Test: Kelvin GX40 TLR Carbon gravel hjulsæt

Danish Bike er en dansk webshop som har eksisteret siden 2013. De har haft et enkelt mål, nemlig at finde produkter som ikke er repræsenteret på det danske marked, og til de helt rigtige priser. Derudover har de deres eget brand, Kelvin, som er håndbyggede og sammensætter af kvalitets materialer. Vi har lånt et sæt GX40 TLR til test i det danske forårsvejr.

Udvalgte specifikationer

  • Fælg dybde 40 mm
  • Indvendig fælgbredde 25 mm og udvendig fælgbredde 32mm
  • Vejer 1530 gram (samlet vægt)
  • Tubeless ready og clincher (dæk/slange) kompatibel
  • Til skivebremser (Centerlock)
  • Fås med Shimano, Campagnole eller XDR body
  • Asymmetrisk fælgdesign
  • UCI og ISO 4210

Testopsætning: Tubeless eller slange?

Danish Bike var så venlige at levere hjulsættet, alt inklusiv, så jeg både kunne teste det med “oldschol” slanger og Tubeless. Det er også en filosofi bag brandet Kelvin; at man skal kende sit hjulsæt og vide hvordan det fungerer. Hjulsættet bliver først samlet når man bestiller det og det bliver leveret med Tubeless ventiler og fælgtape, så man selv kan sætte det op. Er man fast besluttet på tubeless, kan man også aftale det, så alt er klar når det lander på hjemme adressen. Det er også en af fordelene ved at handle med Danishbike; Er der spørgsmål til produktet eller uheldet er ude og der skal repareres, så er sælger/producent kun et telefon opkald væk.

Hjulsættet blev monteret på en Canyon Grizl CF SL 7 eTap og monteringen gik som leg med bremseskiver med centerlock og kasetten XDR body (SRAM).

Jeg startede med en opsætning med slanger, mest fordi muligheden nu var der, og dels fordi jeg er lidt nostalgisk. Jeg må dog blankt erkende at det kun blev til et par korte ture med slanger i. Dels fordi jeg konstant sidder med en frygt for hvornår jeg punkterer og dels fordi jeg syntes hjulsættet ikke får mulighed for at udfolde sig 100 procent. Derfor blev resten af test turene udført på Tubeless setup med det medfulgte fælgtape, Kelvin ventiler og med et par Goodyear Connector Ultimate 40mm og og Milkit tubeless sealant. Dæktrykket eksperimenterede jeg lidt med mellem 1,6-2,2 bar ‘isch afhængigt af underlag.

Udvalgte detaljer

Kelvin GX40 TLR hjulsættet har et diskret sort materet design. Det er ifølge Danish Bike bygget op af et kraftigt carbon materiale der sikrer lav vægt men også maximal styrke. Aerodynamiske straight pull eger af typen “Pillarwing 20” der medvirker til hjulets stivhed. Nav er af typen KTHUB 36 Ratchet med den smukkeste friløber lyd. Jeg er vild med profilen på 40 mm, der rammer, hvor det er aero uden at blive vindfølsom, og sikrer et stilfuld og hurtigt udtryk. Indvendig fælgbredde er 25 mm og derved kan Danish Bike anbefale dæk bredde op til 45 mm , som mange nyere gravel cykler nemt kan klare.

Kelvin GX40 TLR på grus, i skoven og på landevejen og så lige en bikepacking tur

At komme fra et stabilt, men også relativt tungt alu-hjulsæt til et carbon hjulsæt er en gamechanger. Det kan først og fremmest mærkes på vægten og så er det tydeligt ved igangsættelse, hvor der er respons med det samme, der bliver trådt i pedalerne. Canyon Grizl udemærker sig i forvejen på de mere tekniske spor men med dette responsive hjulsæt er det virkelig sjovt. På asfalt og de lange grusveje ruller hjulene fantastisk og jeg fornemmer, at jeg kan byde dette hjulsæt hvad som helst i terrænet, endda med komforten i behold.

Hjulsættet fik jeg også mulighed for at teste med fuld oppakning. Her er det vigtigt, at have et hjulsæt, man har tillid til og som kan tåle den ekstra belastning det er at køre tungt. Kelvin GX40 TLR bestod begge dele.

Konklusion

Kelvin GX40 TLR mm er et “no nonsens” hjulsæt, som lander fint mellem lav- og højprofil. Hjulene virker lette og robuste på samme tid, og har et klassisk carbon udseende der er lidt underspillet på den fede måde. Hjulsættet ruller fantastisk, er super responsiv, men med masser af komfort. Det er hård konkurrence om cykelfolket derude, men Kelvin GX40 mm er bestemt et seriøs bud, hvis du går med tankerne om at opgradere dit hjulsæt til en god og rimelig pris.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 8495,- / Set på tilbud til 7695,-

Funktionalitet 9
Holdbarhed 10
Vægt 9
Stivhed 9
Pris 8
9
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Convoy Sling Urban styrtaske
Tasker til styret kender vi fra gravel og tour cykling, men hvorfor...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.