Test: MagicShine MJ-900B LED forlygte

MagicShine har for nyligt lanceret en række nye LED forlygter, MJ-900B, MJ-902B og MH-906B. Fælles for alle modellerne er at de er forholdsvis kompakte og har bluetooth understøttelse, hvilket i praksis betyder at de kan styres via en app på smartphonen. MJ-900B er den mindste model i serien med sine 1000 lumen.

Hvad er der i kassen?

MagicShine MJ-900B kommer i en pæn emballage der, udover selve lygten, indeholder følgende:

  • 7.2V/2600mAh batteripakke
  • Velcrobånd til montering af batteripakke på cyklens stel
  • Gummi o-ringe til montering af lygte på styret
  • USB kabel til opladning
  • Manual

Se vores unboxing af MagicShine MJ-900B  nedenfor.

Design og funktioner

MJ-900B fra MagicShine er, som nævnt indledningsvis, en kompakt lille sag som fylder minimalt på styret. Lygtehuset er udført i plast og køleribberne i aluminium for optimal varmeafledning. På toppen af lygten er én enkelt knap, det er her lygten tændes og slukkes, samtidig med at det er her man skifter mellem de forskellige tilstande. Knappen er orange og derfor både nem at se, og også nem at ramme – selvom man har handsker på.

Foran på lygten er én enkelt XM L2 LED der har et maksimalt output på 1000 lumen. Lygten har derudover integreret holder i bunden, så den via de medfølgende gummi o-ringe nemt monteres på et styr, en hjelmbeslag eller lign. På lygten sidder monteret en lille stump kabel, hvilket bruges til at forbinde den med batteripakken. Lygten vejer kun ca. 47 gram, hvilket gør den meget velegnet til brug og montering på hjelmen, hvor man helst undgår en stor og tung lygte.

Batteripakken er lidt utraditionel, og noget mere gennemført end undertegnede er vant til. Den er udført i hård plast, indeholder 2x 18650 batterier fra LG og har beskyttelse mod både over-ladning og kortslutning. Batteripakken er naturligvis vandtæt, så den kan bruges i al slags vejr. Bag gummi-lugen i den ene ende gemmer sig et microUSB stik, hvilket bruges ved opladning, et normalt USB stik hvis den bruges som powerbank og 3 dioder der indikerer aktuel batteristand. I den anden ende af batteripakken sidder selve kablet monteret, det kan klikkes af hvis man kun ønsker at bruge den som powerbank til opladning af andre enheder.

 

Batteripakken monteres på cyklen stel via det medfølgende velcrobånd og ridser og skrammer minimeres da den ene side af batteripakken er med blød gummi-belægning – det betyder også batteripakken ikke glider rundt på cyklens stel.

Batteripakken er opgivet til op til 2,2 timers batteritid ved maksimal lysstyrke og op til 91 timer ved blink. I praksis er de 2 timer realistisk og måske en kende under ved maksimal lysstyrke og temperaturer omkring frysepunktet – altså nærmere de 2 timer, hvilket jeg finder acceptabelt.

Én af de ting der adskiller MagicShine MJ-900B fra mange andre LED forlygter, er at den kan betjenes og konfigureres via en app der er tilgængelig til både Android og iOS enheder. I denne app kan man konfigurerer de forskellige tilstande, altså vælge hvor kraftigt lygten skal lyse i tilstand 1, 2 og 3 eksempelvis, samtidig kan man også oprette forskellige profiler alt efter om man eksempelvis kører landevej, mountainbike eller pendler og så have forskellige indstillinger under hver profil. Det er en feature man ikke finder mange andre steder, omvendt er der nok også mange som ikke lige vil få den brugt.

MagicShine MJ-900B har, ved levering, 3 tilstande, 100%, 50% og 25%, derudover blik – og disse tilstande vil formentlig dække de flestes behov.

Trods den lille fysiske størrelse giver MagicShine MJ-900B enormt meget lys og har en fremragende spredning, hvilket betyder en lyskegle der har en jævn spredning og ikke kun er stærk i midten som man ofte ser fra de lidt billigere lygter. De 1000 lumen sætter naturligvis sine begrænsninger i hvor meget lys den kan give fra sig, men den giver nok lys til både den mørke landevej og singletrack – i hvert fald som én af de to lygter man bør benytte, en på styret og én på hjelmen. Den jævne spredning gør at man har et godt overblik, både over det lige foran en, samt det der måtte ske i begge sider – hvilket er rart, især hvis man benytter den i skoven.

Praktisk test af MagicShine MJ-900B

Konklusion

MJ-900B fra MagicShine er bestemt ikke den billigste cykellygte, med en pris på ca. 699,- virker den måske endda dyr i forhold til nogle af konkurrenterne der reklamerer med langt flere lumens og kraftigere batteripakke. Men ét er hvad der står på papiret og ét er hvordan lygten fungerer i praksis og her overrasker MJ-900B meget positivt. Lygten er enormt lille og meget let, den giver dog stadig et rigtig fint lys som gør den velegnet til både landevej og singletrack på mountainbiken. Lyskeglen har en rigtig god og ikke mindst jævn spredning, så overblikket bevares. Læg dertil en batteripakke med kvalitetsbatterier, i en robust indpakning, som giver en fornuftig batteritid og som samtidig kan bruges som powerbank – så har man altså en ret fornuftig løsning!

For 699,- får man en solid lygte der er lille, vejer minimalt og giver et godt lys i ca. 2 timer ved maksimal lysstyrke – samtidig er kvaliteten, hele vejen igennem, bare i orden!

MJ-900B er til dig der har brug for en driftssikker lygte, skal bruge lygten ofte og som gerne betaler lidt ekstra for god kvalitet!

Pris og tilgængelighed

Set til 699,-

10 Funktionalitet

8 Medfølgende tilbehør

8 Design

8 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: ABUS GameChanger cykelhjelm

ABUS er i cykelverdenen nok bedst kendt for deres låse, men de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.