Test: MET Rivale Mips cykelhjelm

Markedet for cykelhjelme er efterhånden ret stort, og det er muligt at købe hjelme, der passer til stort set enhver gren af cykelsporten. Dog laves der stadig hjelme, der klarer sig godt i mange forskellige situationer, hvoraf MET Rivale er en af de hjelme. MET Rivale er ikke lavet som en specifik aerodynamisk hjem, ej heller er den lavet som en specifik let hjelm, men den er rent faktisk begge dele – aerodynamisk og let. Hertil er har MET valgt at producere Rivale hjelmen med og uden Mips. Mips kan bedst forklares som et system, der har en drejende skal inden i hjelmen, som skal være med til at forebygge hovedskader og gøre hjelmen mere fleksibel og mere beskyttende end en normal hjelm. Vi har testet MET Rivale med Mips, og du kan læse vores bedømmelse nedenfor. 

Design og funktionalitet

MET Rivale har generelt et relativt klassisk design, der dog stikker ud på den aerodynamiske front. Hjelmen er som sagt meget alsidig og hermed ikke specifik til aerodynamisk brug eller ultralet. Dette gør, at hjelmen ligner en almindelig, klassisk cykelhjem, som de fleste kender den. Dog vil jeg mene, at designet er mere til den aerodynamiske side. De aerodynamiske features ses specielt ved de få indgangshuller, der kan skabe ventilation. Generelt er der færre ventilationshuller i aerodynamiske hjelme, da hjelmen hermed nemmere transporterer vinden videre hen over ryggen. 

Sin alsidighed til trods, er MET Rivale også forholdsvis let. Hjelmen vejer ca 240 gram, hvilket er i et midterfelt af vægt på hjelme. Dette gør, at hjelmen passer rigtig godt til de fleste discipliner, hvor vægt og aerodynamik spiller ind – hertil landevejsløb.

MET logoet er på denne hjelm meget synligt og lavet med et reflekterende touch, der er med til at gøre hjelmen ekstra synlig i de mørke timer. Netop synligheden er rigtig vigtig i disse tider, når man cykler meget, så det er en rigtig fin feature, hvis man gerne vil have en stilren, hvid hjelm, der stadig er synlig. 

Pasform og måden hvorpå en hjelm sidder, er meget vigtig for mig, da jeg ofte er mange timer i sadlen ad gangen. MET Rivale har en super god pasform, der ikke rigtig trykker nogle specifikke steder, men har en meget omfavnende inderskal, der gør, at hjelmen sidder rigtig godt og tæt til hovedet. Inden i skallen er der endnu en skal, der fungerer med MIPS-systemet. MIPS-systemet er efterhånden et system, der bruges af de fleste producenter, og det fungerer på den måde, at yderskallen kan bevæge sig, uden inderskallen, hvilket gør, at hjelmen skal beskytte bedre, hvis uheldet er ude. Det specielle ved MET Rivale er, at hjelmen er forholdsvis billig – specielt set i lyset af, at den kommer med MIPS-systemet. 

Vi har testet MET Rivale i størrelse small (52-56). Størrelsesguiden stemmer rigtig godt overens med hjelmens faktiske størrelse, hvilket bestemt er værd at vide. Flere gange har jeg oplevet hjelme, der ikke helt lever op til den givne størrelsesguide og dermed bliver for små i selve skallen. Her passer MET Rivale helt perfekt. 

Konklusion 

Personligt er jeg meget positivt overrasket over MET Rivales kvalitet og potentiale. Hjelmen er super alsidig og kan bruges til stort set alle former for cykling. Endda har hjelmen MIPS-systemet, der giver en ekstra sikkerhed og til en pris, der er til at være med på. Slutteligt er hjelmen forholdsvis let – specielt MIPS-systemet taget i betragtning. MET Rivale for en god anbefaling herfra, hvis man både vil være aerodynamisk, let og have god beskyttelse. 

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Design 9
Vægt 8
Pris 9
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Guide: Hvorfor vælge højprofil-hjul?
Står du overfor en opgradering af din cykel? Så kan det være...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.