vindvesten koster nemlig 299,-

Konklusion

Der findes en del forskellige vindjakken der minder om Windpro fra Force, modellen her klarer jobbet fint – men betyder omvendt heller ikke rigtig på nogle unikke detaljer. Prisen på lige under 400,- er rimelig, men jeg føler ikke det er helt så meget “value for money” som Force er kendt for.

Så konklusionen herfra er at Windpro Vindjakken er et ganske udmærket valg hvis man er i markedet for en klassisk vindjakke der intet fylder når den er pakket sammen, klassisk design og en fair pris.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 379,-

7 Funktionalitet

8 Design

9 Pasform

8 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Guide: Værktøj på farten (MTB)

Kører man mountainbike, vil man også have brug for at medbringe lidt...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.